Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Στις σημερινές συνθήκες εντείνεται η διαστρέβλωση της ιστορίας

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΕΚΒ
Εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΕΚΒ

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος – η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Διδάγματα και συμπεράσματα 68 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη» ήταν το θέμα πολιτικής εκδήλωσης της Τοπικής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Όπως επισημάνθηκε «στις σημερινές συνθήκες που εντείνεται η διαστρέβλωση της ιστορίας, οι προσπάθειες να ξεχαστεί ο ρόλος του εργατικού κινήματος και του εργατικού κράτους, της ΕΣΣΔ, στη συντριβή του φασισμού.

Σήμερα που οι νέοι των λαϊκών οικογενειών είναι στο στόχαστρο της προπαγανδιστικής μηχανής της Ε.Ε., της ίδιας που εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό και που επίσημα ηρωοποιεί τους συνεργάτες των ναζί σε μια σειρά χώρες.

Σήμερα που τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, οι αντιθέσεις και η φαγωμάρα ανάμεσα στα μονοπώλια, οδηγούν σε νέες περιπέτειες τους λαούς.

Είναι αναγκαίο, οι εργάτες, οι νέοι, συνολικά τα λαϊκά στρώματα να μάθουν, να βγάλουν συμπεράσματα από την ιστορία του κινήματος 68 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη, να έχουν εικόνα και άποψη για την πορεία των πραγμάτων.

Να μάθουν ιδίως οι νέοι, μέσα από την ιστορία που τους κρύβουν, ότι η εργατική τάξη μπορεί και να τα βάλει με τον πιο δυνατό αντίπαλο και να μεγαλουργήσει όταν έχει στρατηγική, προσανατολισμό, ξεκαθαρισμένο τον στόχο και τον αντίπαλο».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικό πρόγραμμα ενώ στο φουαγιέ οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα αγοράς βιβλίων ιστορικού περιεχομένου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το