Photo Gallery, Πολιτική

Παπανδρέου: Θα είμαστε κοντά στο λαό και δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας

Υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Τσίπρας: Κυβερνητική κάλυψη στη σκευωρία κατά του ΣΥΡΙΖΑ


«Θα είμαστε κοντά στο λαό. Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει στα γραφεία μας. Δεν μας ψήφισαν για αυτό οι πολίτες». Με αυτές τις φράσεις στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου προέτρεψε τα στελέχη να παραστούν σε όλες τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.
Ήδη, οι βουλευτές και οι υπουργοί έλαβαν εντολή να παραστούν σε όλες τις παρελάσεις και κάθε πόλη της Ελλάδας, με οποιοδήποτε κόστος ακόμα και να γίνουν δεκτοί με συνθήματα αποδοκιμασίας.
Όπως αναφέρεται στο «Βήμα», τις προσεχείς ημέρες θα υπάρχει εξόρμηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και περιοδείες του κ. Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να «σπάσει» το κλίμα πρόκλησης επεισοδίων σε βάρος κυβερνητικών παραγόντων, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι πολιτικά υποκινούμενο.
Τα πρόσφατα παραδείγματα αντιδράσεων εναντίον πολιτικών, με κορυφαίο την επίθεση με γιαούρτια εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Κερατέα, προβληματίζουν τους πολιτικούς.
Την Τετάρτη σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό -έστω και περιορισμένης έκτασης- με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Στη διάρκεια των επαφών της στη Θεσσαλονίκη, η υπουργός αποδοκιμάστηκε από ανέργους μεγάλης εταιρείας. μια αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την κ. Κατσέλη, η οποία τους ζήτησε να έχουν συνάντηση την Πέμπτη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Τελικά, αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση την Πέμπτη.

Ο Αλ. Τσίπρας

Πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, «με κυβερνητική κάλυψη», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις συνεχείς επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τις κατηγορίες περί υποκινητών επεισοδίων.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αποστασιοποιήθηκε από φαινόμενα βίας δηλώνοντας ότι “η βία αποτελούσε πάντοτε το καταφύγιο των πιο σκοτεινών κύκλων εξουσίας, όταν αισθάνονται ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους” και πρόσθεσε πως “τη βία την επιλέγουν όλοι όσοι θέλουν τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι του και όχι πρωταγωνιστή”. Η Εκτελεστική Γραμματεία συζήτησε το κλίμα που διαμορφώνεται στις σχέσεις κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αφορμή για την κατάσταση αυτή είναι “η απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου και οι αυθόρμητες αντιδράσεις του στην κυβερνητική πολιτική και αιτία, το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι “έκανε ένα βήμα παραπέρα στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Από τα συστηματικά ψεύδη πέρασε στην προαναγγελία προβοκάτσιας. Προβοκάτσια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, εις βάρος της αριστεράς, εις βάρος του λαϊκού κινήματος. Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι είμαστε μια αριστερά παντός καιρού για να της αποδίδει όσα δεν αντέχει, πολύ σύντομα θα κατανοήσει ότι δεν είμαστε ο αδύναμος κρίκος της πολιτικής ζωής, ούτε οι πανταχού παρόντες”.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, αποφασίστηκε η πραγματοποίησε συγκέντρωσης στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, την 1η Απριλίου και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις έδρες των άλλων δώδεκα περιφερειών της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση στην ΕΓ εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση κινείται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με βάση πολιτικό σχεδιασμό, ο οποίος αποσκοπεί στην ενοχοποίηση του κόμματος σχετικά με κοινωνικές αντιδράσεις και παράλληλα στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την κυβερνητική πολιτική.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι όσο αυξάνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση θα επιχειρεί να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και να αναζητά άλλοθι.
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε δηλώσεις μετάνοιας για τις μελλοντικές κινητοποιήσεις του λαού».
Παράλληλα αποστασιοποιήθηκε από φαινόμενα βίας δηλώνοντας ότι «αποτελούσε πάντοτε το καταφύγιο των πιο σκοτεινών κύκλων εξουσίας, όταν αισθάνονται ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το