Οικονομία

Υπό στενή παρακολούθηση η απόδοση των Εφοριών

Την πορεία είσπραξης του ΦΠΑ, την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, τους τακτικούς και προσωρινούς έλεγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και τους ελέγχους αυτοαπασχολούμενων και ατόμων μεγάλου πλούτου θα παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση ειδική επιτροπή για την παρακολούθηση των εσόδων που θα συνεδριάζει στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή στις 5 το απόγευμα.

Στόχος της επιτροπής είναι να παρακολουθούνται σε εβδομαδιαία βάση οι στόχοι των φορολογικών ελέγχων και των δημοσίων εισπράξεων από βεβαιωμένους φόρους και να αντιμετωπίζονται άμεσα οι όποιες υστερήσεις προκύπτουν.

Η επιτροπή θα παρακολουθεί τους δείκτες αποδοτικότητας των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και την πορεία του έργου των ελεγκτικών κέντρων. Ειδικό βάρος θα πέσει στη φορολογική συμμόρφωση υπόχρεων σε δηλώσεις ΦΠΑ, αλλά και στους ελέγχους των  μη συμμορφούμενων.

Στην επιτροπή θα μετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάννης και ο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, και θα συνεδριάζει  κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το