Τοπικά

Νέο ακτινολογικό μηχάνημα στην Αλόννησο

Από δωρεά ιδιώτη, ενώ θα προσληφθεί επικουρικό προσωπικό
Από δωρεά ιδιώτη, ενώ θα προσληφθεί επικουρικό προσωπικό

Στην τοποθέτηση καινούριου ακτινολογικού μηχανήματος στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου θα προχωρήσει το Νοσοκομείο Βόλου στο πλαίσιο δωρεάς από ιδιώτη, ενώ παράλληλα θα τοποθετηθεί και επικουρικό προσωπικό για να μπορεί να λειτουργήσει το μηχάνημα.

Λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν ακόμη και στο Βόλο, για να πραγματοποιήσουν μια ακτινογραφία, θα δώσει το καινούριο ακτινολογικό μηχάνημα το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου πολύ σύντομα.

Η υπόθεση με τη συγκεκριμένη δωρεά έχει αρκετό χρονικό διάστημα, αφού προϋπόθεση για την πραγματοποίησή της ήταν η εύρεση του κατάλληλου προσωπικού. Το θέμα είχε «παγώσει», αλλά φαίνεται πως πλέον οδεύει προς επίλυση, προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας του νησιού. Εξάλλου το Περιφερειακό Ιατρείο εδώ και χρόνια δεν έχει ακτινολογικό μηχάνημα.

Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος υπογράμμισε ότι «έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη μιας χειρίστριας-εμφανίστριας ως επικουρικό προσωπικό, που αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Η πρόσληψη αναμένεται να γίνει σε λιγότερο από ένα μήνα. Στην Αλόννησο το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτουργεί μετά από απόφαση του «Δημόκριτου». Έτσι προχώρησαν άμεσα όλες οι ενέργειες για την πραγματοποίηση της δωρεάς από ιδιώτη. Πολύ σύντομα θα γίνει η σχετική εισήγηση για την παραλαβή του ακτινολογικού μηχανήματος και το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου».

Βέβαια ένα μεγάλο ζήτημα του Περιφερειακού Ιατρείου στην Αλόννησο είναι ότι δεν υπάρχει δεύτερος αγροτικός γιατρός.

Σχετικά με το θέμα κυτταροστατικών φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, ο κ. Ντόκος υπογράμμισε ότι από την περασμένη Δευτέρα η προμηθεύτρια εταιρεία διέθεσε νέες ποσότητες και έτσι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

Στο μεταξύ, ο ίδιος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστα Ματσιόλη, όπου συζητήθηκε το θέμα της διάθεσης φαρμάκων νευρολογικής φύσεως από το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Νοσοκομείο. Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει επάρκεια σε φάρμακα τέτοιας κατηγορίας και μπορεί να τα διαθέσει στο «Αχιλλοπούλειο».

Ο κ. Ντόκος τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική κίνηση, καθώς και το Νοσοκομείο θα μπορέσει να εξοικονομήσει έξοδα από την προμήθεια τέτοιων φαρμάκων μέσα από τη συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το