Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σε νέες κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι και της Μαγνησίας

Κάλεσμα να συμμετέχουν στην πανελλαδική διαδήλωση στην Αθήνα
Κάλεσμα να συμμετέχουν στην πανελλαδική διαδήλωση στην Αθήνα

Κάλεσμα στους συνταξιούχους της Μαγνησίας για συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση που προγραμματίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου στην Αθήνα, απηύθυναν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ ΟΤΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η συντονιστική επιτροπή των συνταξιουχικών οργανώσεων χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, τονίστηκε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για την κοινωνική ασφάλιση, καθώς οι συνταξιούχοι ζουν στα όριά τους, δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ κάλεσαν τους συναδέλφους τους να σηκωθούν από τον καναπέ και να αντιδράσουν, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η αναχώρηση των συνταξιούχων για την Αθήνα θα γίνει στις 6.30 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου, ενώ τα λεωφορεία θα πληρώσουν οι Σύλλογοι και όσοι συμμετάσχουν δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

«Στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που «σφαγιάστηκαν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «έρχονται νέες περικοπές, καθώς επίσης στην υγεία και στα φάρμακα.  Η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, στο πετρέλαιο, η ανεργία, μας καταδικάζουν στην φτώχεια, την εξαθλίωση. Μπροστά μας βρίσκετε ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών.

Τα ψέματα της τρικομματικής κυβέρνησης ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία από την μία, και από την άλλη, οι εκβιασμοί, ο φόβος, η τρομοκρατία που καλλιεργούν επιδιώκουν να μας αδρανοποιήσουν. Η απάντηση είναι καμιά αυταπάτη, καμία ανοχή, δράση τώρα με οργάνωση, αντίσταση και δυνάμωμα των αγώνων ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι, αυτοί κέρδισαν και κερδίζουν από τον μόχθο μας.

Όλο τον μήνα Μάρτη και τις αρχές του Απρίλη, να οργανώσουμε παντού μαζικές αγωνιστικές εκδηλώσεις των συνταξιουχικών σωματείων, με βάση τα οξυμένα προβλήματα, έξω από Εφορίες, ΔΕΗ, Νοσοκομεία. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους, που δίνουν τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την ανεργία και για τα δικαιώματά τους στη δουλειά και στη ζωή.

Στις 19 Απρίλη ημέρα Παρασκευή κορυφώνουμε με πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό γιατί οι υπουργοί μας έχουν κλείσει τις πόρτες.

Απαιτούμε: Αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, επιδόματα, καμία περικοπή στις κοινωνικές δαπάνες, στα φάρμακα, στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση των χαρατσιών της φοροληστείας, των φόρων στο πετρέλαιο.  Όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων. Μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, την δυστυχία, την εξαθλίωση.

Οι συνταξιούχοι μαζί και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με τον μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους τα πάντα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, αντίθετα μας χρωστάνε.

Όλος ο πλούτος που έχουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι είναι δικός μας. Έχουμε δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς συνταξιουχικής ζωής, να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα και όλες τις ασφαλιστικές παροχές που έχουμε πληρώσει και μας έχουν αφαιρέσει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το