Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συλλογική ηγεσία στη «Θεσσαλών Δύναμη»

Αποφασίστηκε ομόφωνα σε συνάντηση των μελών της χθες
Αποφασίστηκε ομόφωνα σε συνάντηση των μελών της χθες

Με το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας θα συνεχίσει η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνάντηση των μελών της στη Λάρισα, μετά την πρόσφατη παραίτηση από επικεφαλής του κ. Απ. Παπατόλια λόγω της προσχώρησής του στη ΔΗΜΑΡ. Επικεφαλής θα είναι οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες ανά Νομό, με συντονίστρια την κ. Ευαγγελία Λιακούλη από τη Λάρισα.

Χωρίς απρόοπτα, σύμφωνα με τον κ. Απ. Παπατόλια, κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη», η οποία είχε ως αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στην ηγεσία της μετά τη δική του παραίτηση.

Ως γνωστόν, την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετά στελέχη της παράταξης από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, βρέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα και συζήτησαν την προοπτική να πιέσουν τον κ. Παπατόλια να ανεξαρτητοποιηθεί και να απομακρυνθεί από την παράταξη. Μάλιστα, για την προαναφερόμενη κίνηση υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους συμβούλους της «Θεσσαλών Δύναμη» από τη Μαγνησία και το κλίμα στην παράταξη θεωρούταν εκρηκτικό.

Τελικά, χθες, τα στελέχη της «Θεσσαλών Δύναμη» συμφώνησαν να προχωρήσουν με τον κ. Απ. Παπατόλια στην παράταξη, χωρίς να υπάρχει κάποιος επικεφαλής, αλλά επελέγη το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας.

Η προαναφερόμενη απόφαση ήταν, σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια ομόφωνη και όπως εξήγησε «ρόλο επικεφαλής ανά Νομό θα έχουν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, με συντονίστρια την περιφερειακή σύμβουλο της παράταξης κ. Ευαγγελία Λιακούλη από τη Λάρισα».

Σχολιάζοντας την απόφαση για μοντέλο συλλογικής ηγεσίας στην παράταξη, ο κ. Παπατόλιας τόνισε πως «ουσιαστικά είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, καθώς διευκολύνει τους πάντες. Στη διάρκεια στης συνεδρίασης των μελών της παράταξης αναγνωρίστηκε από όλους ότι δεν θα μπορούσε στην παρούσα φάση να υπάρξει επικεφαλής στη «Θεσσαλών Δύναμη». Ο κάθε επικεφαλής ανά Νομό θα έχει τη δυνατότητα να θέτει τα θέματα της περιοχής του προς διεκδίκηση και επίλυση και ο συντονιστής θα τα προωθεί. Πρόκειται για μια καινούρια μέρα για την παράταξη και το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας θα δούμε πώς θα «περπατήσει» στην πράξη. Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο προσαρμοσμένο μοντέλο ηγεσίας. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε υπό τις παρούσες συνθήκες να γίνει κάτι διαφορετικό και ευελπιστούμε ότι με αυτό τον τρόπο δίνουμε πρώτοι εμείς την απάντηση στα αρχηγοκεντρικά μοντέλα. Διαφωνίες ως προς την επιλογή της πρότασης για αυτό το μοντέλο δεν υπήρξαν και με βάση αυτό θα προχωρήσει η παράταξη προκειμένου να προωθήσει τα θέματα της Θεσσαλίας και να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο της αντιπολίτευσης» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το