Ματιές & Γνώμες

ΜΑΤΙΕΣ 2/4

Εναλλακτική λύση

Εκτός από τις δύο πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, που αφίχθησαν προχθές στο αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος), αφίχθη ακόμη μία της ίδιας εταιρείας, η οποία επρόκειτο να γίνει προς Θεσσαλονίκη. Επελέγη ωστόσο το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, διότι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της συμπρωτεύουσας επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας είναι το μοναδικό, που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, όταν υπάρχουν προβλήματα τόσο στο «Ελ. Βενιζέλος», όσο και στο «Μακεδονία». Η Αθήνα βρίσκεται τρεις ώρες από αυτό οδικώς και δύο ώρες η Θεσσαλονίκη. Αυτή τη δυνατότητα πρέπει να την προβάλλει το αεροδρόμιο.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Απροσπέλαστο

Απροσπέλαστο έχει καταστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα το πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Μακρινίτσης και Κωνσταντά, καθώς άγνωστοι έχουν πετάξει ένα μεγάλο σωρό από ξερά κλαδιά. Λίγα μέτρα πιο πέρα, επί της Κωνσταντά, οι θάμνοι στο πεζοδρόμιο έχουν φουντώσει για τα καλά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει άνθρωπος πάνω σε αυτό. Τα παράπονα περιοίκων είναι πολλά για την προαναφερόμενη κατάσταση και ευελπιστούν να τα λάβουν υπόψη τους στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, προκειμένου το πεζοδρόμιο να καθαριστεί τάχιστα…

Γ.Ξ.

 

Χωρίς φωτισμό

Δεν λειτουργεί εδώ και μία εβδομάδα ο στύλος της ΔΕΗ στη συμβολή των οδών Ροζού-Δημάρχου Γεωργιάδου, με αποτέλεσμα το βράδυ η συγκεκριμένη περιοχή να είναι βυθισμένη στο σκοτάδι. Και επειδή οι καιροί είναι περίεργοι, η αρμόδια Υπηρεσία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα για να αποκατασταθεί η ζημιά. Εξάλλου τίθεται και ζήτημα ασφάλειας των περιοίκων, αλλά και των διερχομένων, ενώ η συγκεκριμένη διασταύρωση είναι πολυσύχναστη από την κίνηση οχημάτων και δικύκλων.

Φ.Σ.

 

Διαμαρτυρίες

Οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Βασιλείου διαμαρτύρονται για την εικόνα που παρουσιάζει η παιδική χαρά.

«Η κατάσταση στο πάρκο είναι απαράδεκτη και κανείς δεν δίνει σημασία, παρά τις οχλήσεις. Ούτε τα παιδιά δεν μπορούμε να αφήσουμε να παίξουν» τονίζουν.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Καταπάτηση

Ότι οι Υπηρεσίες του Δημοσίου είναι ένα διαλυμένο βασίλειο είναι γνωστό. Το να μη δίνουν όμως σημασία σε βασικά ζητήματα και να μπλοκάρουν κάθε διαδικασία που θα βοηθούσε την πόλη, είναι απαράδεκτο. Ο λόγος για το ΙΚΑ που διαθέτει οικόπεδο στα «Ζαχαρόπηκτα», για το οποίο ο Δήμος Βόλου έχει καταθέσει πάμπολλες προτάσεις αξιοποίησης. Το ΙΚΑ αρνείται πεισματικά τόσα χρόνια να δεχτεί τις προτάσεις του Δήμου, στη λογική ότι κάποτε θα δημιουργούσε μονάδα υγείας. Μπορούν να περάσουν να καμαρώσουν το οικόπεδό τους. Είναι καταπατημένο…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Άδειες αίθουσες

Τέσσερις εβδομάδες διδασκαλίας απέμειναν για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ αμέσως μετά ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Και ήδη οι μαθητές της Γ’ Τάξης κάνουν χρήση, του ανεξήγητου εδώ και αρκετά χρόνια, δικαιώματος για απουσίες μέχρι και 164 στον αριθμό. Στα Γενικά Λύκεια ήδη παρατηρείται το φαινόμενο των άδειων αιθουσών. Και το υπουργείο Παιδείας για ακόμη μια χρονιά δεν έπραξε τίποτα γι’ αυτό το ζήτημα.

Φ.Σ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το