Ελλάδα

Τριπλή δόση νάρκωσης στην 15χρονη που πέθανε

  

Ανατρέοπονται τα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Ιωάννινα, μετά από επίσκεψή της σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα.Η κοπέλα είχε χάσει ξαφνικά τη ζωή της και η πρώτη έκθεση του ιατροδικαστή στην Αλβανία έδειχνε ως αιτία θανάτου της την εσωτερική αιμορραγία.

Ωστόσο, ο πατέρας της 15χρονης είχε ζητήσει να γίνει αντίστοιχη πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα έδειξαν ότι στο αίμα της 15χρονης υπήρχε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια.

«Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσπαθούν να καλύψουν το έγκλημα ενός 15χρονου κοριτσιού» τόνισε μιλώντας σε αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο τραγικός πατέρας.


Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το