Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστο ΙΧ

Πάνω από 250 ευρώ θα πληρώνουν οι οδηγοί από σήμερα
Πάνω από 250 ευρώ θα πληρώνουν οι οδηγοί από σήμερα

Τσουχτερά πρόστιμα και επιβαρύνσεις περιμένουν τους κατόχους οχημάτων (δίκυκλα, αυτοκίνητα ΙΧ και ΔΧ) που είναι ανασφάλιστα και δεν έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ. Από σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου τίθεται σε εφαρμογή η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 237/1986, σύμφωνα με την οποία οι κάτοχοι οχημάτων που συλλαμβάνονται ανασφάλιστα, θα πληρώνουν πρόστιμα που θα ξεκινούν από 250 ευρώ… Στη σύλληψη των ανασφάλιστων οχημάτων ενεργοποιείται πλέον και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5 του ΠΔ 237/1986 (Α’ 110) «σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλονται, πέραν των αναγραφομένων στο άρθρο 12 ποινών, και οι παρακάτω κυρώσεις:

-Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

-Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια (500) ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το