Photo Gallery, Τοπικά

Οι εκδηλώσεις της Ψαράδικης Βραδιάς στην Αγριά

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα στην Αγριά οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα

Πλούσιο και αναβαθμισμένο είναι το φετινό πρόγραμμα του κύκλου εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά», που διοργανώνεται στην Αγριά από το Δήμο Βόλου και το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των φορέων και συλλόγων της περιοχής. Η αυλαία των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται φέτος για 49η χρονιά, θα ανοίξει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και θα πέσει την Κυριακή 22 του μήνα, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να περάσουν όμορφες μουσικές και θεατρικές βραδιές.

Η διαμόρφωση του προγράμματος έγινε από το Δήμο Βόλου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με γνώμονα την αξιοποίηση και ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Στόχος είναι, εκτός από τη διασκέδαση και ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής, οι εκδηλώσεις αυτές να συμβάλλουν στην τόνωση της τουριστικής κίνησης, ενισχύοντας παράλληλα και την κίνηση στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης της περιοχής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στο κοινό κάθε ηλικίας, όπως βραδιά rock για νέους, παραδοσιακή μουσική βραδιά, λαϊκό γλέντι, θεατρικές κωμωδίες, βραδιά με σαξόφωνο κ.ά. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς 9:30μ.μ.

Έναρξη κύκλου εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά» με την καθιερωμένη «Πυρά Προσκόπων» από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 – Χώρος Σταθμού ΟΣΕ Αγριάς

Θεατρική Παράσταση: «Υπάρχει και Φιλότιμο» των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Βόλου «ΘΡΥΑΛΙΔΑ» – Ώρα έναρξης: 21:30

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς

Βραδιά έντεχνου Rock με τους Γιώργο Πάγκαλο και Aida (τραγούδι – βιολί). Μαζί τους οι: Δημήτρης Καρακώστας (πλήκτρα) και Γιάννης Ευστρατιάδης (τύμπανα).

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 – Χώρος Σταθμού ΟΣΕ Αγριάς

Θεατρική Παράσταση: «Ο Κουνενές» του Κώστα Πρετεντέρη από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» – Ώρα έναρξης: 21:30

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς

Μουσικοχορευτική βραδιά με το μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ». Θα χορέψει το Παραδοσιακό Χορευτικό Τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Δράκειας Δήμου Βόλου και προσκεκλημένα χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα από περιοχές της  Ελλάδας.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς

Λαϊκό Πανηγύρι με τους Γιώργο Πάγκαλο και Άιντα. Μπουζούκι: Στέφανος Βάτσιος. Μαζί τους: Δημήτρης Καρακώστας (πλήκτρα) και Γιάννης Ευστρατιάδης (τύμπανα). Αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του κύκλου «Ψαράδικη Βραδιά» με πολύωρο λαϊκό γλέντι και θαλασσινά εδέσματα.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς

Βραδιά με το σαξόφωνο του Δημήτρη Πετρή και τους συνεργάτες του.

Ο κύκλος «Ψαράδικη Βραδιά» μετά το ξεφάντωμα των προηγούμενων ημερών, θα κλείσει μελωδικά με μία ατμοσφαιρική μουσική βραδιά, στην οποία θα κυριαρχήσει το σαξόφωνο του Δημήτρη Πετρή.

 

Οι θεατρικές παραστάσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Σταθμού ΟΣΕ Αγριάς, όπου υπάρχει η υποδομή για την εξυπηρέτηση των αναγκών των θιάσων και των θεατών. Οι μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία της Αγριάς, όπου θα τοποθετηθούν τα ανάλογα με την κάθε εκδήλωση καθίσματα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Οι θεατρικές παραστάσεις

Οι Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες του Βόλου «Θρυαλίδα» και «Σκηνοβάτες» θα παρουσιάσουν τις ελληνικές κωμωδίες «Υπάρχει και Φιλότιμο» και «Ο Κουνενές» αντίστοιχα.

«Υπάρχει και Φιλότιμο» των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου από τη «Θρυαλίδα». Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Στέφανος Λάππας, Σκηνικά : Σοφία Μανούσου και Απόστολος Μανούσος, Ενδυματολόγος: Τάνια Τσάκα, Πρόσθετοι Διάλογοι: Κωνσταντίνος Μπαμπίλας. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Στέφανος Λάππας, Έλλη Σκοπελίτη, Ελευθερία Σαββάκη, Μαλαμίτσα Λιθαδιώτη, Διονύσης Μπάλλας, Σοφία Μανούσου, Λάζαρος Γιούλας, Δημήτρης Χατζηκωτούλας, Αλέξιος Λόλας, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Ειρήνη Σταματάκη, Φάνης Αλεξανδρής, Δημήτρης Γκιουλάκης, Γιώργος Σατάσης.

«Ο Κουνενές» του Κώστα Πρετεντέρη από τους «Σκηνοβάτες». Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Απόστολος Πλακόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Ομαδική δουλειά του Θιάσου. Μουσική Επιμέλεια: Σοφία Ηλιάδη. Παίζουν οι: Σοφία Ηλιάδη, Νικόλας Πλακόπουλος, Ειρήνη Σκουλή, Νίκος Παλιούρας, Μαριάννα Ηλιάδη, Ελένη Καββαδία, Δημήτρης Καρατζόγλου, Μιλίτσα Νίκολιτς, Απόστολος Πλακόπουλος.

Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων συνεργάζονται: Δήμος Βόλου, αντιδημαρχία Αγριάς και Αρτέμιδας, Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου», Γ.Σ. «ΘΗΣΕΑΣ» Αγριάς, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς, Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Αγριάς, 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς, Παραδοσιακό Χορευτικό Τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Δράκειας Δήμου Βόλου, ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες «Θρυαλίδα» και «Σκηνοβάτες».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το