Photo Gallery, Τοπικά

Σκόπελος: 65.000 πλαστικά καπάκια για αγορά αναπηρικού καροτσιού

Τα καπάκια θα προσφερθούν στο Σύλλογο Παραπληγικών Λαμίας και θα ανταλλαχτούν με αναπηρικό καροτσάκι και άλλα υποστηρικτικά όργανα

Στη συγκέντρωση 65.000 καπακιών πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία θα προσφερθούν στο Σύλλογο Παραπληγικών Λαμίας και θα ανταλλαχτούν με αναπηρικό καροτσάκι και άλλα υποστηρικτικά όργανα, προχώρησαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες του νησιού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στη Σκόπελο την 29η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 παραδόθηκαν τα καπάκια των μπουκαλιών που η κοινωνία της μάζεψε. Μια σύντομη χρονικά προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από φήμες, βρήκε το Σάββατο τον τελικό αποδέκτη της, προσφέροντας κοινωνικό έργο και χαμόγελο. Τα καπάκια μπουκαλιών νερού που μαζεύτηκαν από όλους τους Σκοπελίτες ανεξαιρέτως, θα δοθούν στο «Σύλλογο Παραπληγικών Λαμίας» τα οποία και θα ανταλλαχτούν με αναπηρικό καροτσάκι και  άλλα υποστηρικτικά όργανα.

Τα 65.000 καπάκια παραδόθηκαν το Σάββατο στο φορτηγό πλοίο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου με τον υπεύθυνο του πλοίου Σταμάτη Καλογιάννη, ο οποίος και μετέφερε τα καπάκια αφιλοκερδώς. Η συμβολή όλων υπήρξε καθοριστική αφού το γραφείο εθελοντισμού δεχόταν καπάκια σε μικρές και μεγάλες ποσότητες από τον καθένα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τουριστών, που βλέποντας τα καπάκια μαζεμένα τα μάζευαν και αυτοί και ας μην ήξεραν το λόγο. Ταβέρνες, καφετέριες, πολίτες, υπερήλικες, παιδιά και πολλοί άλλοι συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια.  Φυσικά  η απάντηση του κ. Σταμάτη Καλογιάννη ήταν άμεσα θετική και επίσης καθοριστική η παρέμβαση-διαμεσολάβηση της κ. Μαρίας Βογιατζόγλου για την ομαλή εξέλιξη όλων των παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί η μαζικότητα και η συμμετοχή με την οποία αυτή η ενέργεια φτάνει στην παραγωγή έργου. Πρόκειται για μια θεωρητικά πολύ απλή κίνηση αλλά δυστυχώς όχι δεδομένη. Αρκεί όλοι μας να αναλογιστούμε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα και οι καταστάσεις για εμάς αν τα αντιμετωπίζαμε από κοινού, συνολικά, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί βέβαια. Η σκέψη ότι με αυτά τα καπάκια ταξιδεύει όλη η Σκόπελος, οφείλει να περάσει σ’ εμάς τα ανάλογα μηνύματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το