Αθλητισμός

«Χείμαρρος» ο Αχ. Μπέος, μίλησε για όλους και για όλα

Τι κι αν ο υδράργυρος είχε χτυπήσει …κόκκινο και η ζέστη ήταν ανυπόφορη. Χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου περίμεναν υπομονετικά χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ξενία» στο Βόλο, την έλευση του Αχιλλέα Μπέου. Για να του σφίξουν το χέρι μετά την 12μηνη περιπέτειά του και να παρακολουθήσουν από κοντά την συνέντευξη Τύπου του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με συνθήματα και καπνογόνα δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και φυσικά, όταν έκανε την εμφάνισή του ο πρώην πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και το σύνθημα «κάποιος ήρθε στην παρέα, καλωσήρθες Αχιλλέα» δονούσε την ατμόσφαιρα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Συνοδεία της γυναίκας του, Εύης, του μικρού του γιου Αχιλλέα τζούνιορ, των υπόλοιπων παιδιών του και του κουμπάρου του, γνωστού τραγουδιστή Βασίλη Καρά, έφτασε στο ξενοδοχείο και μετά την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο, πραγματικός …χείμαρρος μίλησε για όλους και για όλα. Για το πώς «κατασκευάστηκε» – όπως τόνισε – η όλη υπόθεση των «στημένων» αγώνων από ένα διεφθαρμένο σύστημα, για την δικαιοσύνη, την οποία δεν εμπιστεύεται, ενώ έκανε «επίθεση» στους Νικόλα Πατέρα, Αλέξη Κούγια και Σοφοκλή Πιλάβιο. Υποστήριξε, δε, πως δεν θα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο μέχρι να ολοκληρωθεί ο δικαστικός του αγώνας.

«Δεν πρόκειται

να ασχοληθώ

με το ποδόσφαιρο»

Στην αρχή της συνέντευξή του ο Αχιλλέας Μπέος ξεκαθάρισε πως μοναδικός του σκοπός είναι η αποκατάσταση του ονόματος των παιδιών του:

«Έχω υποχρέωση και θα σεβαστώ τη δικαστική απόφαση και σας γνωρίζω ότι πρωταρχικός και μοναδικός σκοπός μου είναι η αποκατάσταση του ονόματος των παιδιών μου. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ασχοληθώ με οτιδήποτε έχει σχέση με το ποδόσφαιρο μέχρι να ολοκληρωθεί ο δικαστικός μου αγώνας. Οτιδήποτε άλλο γραφτεί για μένα, θα αποτελεί καθαρά προβοκάτσια. Μην παραπλανηθείτε ότι βρίσκομαι πίσω από τον έναν ή τον άλλο παράγοντα. Θα σκεφτώ ακόμη και να παρακολουθήσω αγώνα της αγαπημένης όλων, Εθνικής μας ομάδας. Ζητώ να σεβαστείτε την οριστική και αμετάκλητη απόφασή μου».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους δικηγόρους του, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, όλους τους φίλους και συνεργάτες του που στάθηκαν δίπλα του, τη γυναίκα του, αλλά και τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου.

«Είχα τονίσει στο παρελθόν ότι η ομάδα της καρδιάς μου είναι ο Πανιώνιος. Σήμερα λοιπόν σας δηλώνω ότι ο κόσμος του Βόλου θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μου και αν ποτέ ασχοληθώ ξανά με το ποδόσφαιρο, θα επιστρέψω στη γενέτειρα μου για να ολοκληρώσω αυτό που άδικα μας στέρησαν, την κατάκτηση ενός τίτλου.

«Όμηρος στις

φυλακές Ναυπλίου»

Χαρακτήρισε παράνομη την προφυλάκισή του και ξετύλιξε το κουβάρι της περιπέτειάς του από την 22α Ιουνίου 2001, ημέρα της σύλληψής του, μέχρι και την αποφυλάκισή του:

«Η συνέντευξη Τύπου δεν είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αλλά η πηγαία ανάγκη ενός αθώου ανθρώπου που ζει σε μία δημοκρατική χώρα και μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, ενός ανθρώπου που θεωρεί ότι στερήθηκε το βασικό δικαίωμα, αυτό του τεκμηρίου της αθωότητας, καθώς χωρίς δίκη, παρέμεινα επί ένα έτος στη φυλακή.

