Photo Gallery, Τοπικά

Νέος κανονισμός αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ

Αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το Δ.Σ. της Επιχείρησης
Αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το Δ.Σ. της Επιχείρησης

Νέο κανονισμό αποχέτευσης θα εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ σε αυριανή του συνεδρίαση. Ο νέος κανονισμός περιλαμβάνει τους όρους της εν γένει λειτουργίας και χρήσης του δικτύου αποχέτευσης των ακαθάρτων οικιακής χρήσης και των όμβριων της περιοχής αρμοδιότητας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου. Επίσης τίθενται οι επιπλέον προϋποθέσεις και όροι διάθεσης στο δίκτυο αποχέτευσης, αποβλήτων άλλων χρήσεων πλην οικιακών. Σκοπός του κανονισμού είναι η προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών και των εργαζομένων της στα αποχετευτικά δίκτυα και τους σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων ΔΕΥΑΜΒ, η προστασία του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων, η καλή, ασφαλής και οικονομική λειτουργία των δικτύων αποχέτευσης, η εξασφάλιση της αποδοτικής και οικονομικής λειτουργίας του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων και της επεξεργασίας ιλύος. Επίσης προβλέπεται η ρύθμιση των σχέσεων της ΔΕΥΑΜΒ και του πολίτη-χρήστη των υπηρεσιών της.

Με το νέο κανονισμό περιγράφονται με σαφήνεια οι αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΜΒ και οι ευθύνες -υποχρεώσεις των πολιτών – χρηστών για την κατασκευή, συντήρηση και επισκευή των δικτύων αποχέτευσης.

Οι νέες διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών για σύνδεση των ακινήτων προσαρμοσμένες στην ισχύουσα νομοθεσία έκδοσης οικοδομικών αδειών με στόχο τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και εύχρηστης βάσης δεδομένων για τα ακίνητα.

Προβλέπεται νέα μέθοδος υπολογισμού του δικαιώματος σύνδεσης με την οποία το ακίνητο κοστολογείται βάσει της επιφάνειας και της πρόσοψης του ακινήτου, ενώ καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις των προς σύνδεση ακινήτων.

Επιβάλλονται κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης των διατάξεων του κανονισμού και του ειδικού κανονισμού, επικαιροποιείται ο κατάλογος με τις ουσίες που απαγορεύεται να απορρίπτονται στο δίκτυο αποχέτευσης.

Δημιουργείται παράρτημα ως ειδικός κανονισμός, με τον οποίο περιγράφεται ο τρόπος χορήγησης άδειας αποχέτευσης στις βιομηχανίες, νοσοκομεία, συνεργεία, χώρους εστίασης και γενικότερα σε κάθε δραστηριότητα, η οποία για τη νόμιμη λειτουργία της υπόκειται σε περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Περιγράφεται επίσης ο τρόπος ελέγχου ποιότητας βιομηχανικών απορροών, οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και οι διαδικασίες αντιμετώπισης μη συμμορφώσεων και οι ενδεχόμενες κυρώσεις, ενώ επικαιροποιείται ο πίνακας με τα όρια απόρριψης χημικών παραμέτρων στο δίκτυο αποχέτευσης.

Οι διατάξεις του νέου κανονισμού είναι υποχρεωτικές και αφορούν όλους όσοι χρησιμοποιούν (ή έχουν υποχρέωση να χρησιμοποιήσουν) το δίκτυο αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων. Αφορά επίσης όλα τα επιμέρους στοιχεία του δικτύου όπως εξωτερικές διακλαδώσεις, φρεάτια, αγωγούς κ.λπ.

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

 Από τη ΔΕΥΑΜΒ θα ληφθεί απόφαση για την αποστολή αιτήματος στο υπουργείο Εσωτερικών, περί της χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

στους υπαλλήλους της από 01/01/2013.

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας πρέπει να χορηγηθεί

ως εξής:

Α’ Κατηγορία

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και

Διαχείρισης Δικτύων Αποχέτευσης, ανεξαρτήτου ειδικότητας, με την προϋπόθεση ότι η έδρα εργασίας τους είναι οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων ή τα αντλιοστάσια Αποχέτευσης.

2. Οι εργάτες και οι τεχνίτες υδραυλικοί που απασχολούνται αποκλειστικά στα υπόγεια δίκτυα ύδρευσης (συντήρηση και λειτουργία) και στα δίκτυα άρδευσης.

Οι οδηγοί βαρέων φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, οι τεχνίτες

οχημάτων και οι χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων.

Οι ηλεκτροσυγκολλητές, οξυγονοκολλητές και οι βοηθοί αυτών.

Οι τεχνίτες ηλεκτρολόγοι που απασχολούνται με τη συντήρηση και λειτουργία

εγκαταστάσεων ισχύος μεγαλύτερης των 275ΚW και οι πρακτικοί μηχανικοί.

Β’ Κατηγορία

Οι τεχνίτες ηλεκτρολόγοι που απασχολούνται με τη συντήρηση και λειτουργία

εγκαταστάσεων ισχύος μικρότερης των 275ΚW και οι χειριστές αντλιοστασίων

ύδρευσης.

Οι χημικοί, βιολόγοι, βοηθοί μικροβιολόγοι, βοηθοί χημικοί, που απασχολούνται σε χημικά και μικροβιολογικά εργαστήρια ανάλυσης πόσιμου νερού και στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού.

Είχαν μεγαλύτερο βαθμό από τα προσόντα τους

Συντάχθηκε Διαπιστωτική Πράξη κατάταξης των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ στους βαθμούς που τους αντιστοιχούν. Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ κατατάσσονται από 1-1-2013 (ημερομηνία έναρξης αναλογικής εφαρμογής του βαθμολογίου – μισθολογίου του Ν. 4024/2011) σε κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και βαθμό με τον αναγραφόμενο για τον καθένα χρόνο υπηρεσίας.

Συνολικά 17 υπάλληλοι υπηρετούν σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών προσόντων που διαθέτουν, αφού προσλήφθηκαν ή τοποθετήθηκαν σε οργανικές θέσεις του εκάστοτε ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας με αποφάσεις δημάρχων, ή διοικητικών συμβουλίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το