Τοπικά

Φέτος το Πάσχα «Πάμε Σκόπελο»

Οικονομικές διακοπές προσφέρει για το Πάσχα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου μέσω της ειδικής εκπτωτικής κάρτας
Οικονομικές διακοπές προσφέρει για το Πάσχα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου μέσω της ειδικής εκπτωτικής κάρτας

Οικονομικές διακοπές προσφέρει για το Πάσχα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου μέσω της ειδικής εκπτωτικής κάρτας. Σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

«Η Σκόπελος είναι το νησί όπου οι διακοπές είναι οικονομικές: Η Σκόπελος και φέτος προσφέρει στους επισκέπτες εκπτώσεις από 10% έως 30% σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.  Αρκεί να προμηθευτείτε την εκπτωτική κάρτα «Πάμε Σκόπελο 2013» από την ηλεκτρονική σελίδα www.skopelos.gr και να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε από τις πολυάριθμες συμβεβλημένες επιχειρήσεις σε όλο το νησί που μπορείτε να βρείτε στο ίδιο site.

Η ανοιξιάτικη φύση, το κατανυκτικό κλίμα, τα αρώματα και οι παραδοσιακές γεύσεις είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν το ιδανικό πασχαλινό προορισμό. Με πολυάριθμα μοναστήρια και τις αμέτρητες εκκλησιές της, η Σκόπελος προσφέρει μεγάλη δυνατότητα επιλογής στους επισκέπτες της για τις άγιες αυτές ημέρες.

Στη Σκόπελο τα πασχαλινά έθιμα σου κόβουν την ανάσα. Μοναδική στο νησί είναι η Μεγάλη Παρασκευή, όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Γλώσσα για να ζήσει από κοντά το φημισμένο έθιμο του «Άρατε Πύλας», το οποίο αναπαριστά τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στον Άδη. Εναλλακτικά, μπορεί να βρεθείτε στη χώρα, όπου οι επιτάφιοι από όλες τις εκκλησίες συναντιόνται στην παραλία και αναμετριόνται σε ομορφιά. Στο Μοναστήρι του Προδρόμου στη Σκόπελο η απογευματινή λειτουργία του επιταφίου με το φως της ημέρας είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο.

Η σκοπελίτικη φιλοξενία είναι ξακουστή. Την ημέρα του Πάσχα, οι κάτοικοι του νησιού αποδρούν στην εξοχή, στα «καλύβια» τους, όπου ψήνουν με μαεστρία τα ντόπια αρνιά ή κατσίκια. Φιλόξενοι και εξωστρεφείς, καλοδέχονται τους περαστικούς με ένα ποτήρι ντόπιο κρασί παρέα με έναν εκλεκτό μεζέ και με τη συνοδεία γιορτινής μουσικής.

Εκεί όπου το πράσινο συναντά το γαλάζιο. Το πευκοδάσος, το οποίο σχεδόν ακουμπά τα γαλαζοπράσινα νερά, επελέγη ως το ιδανικό σκηνικό για την ταινία «Mamma Mia» και όχι τυχαία. Οι πεντακάθαρες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Το δάσος προσφέρεται για περιπάτους, πεζοπορία και ποδηλασία. Ζήστε την περιπέτεια μέσα από τους θρύλους των ξακουστών πειρατών, οι οποίοι ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις των παλαιότερων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το www.skopelos.gr, τύπωσε την εκπτωτική κάρτα και έλα στη Σκόπελο να ζήσεις πασχαλινές εμπειρίες που θα θυμάσαι για πάντα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το