Από την αποτυχημένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε η παράνομη προφυλάκισή μου, με  τη συνδρομή φυσικά και της δικαιοσύνης. Πιο σωστός χαρακτηρισμός θα ήταν αυτός της απαγωγής και κράτησής μου, ως όμηρου, στις φυλακές Ναυπλίου.

Την συγκεκριμένη περίοδο που έγινε η προφυλάκισή μου, υπήρχε μεγάλη κοινωνική αναταραχή και έπρεπε να βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα. Κι αυτό ήταν ο Αχιλλέας Μπέος.

Ένας άνθρωπος που ο χαρακτήρας και ο αυθορμητισμός μου ενδείκνυνται προς εκμετάλλευση από το σύστημα. Στήνεται  αρχικά ένας ολόκληρος μηχανισμός από το γραφείο του πιο αποτυχημένου πρωθυπουργού της χώρας, μεθοδεύεται ένα βρώμικο σενάριο που θα ζήλευαν ακόμη και στο Χόλυγουντ, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, χωρίς  μάρτυρες και χρησιμοποιούνται όλα τα εργαλεία και φυσικά τα ΜΜΕ, για να σχηματίσει η  κοινή γνώμη την εικόνα, ότι είμαι δήθεν ο άνθρωπος που έχει προκαλέσει όλα τα δεινά, στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Διαμορφώνεται έτσι η αναγκαία  περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Το σαθρό πολιτικό σύστημα επιλέγει δημοσιογράφους που εργάζονται για λογαριασμό της κυβέρνησης. Δεν διστάζουν να εκβιάσουν ανθρώπους. Ένας από αυτούς είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος.

Επιστρατεύουν ψευδομάρτυρες, δικαστές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, Εδώ τίθεται το τεράστιο ερώτημα:

Πώς η δικαιοσύνη συμμετέχει σ’ ένα βρώμικο παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων; Εν γνώσει της ή παρασυρόμενη κι αυτή από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την πολιτική και τα ΜΜΕ;

Ένα από τα πρόσωπα που έπαιξε σημαντικό ρόλο είναι η αξιότιμη κυρία Εισαγγελέας, η οποία συνέταξε ένα διάτρητο και πέρα για πέρα κατάπτυστο κατηγορητήριο, που δεν μπορεί να σταθεί ούτε σε δικαστήρια δικτατορικών καθεστώτων, αφού κατάφερε να συνδυάσει δήθεν αδικήματα του 2008 με τηλεφωνικές συνομιλίες του 2011, βαπτίζοντας μάλιστα το αδίκημα «αυτόφωρη διαδικασία».

«Ποιον εκβίασα,

απείλησα

και εξαπάτησα;»

Ποιον εκβίασα; Ποιον απείλησα; Ποιον εξαπάτησα; Με ποια στοιχεία; Υπάρχει ένας έστω μάρτυρας που να καταθέτει ότι εκβιάστηκε από μένα; Ότι πήρε χρήματα; Ότι εξαναγκάστηκε σε κάποια παράνομη συμπεριφορά; Βρέθηκε μαύρο χρήμα στο όνομά μου για να δικαιολογεί ανάλογες κατηγορίες; Με το «κάπου άκουσα, κάποιος μου είπε» δεν μπορεί να φυλακίζονται άνθρωποι.

Και βέβαια, βρείτε την εγκληματική οργάνωση που «δημιούργησε» με τη  φαντασία της η ευφυέστατη κυρία Εισαγγελέας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα και θα είστε συνέχεια εκτεθειμένοι.

Ας φτάσει αυτή η υπόθεση στο ακροατήριο το συντομότερο δυνατόν, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί η αδικία. Έως τότε, θα συνεχίζω να φωνάζω δυνατά για την αθωότητά μου.

