Photo Gallery, Τοπικά

Στο δρόμο… της διάνοιξης η Αλαμάνας

 

Θα προχωρήσουν οι διαδικασίες της παρακατάθεσης των χρημάτων
Θα προχωρήσουν οι διαδικασίες της παρακατάθεσης των χρημάτων

 

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τη διάνοιξη της οδού Αλαμάνας γίνεται σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου. Τα νομικά ζητήματα λύθηκαν και μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων των ιδιοκτητών, που απαιτούσαν καταβολή αμοιβών 3% επί των απαλλοτριώσεων, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες της παρακατάθεσης των χρημάτων, που συνολικά ανέρχονται σε 26.846 ευρώ.

 

Οι απαλλοτριώσεις θα συντελεστούν στο τμήμα Ιερολοχιτών και Κωλλέτη.

 

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2007 είχε εγκριθεί η αποζημίωση, των ρυμοτομούμενων τμημάτων και των επικειμένων αυτών, καθώς και παρέμβαση υπέρ τρίτων για τους αναλογισμούς και με τιμές που προσωρινά καθορίστηκαν με την το 2006 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.

 

Έγινε παρακατάθεση ποσού 214.575,85Ε, ωστόσο ιδιοκτήτες, με αίτησή τους προσέφυγαν στο Εφετείο Λάρισας, το οποίο με σχετικές αποφάσεις του, προσδιόρισε τις οριστικές τιμές των επικειμένων.

 

Αναλυτικά, οι επιπλέον οφειλές του Δήμου Βόλου, στους ιδιοκτήτες, καθώς και στους δικηγόρους τους, που κρίνονται απαραίτητες για τη διάνοιξη της οδούς Αλαμάνας, είναι όπως παρακάτω:

 

– Φερόμενος ιδιοκτήτης κληρονόμοι Παναγιώτη Μανώλη: Η τελική αποζημίωση που οφείλει ο Δήμος Βόλου, στην ιδιοκτησία κληρονόμων Παναγιώτη Μανώλη, ανέρχεται στο ποσό των 5.538,80Ε . Αντίστοιχα, οι αμοιβές δικηγόρων και τα έξοδα, ανέρχονται στο ποσό των 2.331,62Ε.

 

-Φερόμενος ιδιοκτήτης Μπρούσκου Πολυξένη: Δεν προσέφυγε στο Εφετείο, συνεπώς δεν διαφοροποιήθηκαν οι τιμές μονάδος και οι αμοιβές δικηγόρων και τα έξοδα, ανέρχονται στο ποσό των 2.161,40Ε.

 

-Φερόμενος ιδιοκτήτης Χατζηαντωνίου Ελισσάβετ: Η τελική

 

αποζημίωση που οφείλει ο Δήμος Βόλου, στην ιδιοκτησία Χατζηαντωνίου Ελισσάβετ, ανέρχεται στο ποσό των 11.362,80Ε.

 

Αντίστοιχα, οι αμοιβές δικηγόρων και τα έξοδα, ανέρχονται στο ποσό των 2.382,83Ε.

 

– Φερόμενος ιδιοκτήτης Ελευθέριου Παπαγεωργίου, Απόστολου Παπαγεωργίου και Αλεξάνδρας Δημητρίου – Παπαγεωργίου. Οι αμοιβές δικηγόρων και τα έξοδα, ανέρχονται στο ποσό των 3.072,63Ε.

 

 Υπόγειος χώρος στάθμευσης στην Πορταριά

 

Με τυπική απόφαση σύνταξης των μελετών, που θα ληφθεί σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου , δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πορταριά.

 

Ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στην πρωτοβουλία JESSICA για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Υπόγειος χώρος στάθμευσης στην Πορταριά».

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση της πρότασης είναι και η σύνταξη αρχιτεκτονικής, περιβαλλοντικής και τοπογραφικής μελέτης του έργου.

 

Ο πρώην Δήμος Πορταριάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Θησέας» είχε προετοιμάσει σε ικανοποιητικό βαθμό το φάκελο του έργου που θα κατασκευαζόταν με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

Για το λόγο αυτό είχε συνεργαστεί άτυπα με αρχιτέκτονα, τοπογράφο – μηχανικό και περιβαλλοντολόγο, οι οποίοι είχαν σχεδόν ολοκληρώσει τις αντίστοιχες μελέτες και γι’ αυτό το λόγο ο δήμος Βόλου θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση, εφόσον οι πράξεις του πρώην Δήμου Πορταριάς έχουν δεσμεύσει τις διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμού.

 

Επειδή, η προθεσμία κατάθεσης των μελετών είναι πολύ σύντομη – όχι μεγαλύτερη από δεκαπέντε μέρες – η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αδυνατεί να ανταποκριθεί χρονικά και να τις εκτελέσει η ίδια.

 

Ως εκ τούτου, οι μελέτες θα πρέπει να ανατεθούν στους ιδιώτες μηχανικούς, οι οποίοι και τις έχουν σχεδόν ολοκληρώσει και έτσι ο δήμος θα μπορεί να ανταποκριθεί στις χρονικές απαιτήσεις της πρότασης.

 

Η προεκτιμόμενη αμοιβή των μελετών ανά κατηγορία ανέρχεται:

 

– Για την αρχιτεκτονική μελέτη στα 6.600€ πλέον του ΦΠΑ (σύνολο 8.118€).

 

– Για την τοπογραφική μελέτη μαζί με τη μελέτη εισόδου – εξόδου οχημάτων στο χώρο του πάρκιν στα 5.400€, πλέον του ΦΠΑ (σύνολο 6.642€).

 

– Για την περιβαλλοντική μελέτη 4.500€ πλέον του ΦΠΑ (σύνολο 5.535€).

 

Οι παραπάνω αμοιβές είναι έκαστη μικρότερη από το 30% του ορίου των αμοιβών των αντίστοιχων κατηγοριών και έτσι υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας ανάθεσης σύμφωνα με το Ν. 3463/2006.

 

 Κατηγορούμενος για την ταφή

 

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα αποφασιστεί και η δικαστική εκπροσώπηση του πρώην αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καουνά, ο οποίος κατηγορείται ως πρώην πρόεδρος του Κοιμητηρίου για υπόθεση που αφορά στη λειτουργία του νεκροταφείου Αγίου Γεωργίου στον οικισμό «Σαρατσέικα – Κήπια» και συγκεκριμένα για ταφή εκτός του χώρου του νεκροταφείου.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το