Ελλάδα

Τσίπρας: Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει επιστροφή

(null)
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στο βήμα της Βουλής, ανέβηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο Πρωθυπουργός, μίλησε για την πρωτοφανή εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την κυβέρνηση ενώ όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις σημείωσε ότι εδώ που βρισκόμαστε «δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τα εξής:

«Αν αποδεχτούμε να συνεχίσουμε από το σημείο που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση, θα είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι δεν έγιναν οι εκλογές».

«Πρέπει να το καταλάβουν ότι την 25η Γενάρη δεν είχαμε μια απλή κυβερνητική εναλλαγή. Είχαμε το τέλος ενός πολιτικού καθεστώτος.»

«Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στα μνημόνια γιατί αυτό θα σήμαινε οτι η Ευρώπη της λαϊκής κυριαρχίας δεν υπάρχει πια».

«Τις επόμενες ημέρες θα κρίθει αν η Ευρώπη μπορεί να διατηρήσει τη συνοχή της και να προχωρήσει μπροστά αλλάζοντας».

«Είμαστε ο πιο φιλοευρωπαϊκός εταίρος. Με διάθεση να παραμείνουμε σε μια Ευρώπη ισότιμη και δίκαιη για τους λαούς της.»

«Σε λίγες μόνο μέρες καταφέραμε να μετατρέψουμε το ζήτημα της μικρής Ελλάδας, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό ζήτημα, αλλά σε παγκόσμιο ζήτημα.»

«Μέσα σε λίγες μόνο μέρες διεξάγεται η διαπραγμάτευση που δεν έγινε ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από το 2009 και μετά».

«Η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη δανειακή σύμβαση.»

«Τα μνημόνια ήταν η ευκαιρία το κοινωνικό κράτος, η υγεία, η παιδεία, η δημόσια περιουσία να περάσουν στα χέρια των συμφερόντων των λίγων.»

«Η δανειακή σύμβαση που διαπραγματευόμαστε δεν είναι το μνημόνιο. Είναι η συμφωνία με τους εταίρους για οικονομική στήριξη.»

«Και η στήριξη δόθηκε για να επιστρέφεται πάλι πίσω στους δανειστές. Για να μπορεί η χώρα να αποπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις.»

«Οι προτάσεις μας είναι εκείνες που μπορούν να βάλουν τέλος στον παραλογισμό»

«Διαπραγματευόμαστε η σύμβαση αυτή να σταματήσει να συνοδεύεται από όρους τιμωρητικούς για τον ελληνικό λαό. Καταστροφικούς για την οικονομία».

«Η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 θα τονώσει τη ζήτηση &την ανάπτυξη.Θα δημιουργήσει νέα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία.»

«Η μόνη παρένθεση που θα υπάρξει στην σύγχρονη ελληνική δημοκρατία, θα είναι αυτή των μνημονιακών χρόνων. Που τελείωσε στις 25 Γενάρη.»

«Αν υπήρχε δανειακή θωράκιση μέχρι τον Ιούνη, δεν θα υπήρχε τεχνική δικαιολογία για να απειλείται η διακοπή της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.»

«Η Ελλάδα αποκτά συμμάχους, η Ελλάδα αποκτά φωνή, η Ελλάδα διεκδικεί»

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους έλληνες πολίτες, ότι αυτές οι προγραμματικές δηλώσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.»

«Η υλοποίηση του προγράμματος έχει προβλεφθεί σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας & δεν σχετίζεται με ανάγκη για νέο δανεισμό.»

«Έτοιμα δύο νομοσχέδια. Το πρώτο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Το δεύτερο τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση»

«Οι ευρωπαϊκοί λαοί που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή ιδέα σε κίνηση. Είναι το μέλλον της Ευρώπης»

Πηγή:tovima.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το