Το ερώτημα όμως είναι με τι στοιχεία και με ποιους μάρτυρες;

Σε τηλεοπτική εκπομπή, ο γνώστης και κριτής όλων, μόνιμος θαμώνας των τηλεπαραθύρων κ. Αλέξης Κούγιας, ομολόγησε ότι ίδιος και ο κ. Μπιτσαξής συνεργάστηκαν ώστε να βοηθήσουν την κυρία Εισαγγελέα να δέσει την υπόθεση.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, που φιλοξενηθήκαν από το σύνολο των ΜΜΕ, ότι «τους εχθρούς μου τους στέλνω φυλακή» δικαιώνουν απόλυτα όλους τους ισχυρισμούς μου. Ο κόσμος όμως αναρωτιέται με ποια ιδιότητα μπορεί και στέλνει ανθρώπους στη φυλακή, ακόμη κι αν πρόκειται για εχθρούς του. Η δικαιοσύνη δεν θέλει να μάθει με ποιο δικαίωμα ο Αλέξης Κούγιας τους εκθέτει;

Θα πρέπει να επισημάνω, ότι γνωρίζω ονόματα και καταστάσεις που έπαιξαν σημαντικό ρόλο, προσπαθώντας να επηρεάσουν δικαστικές συνειδήσεις εις βάρος μου. Ένα από αυτά είναι του απερχόμενου πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν κάποιοι, που βιάστηκαν να χαρούν, ότι η Ε.Υ.Π. συνέχισε να καταγράφει συνομιλίες και μετά τον Απρίλιο του 2011, όπου εκεί πλέον μπορείς ξεκάθαρα να διαπιστώσεις ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας.

Αυτά τα CD θα παραδοθούν πολύ σύντομα στην πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Γιατί έγινε επιλεκτική απομαγνητοφώνηση; Πού βρίσκεται το σύνολο των καταγεγραμμένων συνομιλιών; Ποια αρχή και ποια πρόσωπα έκαναν αυτή την απομαγνητοφώνηση;  Ποιος έδωσε την εντολή; Γιατί οι εκθέσεις της ΕΥΠ είναι ανυπόγραφες; Ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής των συνομιλιών; Ποιους προσπαθούν να καλύψουν; Μήπως πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, όπως ο Νίκος Πατέρας;

Γιατί, ενώ με αίτηση των συνηγόρων μου εδώ και 11 μήνες ζητάμε, με τη δικαστική συνδρομή, την επίσημη πραγματογνωμοσύνη, αυτή δεν έχει γίνει ακόμη; Μα βέβαια γιατί πρόκειται για συρραφή τηλεφωνικών συνομιλιών μου. Για να καταλάβετε, από μία συνομιλία μου πραγματικής διάρκειας δύο λεπτών παρουσιάστηκαν αποσπασματικά μόλις 40 δευτερόλεπτα, κομμένα και ραμμένα, όπως τους βόλευε, ενώ αποκρύφτηκαν σκοπίμως άλλες συνομιλίες μου που αποδεικνύουν την αθωότητά μου. Είναι ξεκάθαρο ότι η υπόθεση βρωμάει από όπου και αν τη δει κανείς.

«Διέλυσαν μια υγιή ομάδα»

Όλοι θα θυμάστε τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2011 με τα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια και τη λαοθάλασσα των αγανακτισμένων πολιτών που ξεχύθηκαν στο Σύνταγμα.  Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Προσπαθούν με επικοινωνιακά τρικ να αλλάξουν την εικόνα, να κρύψουν την πολιτική τους ανικανότητα και αποφασίζουν να διαλύσουν μια υγιή ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου και να στείλουν εμένα στη φυλακή.

Η απόφαση λαμβάνεται από το γραφείο του πιο αποτυχημένου πολιτικού, του Γιώργου Παπανδρέου, που μαζί με τους Γερουλάνο, Νικητιάδη και Μπιτσαξή ξεκινάνε ένα βρώμικο παιχνίδι με πρόσχημα τη δήθεν κάθαρση και εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμμαχοί τους, γιατί ο καθένας έχει τους λόγους του, ο Νίκος Πατέρας, ο άνθρωπος με τη συρραφή κασετών, που ξεκίνησε αυτήν την ιστορία με τον Γιώργο Δαλούκα, καθώς και ο δικηγόρος  Αλέξης Κούγιας, ο οποίος συμμετέχει στην όλη παράνομη διαδικασία, εξυπηρετώντας τα βρώμικα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά συγχρόνως και ιδιοτελείς σκοπούς.

Σ’ αυτή την υπόθεση, πρέπει να συμμετέχουν και αθλητικοί εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν διοριστεί από τον Μπιτσαξή, τον τέως Γ.Γ. Αθλητισμού. Ο διορισμός τους στην ΕΠΟ έχει επιβληθεί και συμμετέχουν σ’ αυτή την πρωτοφανή συνωμοσία για τα ελληνικά δεδομένα, αφού αισθάνονται υποχρεωμένοι.

