Τοπικά

Τεχνική σύσκεψη για διαχείριση των υδάτων στην Κάρλα

Το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας ήταν το αντικείμενο τεχνικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός
Το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας ήταν το αντικείμενο τεχνικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός

Το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας ήταν το αντικείμενο τεχνικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Η σύσκεψη είχε ως στόχο τη διασφάλιση της ομαλής εισροής νερού προς τη λίμνη Κάρλα και αφετέρου την εξασφάλιση ώστε να μην πλημμυρίζουν παρακάρλιες εκτάσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη των αγροτών για ύπαρξη νερού, αλλά και το πρόβλημα το οποίο υπάρχει αυτήν τη στιγμή, ως προς τη διαχείριση της Κάρλας, συγκαλέσαμε τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Κιλελέρ, του ΤΟΕΒ Πηνειού και του ΓΟΕΒ.

Η σύσκεψη είχε ως στόχο να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές ενέργειες, ώστε να διασφαλίσουμε αφενός νερό για την Κάρλα και τους αγρότες, αλλά να αποτρέψουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Το θέμα της διαχείρισης στην περιοχή είναι πολυσύνθετο. Πολλοί παράγοντες, πολλές μεταβλητές και πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς. Αφού εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα, βρέθηκε η κατάλληλη τεχνική λύση, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Περιμένουμε από το διοικητικό συμβούλιο του ΓΟΕΒ να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις και ακολούθως σε συνεννόηση με τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα κινήσουμε μια διαδικασία παράτασης, ώστε να μπει νερό στην Κάρλα».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι με τη λύση αυτή διασφαλίζεται και να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα στο Σωτήριο και το Καλαμάκι, αλλά και να υπάρχει σωστή διαχείριση του νερού στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι πλέον δεν πηγαίνει νερό στον Παγασητικό, καθώς το θυρόφραγμα είναι κλειστό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Γιώργος Λαδόπουλος, η δ/ντρια της ΕΥΔΕ Κάρλας κ. Ξένια Καρατζιά, ο δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης και το στέλεχος κ. Α. Σανίδα, καθώς η δ/ντρια του ΓΟΕΒ κ. Ε. Κουλώτσιου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το