Ματιές & Γνώμες

Ματιές 17/01/13

Πρόβλημα με τα αδέσποτα

Πιο έντονο εμφανίζεται και πάλι τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Βόλο. Πριν λίγες ημέρες φιλοξενήσαμε καταγγελία για επίθεση που δέχθηκε Βολιώτης στην είσοδο του λιμανιού. Προχθές το βράδυ γίναμε μάρτυρες επίθεσης σε δικυκλιστή από μια αγέλη αδέσποτων, που κυκλοφορεί μόνιμα στην αρχή της οδού Ιάσονος, λίγα μέτρα από το Δημαρχείο της πόλης. Περίπου 10 σκυλιά καθημερινά σχεδόν τρομοκρατούν τους διερχόμενους δικυκλιστές και πεζούς από το συγκεκριμένο σημείο και το ενδεχόμενο να σημειωθεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό είναι ορατό. Υπάρχει κάποιος να παρέμβει να μαζέψει τα αδέσποτα ζώα, που προφανώς επειδή πεινάνε, κινούνται επιθετικά κατά πολιτών;

Γ. Τσ.

 

Τα ρολόγια στον Άγ. Κωνσταντίνο

Βολιώτες που συχνά κάνουν τον περίπατό τους στην παραλία του Βόλου έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των ρολογιών, που υπάρχουν στο καμπαναριό του ιερού ναού του Αγίου Κωνσταντίνου. Φανταζόμαστε ότι υπεύθυνοι για το ζήτημα είναι οι άνθρωποι του ναού, οι οποίοι καλό θα είναι να φροντίσουν για την επιδιόρθωση της όποιας βλάβης έχουν υποστεί. Η λειτουργία των ρολογιών εξυπηρετεί πολλούς ανθρώπους που καθημερινά κινούνται στην παραλία της πόλης.

Γ. Τσ.

 

Το πάρκο Χιλιαδούς

Το πρόβλημα το έχουμε επισημάνει και άλλη φορά, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Αναφερόμαστε στο πάρκο της Χιλιαδούς που παρουσιάζει μια πολύ άσχημη εικόνα. Τα πεσμένα φύλλα των δέντρων σε συνδυασμό με τα διάφορα άλλα αντικείμενα που είναι πεταγμέναν συνθέτουν μια όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της πόλης. Και σ’ αυτή την κατάσταση πρέπει να προσθέσουμε και την εικόνα που παρουσιάζει το σιντριβάνι που υπάρχει στο κέντρο του πάρκου, που είναι αποκρουστική. Μπορεί να είναι χειμώνας και οι επισκέπτες του πάρκου να είναι λίγοι, αυτό, όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία για να βρίσκεται ένας κοινόχρηστος χώρος στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Γ. Τσ.

 

Λακκούβες και κυβόλιθοι

Κυβόλιθοι έχουν φύγει από τη θέση τους και είναι επικίνδυνοι για διερχόμενα ποδήλατα και δίκυκλα στη διασταύρωση των οδών Ρ. Φεραίου και Κοραή. Επίσης δύο επικίνδυνες λακκούβες περιμένουν τους ανυποψίαστους οδηγούς επί της οδού Μακρυγιάννη, στο ύψος της Βασσάνη και της Μακρινίτσης.

ΔΗΜΟΣ.

 

Χωρίς γιατρούς

Λιγοστεύουν οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ, θέμα που ασφαλώς προβληματίζει τους χιλιάδες ασφαλισμένους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησαν οι ίδιοι οι γιατροί από τους 38 οικογενειακούς γιατρούς που υπηρετούσαν παλαιότερα έχουν απομείνει πλέον μόνο οκτώ. Το πρόβλημα στη Μαγνησία φαίνεται να είναι μεγαλύτερο, καθώς ταυτόχρονα μειώνεται και ο αριθμός των γιατρών που υπηρετούν στην Υγειονομική Μονάδα του ΕΟΠΥΥ στο Βόλο, λόγω συνταξιοδότησης κάποιων από αυτούς που σήμερα υπηρετούν. Και αν λάβουμε υπόψη μας τον αριθμό των ασφαλισμένων που μπορούν να δέχονται οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι συνεργάζονται με τον Οργανισμό, τότε δικαιολογείται η ανησυχία για τον προγραμματισμό σ’ ό,τι αφορά στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νομό.

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το