Παραβλέπουν νόμους, διατάξεις και καταστατικά, για να απαγγείλουν κατηγορίες σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργού αθλητισμού αλλά και να καλύψουν συγχρόνως ψευδομάρτυρες και συνεργάτες που χρησιμοποίησαν, όπως ο Αλέξης Κούγιας.

Θα σας θυμίσω απλά ότι σε καμία συνομιλία, από αυτές που δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ και περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, δεν εμπλέκεται η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Αντίθετα, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες που αναφέρονται σε συγκεκριμένα ποσά, σε συγκεκριμένες ομάδες, σε συγκεκριμένους παράγοντες, με συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Τι έγινε φυσικά, το γνωρίζετε.

Τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου κι εγώ προσωπικά, χωρίς να συμμετέχουμε σε καμία συναλλαγή και χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, γιατί έτσι έπρεπε.

Αναρωτήθηκε κανείς γιατί τη στιγμή που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες και καταθέσεις μαρτύρων κατά του Αλέξη Κούγια, ο ίδιος μπορεί και μένει ατιμώρητος;  Πώς γίνεται να τιμωρούνται ομάδες και παράγοντες, που δεν πρέπει να τιμωρηθούν, και να ευνοούνται άλλες παραμένοντας ατιμώρητες;

Αναρωτήθηκε κανείς γιατί η ΕΠΟ με όλα αυτά που συνέβησαν, είναι αίολη, εκτεθειμένη αλλά και  ανήμπορη να αντιδράσει;

Εδώ έρχεται λοιπόν ο κ. Πατέρας, ο οποίος έχει παραδώσει στους Μπιτσαξή και Κούγια κασέτες, στις οποίες παράνομα έχει καταγράψει προσωπική του συνομιλία με τον κ. Πιλάβιο, τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Όμως έχει σβήσει τη δική του φωνή. Ως φυσικό επακόλουθο εκβιάζεται ο κ. Πιλάβιος και ενδίδει σε όλες τις πιέσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Γερουλάνου αλλά και του Αλέξη Κούγια, του οποίου  η ομάδα ανεβαίνει κατηγορία, ενώ  και ο ίδιος  αθωώνεται από τις κατηγορίες της δωροδοκίας και πλαστογραφίας.

«Παραιτηθείτε κ. Πιλάβιε»

Ο κ. Πιλάβιος ενδίδει σε όλες τις πιέσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Γερουλάνου.

Συγχρόνως, καταργείται το αυτοδιοίκητο, αφού παραδίδεται στην ουσία ο έλεγχος του ποδοσφαίρου στην κυβέρνηση και στις ορέξεις των αποτυχημένων και περαστικών Γερουλάνου και Μπιτσαξή και περιορίζεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε ρόλο μαριονέτας.

Κύριε Πιλάβιε, ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε με όλα αυτά τα αίσχη που επιτρέψατε να γίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Λυπάμαι, αλλά είστε πολύ λίγος. Δεν μπορέσατε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Ξεφτιλίσατε το θεσμό του προέδρου  και στείλατε το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, επιτρέποντας στους κάθε είδους Μπιτσαξή και Γερουλάνο να ασελγούν εις βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αλήθεια για ποιο ποδόσφαιρο μιλάτε; Αυτό που έχετε διαλύσει; Αυτό που θέλετε να ελέγχετε βάζοντας τεχνοκράτες και υπαλλήλους να διοικούν ΠΑΕ, να τις υπερχρεώνουν και να τις διαλύουν; Αυτό στο οποίο δεν έχουν ούτε τα έξοδα μετακίνησης οι ομάδες της  Β’ και Γ’  Εθνικής;

Για τις δε ομάδες της Σουπερ Λιγκ, που δεν τηρούν οι μισές από αυτές τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος και το επιτρέπετε αυτό, γιατί θέλετε να είναι πολιτικά εξαρτημένες; Αρρωστημένες νοοτροπίες ενός σάπιου πολιτικού συστήματος….

Συνεχίστε να στηρίζετε τους κάθε είδους Κιντήδες, Αδαμίδηδες, Γόντικες και άλλους αρεστούς σε εσάς, όπως ο Νίκος Πατέρας,  που έχουν καταχρεώσει ομάδες και ελληνικό δημόσιο.

