Photo Gallery, Τοπικά

Περίπου 150.000 € οι ζημιές από τα επεισόδια

 

 

Προχθές βράδυ στο κέντρο του Βόλου

Από τις αντιδράσεις των φιλάθλων δεν γλίτωσε ούτε το παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Βόλου

 

 

Ζημιές ύψους 146.000 ευρώ στη δημοτική περιουσία προκλήθηκαν από τις αντιδράσεις των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου προχθές το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Δημητριάδος και Ιάσονος μετρούν «πληγές», ενώ από τις αντιδράσεις των φιλάθλων που διαμαρτύρονταν για τον υποβιβασμό της ομάδας στη Δ’ Εθνική δεν γλίτωσε προχθές ούτε το παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Βόλου στην οδό Ιάσονος με Κουμουνδούρου. Οι οπαδοί εισέβαλαν μέσα στο κτίριο και αφού πέταξαν έξω στο δρόμο διάφορα αντικείμενα από τον εξοπλισμό της υπηρεσίας, άρπαξαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο Δήμος Βόλου χθες το πρωί και αφού διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί αποφάσισε να προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων.

Το 20% των κάδων κάηκε από τις οδομαχίες με την Αστυνομία και για να εξυπηρετηθούν στο εξής οι συνοικίες του κέντρου πρέπει να γίνει αναδιάταξη, ενώ χθες το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου κατέβαλλαν προσπάθειες για να επανέλθει το κέντρο της πόλης σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Καταστράφηκαν ολοσχερώς 335 κάδοι -270 απορριμμάτων και 85 ανακύκλωσης- συνολικής αξίας 120.000 ευρώ, 43 μεταλλικά καλαθάκια απορριμμάτων αξίας 6.000 ευρώ, 19 ζαρντινιέρες αξίας 6.500 ευρώ, ενώ ξηλώθηκαν τμήματα ασφάλτου αξίας 5.000 ευρώ. Επίσης ζημιές έγιναν σε προστατευτικά κιγκλιδώματα στους δρόμους, κολονάκια και πλακοστρώσεις, η συνολική αξία των οποίων αποτιμάται στα 8.500 ευρώ.

Τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έπιασαν εργασία λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους για να προχωρήσουν στον καθαρισμό της πόλης. Σε διάταξη μάχης τέθηκαν 2 JCB και 2 μηχανήματα, 1 Bob Cut, 2 φορτηγά και 1 υδροφόρα που για πολλές ώρες μέχρι αργά το μεσημέρι κατέβρεχαν τους κεντρικούς δρόμους Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού.

Μετά από συνεννόηση του αντιδημάρχου Βόλου Μπ. Τσαμπάζη με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεργεία του Δήμου εστίασαν την προσοχή τους και καθάρισαν από καμένα υλικά τη διασταύρωση των οδών Φιλελλήλων με Δημητριάδος όπου σημειώθηκαν χθες το πρωί αρκετά τροχαία ατυχήματα με δικυκλιστές.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμπάζη, άμεσα υπάρχει η δυνατότητα αποκατάστασης των μισών και πλέον κάδων που κάηκαν, ενώ τις επόμενες μέρες θα δρομολογηθεί η συνολική αντιμετώπιση των κενών που θα προκύψουν από την απομάκρυνση όσων δεν είναι δυνατόν πλέον να χρησιμοποιηθούν.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο μεγάλο όγκο δουλειάς, θα ενισχύσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων τόσο τις μεσημεριανές ώρες, όσο και το βράδυ.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το