Photo Gallery, Τοπικά

Σύντομα πρόεδρος στο Επιμελητήριο

Θετικές εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για προγραμματικές συγκλίσεις

 


 

 

Κοντά στη συγκρότηση πλειοψηφικού σχήματος, με την προγραμματική σύγκλιση δύο παρατάξεων, ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα να ανακοινωθεί το όνομα του νέου προέδρου, βρίσκονται οι επικεφαλής των συνδυασμών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στελέχη των συνδυασμών των κ.κ. Αθανασού και Μπασδάνη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων και δεν αποκλείεται προσεχώς να υπάρξει ανακοίνωση για συνεργασία των δύο παρατάξεων.

«Δεν θέλουμε την παράταξη της ΝΔ πληγωμένη. Θέλουμε να ενώσουμε την παράταξη και είμαστε κοντά σε μια κοινή προγραμματική διακήρυξη με τον κ. Αθανασό. Σε κάθε περίπτωση ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου θα είναι «γαλάζιος», τόνισαν στη «Θ» συνεργάτες του κ. Τέλη Μπασδάνη (7 έδρες) εκτιμώντας πως το θέμα του προέδρου μπορεί να κλείσει και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά του ο κ. Απ. Αθανασός (12 έδρες), που επίσης φαίνεται να επιθυμεί συνεργασία μεταξύ των δύο παρατάξεων και όχι την προσέγγιση μεμονωμένων συμβούλων για να προσεγγίσει το μαγικό αριθμό των 16 εδρών που θα του δώσει αυτοδυναμία στην 31μελή διοίκηση του Επιμελητηρίου, έχει διαμηνύσει πως στη διάθεση της συνεργαζόμενης παράταξης θα είναι δύο θέσεις στην 5μελή Διοικητική Επιτροπή, στην οποία ο ίδιος θα είναι πρόεδρος.

Με δεδομένο ότι έχει διακηρύξει πως δεν θα υπάρξει συνεργασία με αιρετό σύμβουλο του κ. Μπασδάνη που είχε θητεία στην απελθούσα διοίκηση, ο κ. Αθανασός φέρεται να διαθέτει εναλλακτικά τη θέση του α’ αντιπροέδρου ή τη θέση του γραμματέα και τη θέση του β’ αντιπροέδρου ή του οικονομικού επόπτη, δηλαδή αποκλείει τη διάθεση των δύο ισχυρότερων θέσεων, μετά εκείνης του προέδρου, όπως είναι του γραμματέα και του α’ αντιπροέδρου.

 

Αίτημα νέας καταμέτρησης

Σε αμφισβήτηση της μίας έδρας του Εμπορικού Τμήματος που καταχωρήθηκε ως τρίτη στο συνδυασμό Αθανασού με μια ψήφο διαφορά (189 έναντι 188), προχωρεί ο συνδυασμός του κ. Στ. Πλαστάρα που με 12 έδρες στο σύνολο (όσες και ο Αθανασός), επιδιώκει να αναστρέψει την πλειοψηφία στο Εμπορικό Τμήμα υπέρ του και να φτάσει τις 13 έδρες, «κονταίνοντας» τον Αθανασό στις 11 έδρες.

Το αίτημα επανακαταμέτρησης κατατέθηκε και στις 9.30 π.μ. σήμερα στο Πρωτοδικείο θα διενεργηθεί νέα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του Εμπορικού Τμήματος. Αν το αποτέλεσμα που θα προκύψει, είναι διαφορετικό από εκείνο της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, δηλαδή την πρώτη καταμέτρηση, τότε θα κατατεθεί ένσταση. Σε διαφορετική περίπτωση, η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει.

Στο μεταξύ και από την παράταξη του κ. Πλαστάρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με το συνδυασμό Μπασδάνη για προγραμματική σύγκλιση αν και πηγές της «Πρωτοβουλίας Επιχειρηματιών» αναφέρουν πως υπάρχουν ήδη πέντε εκλεγμένοι σύμβουλοι άλλων συνδυασμών, πρόθυμοι να προσφέρουν πλειοψηφία στον κ. Πλαστάρα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα πως οι γυναίκες του συνδυασμού τους που εξελέγησαν στη διοίκηση φοράνε «παντελόνια» και πως την άλλη βδομάδα το Επιμελητήριο θα έχει Πρόεδρο.

Σημειώνεται τέλος πως κατόπιν κλήρωσης, σύμβουλος στο Εμπορικό Τμήμα εξελέγη η κ. Σταματία Παπαοικονόμου (συνδυασμός Αθανασού), καθώς είχε ισοψηφίσει με τον κ. Βασ. Χριστοδουλιά, ενώ έγιναν και άλλες δύο κληρώσεις μεταξύ ισοψηφισάντων αναπληρωματικών.

Αντ. Φωκίδης

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το