Αποτυχημένοι και περαστικοί πολιτικοί, οδήγησαν τη χώρα στον εξευτελισμό, όπως ο κ. Γερουλάνος. Ένας ανεπάγγελτος, που επί ημερών του κατάκλεψαν τα μουσεία της χώρας μας. Ο δε κ. Μπιτσαξής ήταν μόνιμος θαμώνας των καζίνων Λουτρακίου και Πάρνηθας.

«Δεν θα γίνω φλώρος στα 53»

Αφού αναφέρθηκε στη διοικητική του παρουσία στον Πανιώνιο και στον Ηρακλή, στη συνέχεια έκανε μια αναδρομή στα χρόνια που διοίκησε τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Το 2008 ανέλαβα την ομάδα της γενέτειράς μου, τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μια ομάδα στο χείλος του γκρεμού, υπό διάλυση.

Οφείλω όμως να υπενθυμίσω ότι μέσα σε τρία χρόνια δημιούργησα μία ομάδα μοντέλο, υγιή σε όλους τους τομείς, που κέρδισε το σεβασμό σε Ελλάδα και Ευρώπη, προσφέροντας ταυτόχρονα και σημαντικό κοινωνικό έργο στους πολίτες του Βόλου.

Αυτός είμαι εγώ, ο παράγοντας, ο Αχιλλέας Μπέος, και γι’ αυτό οφείλετε να με κρίνετε, και έχω κριθεί τόσο από τους συνεργάτες μου, όσο και από την κοινωνία του Βόλου.

Η σημερινή παρουσία πρώην συνεργατών μου αλλά και χιλιάδες κόσμου, είναι η ηχηρή απάντηση σε όλους τους πολιτικούς, δημοσιογράφους και επικριτές μου.

Δηλώνω παράγοντας, έχετε να μου επισυνάψετε κάτι; Δεν δηλώνω ούτε γιατρός, ούτε δικηγόρος. Και ως παράγοντας επιτέλεσα μεγάλο έργο στο χώρο του ποδοσφαίρου, είτε το θέλετε είτε όχι, προσπαθώντας συγχρόνως  να προστατέψω την ομάδα μου.

Δεν είμαι καλός στην επικοινωνιακή πολιτική, στις δημόσιες σχέσεις, είμαι απότομος, αυθόρμητος, αντιδραστικός.

Δεν συνεργάζομαι με τα κέντρα αποφάσεων, είμαι κόντρα στο κατεστημένο και αντίθετος με την εξουσία και πιθανώς και πολλά άλλα ακόμη.

Φλώρος στα 53  δεν μπορώ να γίνω. Ούτε τεχνοκράτης του κ…ου, τύπου Αδαμίδη, Κιντή, Γόντικα και Πατέρα.

Πού οδήγησε λοιπόν το φιάσκο των δήθεν στημένων αγώνων, όπως αποκαλείται πλέον από το σύνολο του κόσμου αλλά και από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ;

Σε ένα εξευτελισμό τόσο της δικαιοσύνης, όσο και της δημοκρατίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο όμως ερωτηματικό είναι ο ρόλος της δικαιοσύνης και ο τρόπος που χειρίστηκε την όλη υπόθεση. Πώς συμμετείχε σ’ αυτό το σκάνδαλο; Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη η όλη διαδικασία.

«Μ’ έκαναν να μισήσω

την πατρίδα μου»

Όλο αυτό το διάστημα της παράνομης προφυλάκισής μου, προβληματίστηκα πολύ, με έκαναν να μισήσω την πατρίδα μου.

Φανταστείτε, εγώ που δεν ήθελα να αλλάξω υπηκοότητα και παρέμεινα Έλληνας υπήκοος.

Καθημερινά περνούσε από το μυαλό μου να ξαναγίνω μετανάστης, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής μου περιπέτειας.

Διαπίστωσα δε, ότι ο τρόπος λειτουργίας της δικαιοσύνης ευθύνεται σε ένα βαθμό για τις αδικίες της κοινωνίας και τη βία.

Όμως το ενδιαφέρον του κόσμου με έκανε να αλλάξω γνώμη και θα αγωνιστώ.

Αλήθεια, τι γίνεται με τους βαρόνους των ΜΜΕ, που εκβιάζουν  πολιτικούς, δικαστές και χρωστούν εκατομμύρια; Α, ξέχασα, τους καλύπτει το σάπιο, αρρωστημένο πολιτικό σύστημα!

