Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Έκανε τη νεκρή για να γλιτώσει…

Η 79χρονη γυναίκα που δέχτηκε από το ληστή πάνω από 20 μαχαιριές και ζει από θαύμα

 

Προσποιήθηκε πως είχε πεθάνει για να γλιτώσει τη ζωή της… δήλωσε στους αστυνομικούς η 79χρονη γυναίκα, η οποία ζει από θαύμα, μετά από 20 και πλέον μαχαιριές που της κατάφερε ένας 20χρονος, ο οποίος μπήκε στο σπίτι της αποφασισμένος να τη ληστέψει.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έζησε έναν απίστευτο εφιάλτη, αφού μετά το σοβαρότατο τραυματισμό της από τις μαχαιριές του αδίστακτου ληστή, έμεινε αιμόφυρτη και μόνη στο πάτωμα του σπιτιού της επί εννέα περίπου ώρες.

Η παρ’ ολίγον δολοφονία της γυναίκας, με κίνητρο τη ληστεία, σημειώθηκε προχθές το πρωί, σε κεντρικό διαμέρισμα του Βόλου όπου διαμένει μόνη.

Συγκλονίζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, που γίνονται γνωστά όσο προχωρά η έρευνα της Αστυνομίας. Εν ψυχρώ ένας νεαρός, ένοικος στην ίδια πολυκατοικία με την ηλικιωμένη, είναι ο δράστης ενός παρ’ ολίγον εγκλήματος. Ομολόγησε, όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία, την πράξη του. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετά ληστείας και σήμερα απολογείται στον Ανακριτή.

Η 79χρονη στάθηκε τυχερή, μέσα στην ατυχία της, αφού κατάφερε να γλιτώσει τη ζωή της. Οι γιατροί, παρά τα πολλαπλά τραύματα σε όλο της το σώμα, έχουν καταλήξει πως δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο. Όπως διαπίστωσαν η γυναίκα φέρει μαχαιριές από το κεφάλι έως και τα κάτω άκρα. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκησε έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Χθες το μεσημέρι κατάφερε να μιλήσει ελάχιστα στους αστυνομικούς για την τρομακτική της εμπειρία. Ο νεαρός την κτυπούσε αλύπητα με το σουγιά και στη συνέχεια με ένα ψαλίδι. Η γυναίκα προσποιήθηκε πως είχε πεθάνει για να κάνει το νεαρό να σταματήσει να τη μαχαιρώνει. Η ηλικιωμένη γλίτωσε στην κυριολεξία από του «Χάρου τα δόντια…».

Της κτύπησε την πόρτα

…για τα κοινόχρηστα

Ο 20χρονος δράστης διαμένει μαζί με τη μητέρα του στο ισόγειο της ίδιας πολυκατοικίας με το θύμα. Η 79χρονη ζει μόνη στο δεύτερο όροφο της οικοδομής που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, Γαμβέτα με 28ης Οκτωβρίου. Είναι καθηγήτρια μουσικής και για πολλά χρόνια δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο, γόνος γνωστής και παλαιάς οικογένειας του Βόλου. Η γυναίκα κάνει χρέη διαχειρίστριας της πολυκατοικίας.

Προχθές, γύρω στις 9.30 το πρωί, ο 20χρονος της κτύπησε το κουδούνι με την πρόφαση να της πληρώσει τα κοινόχρηστα. Μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα, εκείνος όρμησε πάνω της. Με το σουγιά που έφερε μαζί του άρχισε να την κτυπά σε διάφορα μέρη του σώματος. Η ηλικιωμένη αμέσως έπεσε στο έδαφος, ενώ ο νεαρός συνέχιζε με μανία και ακατάπαυστα να της καταφέρνει κτυπήματα με το σουγιά. Όταν, μάλιστα, κάποια στιγμή του έφυγε ο σουγιάς από τα χέρια, άρπαξε ένα ψαλίδι που βρήκε στο σπίτι και συνέχισε να την κτυπά. Μετά από δεκάδες κτυπήματα και αφού η γυναίκα έδειχνε να χάνει τις αισθήσεις της, ο νεαρός σταμάτησε να την κτυπά και άρχισε να ψάχνει το σπίτι. Όπως προέκυψε από την έρευνα, πήρε μερικά αντικείμενα και το ποσό περίπου των 200 ευρώ, έκλεισε πίσω του την πόρτα εγκαταλείποντάς την και έφυγε. Οι ώρες περνούσαν. Η γυναίκα παρέμενε σοβαρά τραυματισμένη και μέσα σε λίμνη αίματος, πεσμένη στο έδαφος.

