Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας

Με περιορισμένη συμμετοχή εργαζομένων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ πραγματοποίησε χθες δίωρη παράσταση διαμαρτυρίας, από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ., έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ για την κατάργηση του τέλους ακινήτων.

Οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες την είσοδο των γραφείων της ΔΕΗ, ενώ ανήρτησαν πανό του Συλλόγου των ΟΤΑ αλλά και του ΠΑΜΕ. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, με τον πρόεδρό του Θανάση Παπαδημόπουλο, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία ομάδας νεαρών, μελών της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης που με συνθήματα καλούσαν τον κόσμο σε γενική απεργία διαρκείας για στήριξη των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας το Σάββατο 13 Οκτωβρίου διοργανώνεται στο Βόλο από το καραβάνι αλληλεγγύης, στις 5:30 το απόγευμα, Πανεργατικό Συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος η χθεσινή κινητοποίηση ήταν η αρχή μιας σειράς δυναμικών αντιδράσεων.

«Αντιτασσόμαστε στο βάρβαρο χαράτσι που οι πολίτες αδυνατούν στην πλειοψηφία τους να πληρώσουν. Όλοι μας, όσοι εργαζόμαστε ακόμη, έχουμε υποστεί μεγάλες μειώσεις στη μισθοδοσία μας που μαζί με τους πολλούς φόρους που καταβάλλουμε δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε. Καλούμε όλους να αρνηθούν να το πληρώσουν», δήλωσε ο κ. Μαγιάκος.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ «δεσμεύεται να προσφέρει κάθε νομική στήριξη και να οργανώσει ομάδες περιφρούρησης -που σε συνεργασία και με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ – θα εμποδίσουν συνεργεία της επιχείρησης που θα επιχειρήσουν να διακόψουν το ρεύμα σε άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια και το ρεύμα. Παράλληλα, ο σύλλογος εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απλήρωτους εργαζόμενους στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά, αλλά και στους εργαζόμενους στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με αφορμή τη σύλληψη συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση των αγώνων τους». Τέλος ο Σύλλογος σκοπεύει να προχωρήσει σε 24ωρη κινητοποίηση την ημέρα που τα μέτρα των 11,5 δισ. θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το