Αυτό που όταν στις 27 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:30 τα ξημερώματα αποφασίστηκε η παράνομη προφυλάκισή μου, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου.

Στο MEGA, διέκοψε τη  ροή της εκπομπής του ο Πρετεντέρης, για να μεταδώσει την  ευχάριστη και καλά είδηση, ότι προφυλακίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος.

Πως μπορεί η είδηση προφυλάκισης ενός αθώου και οικογενειάρχη να χαρακτηρίζεται ως ευχάριστη, όταν αυτός δεν έχει καν δικαστεί και καταργείται, κατά συνέπεια, με το έτσι θέλω, το τεκμήριο της αθωότητας;

Και επειδή αναφερόμαστε στο MEGA, όπου επί 9 συνεχόμενους μήνες κόπτονταν για τη στημένη κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους καλώ να κάνουμε μία εκπομπή σε ζωντανή μετάδοση, για να μάθει ο κόσμος τα κατορθώματα του Νίκου Πατέρα και των πραγματικών υπευθύνων, ο οποίος διαχειρίστηκε 150.000.000 ευρώ και άφησε καμένη γη.

Ενδεικτικά, την περίοδο 2009-2010, στους αγώνες Ηρακλή- Ολυμπιακού, Γιάννενα-Ολυμπιακού, Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού και Λάρισας- Παναθηναϊκού,  διαιτητής ήταν ο κ. Δαλούκας.

Κι αν όντως η πολιτεία και η δικαιοσύνη γυρεύουν την αλήθεια, ας κάνουν λοιπόν τον κόπο:

Πρώτον, να γίνει άρση απορρήτου για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε ο κ. Δαλούκας πριν και μετά από αυτούς τους αγώνες.

Δεύτερον, οφείλει να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του συγκεκριμένου διαιτητή και των συγγενικών σε αυτόν προσώπων.

Τρίτον, ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για το ξυλοδαρμό του Κύρου Βασάρα και η υπόθεση αυτή περιέργως έχει αποσειοποιηθεί, είναι ο ίδιος που έδωσε την εντολή για το ξυλοδαρμό του διαιτητή Αμπάρκιολη, μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού-Αστέρα Τρίπολης.

Όσο για το παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκού, όπου κάποιοι αποκόμισαν 13.000.000 ευρώ, όπως έχει δημοσιευτεί ήδη άλλωστε, δεν γίνεται κανένας λόγος.

Θα παραγραφεί και αυτό, όπως γίνεται συνήθως, όταν εμπλέκονται δυνατοί και επώνυμοι.

Δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο, θα πω μόνο κάτι τελευταίο και θα κλείσω:

Πρόκειται για εμβάσματα 950 φυσικών προσώπων, μια λίστα που περιέχει ονόματα παραγόντων, πολιτικών και δημοσιογράφων, όπως προκύπτουν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τι έγινε; Η υπόθεση μπήκε  στο αρχείο γιατί δεν βόλευε, ή επειδή δεν υπήρχε μέσα σε αυτές το όνομα του Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου;

Για ποια κάθαρση και εξυγίανση μιλάτε; Ποιόν κοροϊδεύετε όλοι εσείς που συμμετείχατε σ’ αυτήν την κατάφωρη αδικία, καλύπτοντας έτσι τις φασιστικές νοοτροπίες της  κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που μέχρι και τον Μισέλ Πλατινί επιστράτευσε, για να ξεχάσει ο κόσμος τα ουσιαστικά και σοβαρότερα προβλήματα;

Και ξαφνικά η ΟΥΕΦΑ «αδειάζει» όλους εσάς, τους δήθεν υποστηρικτές και φύλακες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με επίσημο έγγραφό της απαντάει στην ελληνική δικαιοσύνη ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε στημένους αγώνες και σε ευθύνες φυσικών προσώπων.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένας υγιής σκεπτόμενος  Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί το θέμα και να μην έχει πλέον πειστεί ότι η υπόθεση αυτή είναι στημένη, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να παραπλανηθεί από την κυβέρνηση και να ξεχάσει τα πραγματικά προβλήματά του.