Ο αδίστακτος δράστης πέταξε τα ματωμένα ρούχα σε κάδο απορριμμάτων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας φέρεται να είχε κανονική δραστηριότητα. Βγήκε έξω, κινήθηκε με άνεση σαν να μην συνέβη τίποτε και αργά το απόγευμα επέστρεψε στο σπίτι του.

Την είδε γείτονας από την απέναντι πολυκατοικία

Κανείς, έως το απόγευμα, δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Η γυναίκα παρέμενε αιμόφυρτη και πεσμένη στο πάτωμα του σπιτιού της, ασάλευτη. Γύρω στις 6 το απόγευμα, ένοικος διαμερίσματος της απέναντι πολυκατοικίας (το διαμέρισμα του οποίου είναι στην ίδια ευθεία με της 79χρονης) παρατήρησε πως η γυναίκα ήταν πεσμένη και ακίνητη στο έδαφος. Η εικόνα τού τράβηξε την προσοχή. Παρατήρησε για μερική ώρα τη γυναίκα και στη συνέχεια αποφάσισε να δράσει. Μετέβη στην πολυκατοικία, είδε το όνομα στο κουδούνι και αναζήτησε συγγενικά της πρόσωπα.

Ήρθε σε επικοινωνία με τον αδελφό της, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία. Αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα και βρέθηκαν μπροστά την αιμόφυρτη, βαριά τραυματισμένη γυναίκα.

Προσαγωγή και ομολογία

Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Ήταν εμφανές πως επρόκειτο για αιματηρή επίθεση με κίνητρο τη ληστεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι κηλίδες αίματος στο διάδρομο και τις σκάλες της οικοδομής οδήγησαν τους αστυνομικούς και στην πόρτα του 20χρονου, στο ισόγειο διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί πήραν πρόχειρες μαρτυρίες από ενοίκους της πολυκατοικίας για να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

Κτύπησαν και την πόρτα του διαμερίσματος όπου διαμένει ο 20χρονος με τη μητέρα του. Την πόρτα άνοιξε η μητέρα του, ενώ ο νεαρός βρισκόταν μέσα στο σπίτι. Θεωρήθηκε ύποπτος και οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Αρχικά αρνήθηκε ότι είχε σχέση με το περιστατικό. Στη συνέχεια όμως και με βάσει τα στοιχεία που διέθεταν οι αστυνομικοί, ο 20χρονος ομολόγησε πως ήταν ο δράστης της παρ’ ολίγον δολοφονίας της ηλικιωμένης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός είχε την εντύπωση, ότι η γυναίκα είχε πεθάνει.

Ομολόγησε στους αστυνομικούς την πράξη του που είχε ως κίνητρο τη ληστεία.

Τα χρήματα που πήρε από το σπίτι της, όπως ανέφερε, τα ξόδεψε.

Άνεργος

Ο 20χρονος δεν έχει απασχολήσει έως τώρα τις διωκτικές αρχές. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για άτομο που εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι εμφανίζει ιδιαιτερότητα. Εδώ και καιρό είναι άνεργος και φαίνεται ότι αυτό επιβαρύνει την ψυχολογία του.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και σήμερα θα απολογηθεί στον Ανακριτή. Διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα φόνου από πρόθεση με κίνητρο τη ληστεία, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στενό συγγενικό πρόσωπο της 79χρονης, μετά το σοκ από το περιστατικό, ανέφερε πως η γυναίκα γλίτωσε στην κυριολεξία από θαύμα…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το