«Που εμπλέκεται

ο Ολυμπιακός Β.;»

Έπρεπε να ενοχοποιήσουν εμένα προσωπικά και τον Ολυμπιακό Βόλου. Πείτε μου όμως όλοι εσείς που ασχοληθήκατε με την υπόθεση: πού εμπλέκεται ο Ολυμπιακός Βόλου; Με ποια άλλη ομάδα συναινεί και στήνει παιχνίδια; Σε ποιες συνομιλίες αναφέρεστε;

Είναι αδιανόητο πως μπόρεσαν και διέλυσαν έτσι φασιστικά μια ομάδα, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες χιλιάδων ανθρώπων χωρίς στοιχεία. Άραγε πως κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι….

Τα ονόματα όλων αυτών που συμμετείχαν σ’ αυτή την αδικία θα βγουν σύντομα στη δημοσιότητα.

Με τί ραδιουργίες και τεχνάσματα αθωώθηκαν οι πραγματικοί ένοχοι;

Γιατί δεν κλήθηκαν να καταθέσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, οι αληθινοί πρωταγωνιστές (προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές); Μέχρι και ο «μάρτυράς» σας Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε, ότι όλα αυτά τα έχει ακούσει στην πιάτσα και ότι

δεν έχει αποδείξεις. Προφανώς όμως, το κατηγορητήριο είχε ήδη δρομολογηθεί, πριν καν ερευνηθούν τα τυχόν στοιχεία.

Αλήθεια για να στήσεις ένα παιχνίδι χρειάζονται χρήματα και αποδέκτες. Ποια ήταν άραγε η διαδρομή των χρημάτων και ποιοι οι αποδέκτες; Που βρίσκονται τα αυθεντικά cd και το σύνολο των συνομιλιών; Που είναι οι κωδικοί των εταιρειών στοιχημάτων; Ποιος παρέδωσε ανυπόγραφες εκθέσεις; Κύριοι, παρουσιάστε, επιτέλους το αμερικάνικο διαβατήριο μου.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη

στη δικαιοσύνη»

Κάποιοι από τους δικαστές και εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, παρέλειψαν σημαντικές διατάξεις του Νόμου, αρκέστηκαν σε ισχυρισμούς πολιτικών και επιχειρηματιών, παρασύρθηκαν και δεν λειτούργησαν με δικαστική συνείδηση.

Θεωρώ ότι έγινε παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Αξιότιμη κυρία πρόεδρε του Αρείου Πάγου, κυρία Ασημακοπούλου,  και αξιότιμε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριε Τέντε, όλη αυτή η απάνθρωπη ιστορία πρέπει  να μας προβληματίσει όλους και ιδιαίτερα εσάς που βρίσκεστε, ως θεματοφύλακες της δικαιοσύνης, στην κορυφή της δικαστικής εξουσίας.

Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμερόληπτη, ανεξάρτητη και αδέκαστη με λειτουργούς που σέβονται τους νόμους. Γιατί κανείς δεν ξέρει την αλήθεια. Το έγκλημα που διαπράχθηκε δεν ήταν ενάντια σε εμένα μόνο και την οικογένειά μου. Διαπράχθηκε ενάντια σε όλους εσάς, τους Έλληνες πολίτες.

Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα, τι είδους κυβέρνηση μας κυβερνά; Η απάντηση είναι,  δημοκρατική.

Όμως για να τη διαφυλάξουμε,  η ευθύνη της χώρας δεν πρέπει να βρίσκεται στα χέρια λίγων προνομιούχων. Οφείλουμε να είμαστε δυνατοί και απαλλαγμένοι από κάθε είδους τυραννίες, αρκεί ο καθένας μας να θυμάται το καθήκον του ως πολίτης. Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι αυτά που βίωσα δεν μου επιτρέπουν δυστυχώς να έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές, που δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και παραμένουν αδέκαστοι και εύχομαι να κριθώ στο μέλλον από αυτούς.

*Στη συνέντευξη Τύπου του Αχ. Μπέου το «παρών» έδωσαν οι Βασίλης Καράς, Γιάννης Μπουρνέλης, Γιάρολ Ντρόμπνι, Ανδρέας Λαγωνικάκης, Φώτης Στρακόσια, Γιώργος Δέδες, Στάθης Χάιτας και Γιώργος Βαζάκας.

*Δέκα αρνιά έψησαν επώνυμοι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Αγριά Βόλου και μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο και τους φίλους του διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το