Ματιές & Γνώμες

Ματιές 05/04/13

Ματιές 05/04/13

SOS για την πλατεία Αγ. Νικολάου

Άθλια είναι η εικόνα της πλατείας του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Νικολάου Βόλου. Πολλά τούβλα από τα τοιχία του γρασιδιού έχουν αποκολληθεί και βρίσκονται πεταμένα από εδώ και από εκεί. Σε ορισμένα σημεία των τοιχίων είναι γραμμένα διάφορα συνθήματα, ενώ από παλαιότερη διοργάνωση παραμένουν οι χρωματισμοί σε τμήμα του δαπέδου της πλατείας… Τα ξύλινα παγκάκια δεν έχουν συντηρηθεί και τα ξύλα έχουν σκευρώσει, ενώ στο παρκάκι προς την πλευρά της Αγ. Νικολάου βρίσκεται ένα δέντρο, όπου πάνω του υπάρχουν ακόμη λαμπτήρες από τα Χριστούγεννα… Και να φανταστεί κανείς ότι η πλατεία του Αγ. Νικολάου είναι μία από τις βιτρίνες της πόλης…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Οι κορύνες

Τη μια μέρα αντικαθιστά τις κατεστραμμένες κορύνες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου και την άλλη το πρόβλημα επανέρχεται, καθώς νέες ζημιές προκαλούνται είτε από διερχόμενα ΙΧ είτε από αγνώστους, οι οποίοι προφανώς αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Όπως επισημαίνουν αναγνώστες, «η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να βρει μια λύση στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς το κόστος για την προμήθεια και αντικατάσταση των κορυνών είναι μεγάλο, τη στιγμή που αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν για κοινωνικές δράσεις». Εμείς μεταφέρουμε τον προβληματισμό των αναγνωστών και οι αρμόδιοι ας πράξουν ανάλογα…

Γ.Ξ.

 

«Κρατήρες»

Τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων εξαιτίας των κακοτεχνιών και των φθορών που παρατηρούνται στο οδόστρωμα της Φιλικής Εταιρείας στη συνοικία της Νεάπολης επισημαίνουν προς τους αρμόδιους διερχόμενοι οδηγοί, επαγγελματίες και μη. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι τομές στο οδόστρωμα παραπέμπουν σε «κρατήρες», με συνέπεια να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων και να προκαλούνται φθορές στα διερχόμενα οχήματα. Οδηγοί αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι για να αποφύγουν τους «κρατήρες» αναγκάζονται να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς προς το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με κίνδυνο τα οχήματά τους να συγκρουστούν με άλλα διερχόμενα. Σαν από θαύμα αποφεύχθηκε τροχαίο ατύχημα χθες το μεσημέρι στη Φιλικής Εταιρείας, όταν οδηγός για να αποφύγει λακκούβα αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό και να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν να λάβουν επιτέλους υπόψη τους τις επισημάνσεις των οδηγών και να δώσουν άμεσα εντολή στα συνεργεία σχετικά με την αποκατάσταση της βατότητας στα κατεστραμμένα τμήματα του οδοστρώματος.

Β.Κ.

 

Τα πεταμένα νεράντζια

Πρόβλημα για την καθαριότητα και την αισθητική της πόλης, αλλά καμία φορά και για τη σωματική ασφάλεια, αν τα πατήσει κάποιος και γλιστρήσει, αποτελούν τα νεράντζια που βρίσκονται πεσμένα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης. Τα περισσότερα έχουν ήδη πατηθεί από τα διερχόμενα οχήματα, με αποτέλεσμα να βρωμίζουν τα οδοστρώματα. Πάντως, όπως μας τόνισε αναγνώστης της εφημερίδας, δεν θα ήταν άστοχο να υπήρχε μια αξιοποίηση των νεραντζιών, ακόμη και με πρωτοβουλία του Δήμου για διάφορους σκοπούς.

Φ.Σ.

 

Ιδιαίτερες συνθήκες

Ανησυχούν οι εκπαιδευτικοί ότι το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει τοπικά και πανελλαδικά «κούρεμα» των οργανικών θέσεων στα σχολεία. Και πιθανότατα να έχουν δίκαιο, καθώς η διαδικασία που κίνησε το υπουργείο αυτό δείχνει. Δεν θα σταθούμε τι λέει η μία και τι η άλλη πλευρά. Ωστόσο, μία επισήμανση που έγινε από εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς. Αφορά στον κίνδυνο να μειωθούν οι σχολικές μονάδες στην περιφέρεια. Οι όποιες αποφάσεις του υπουργείου θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις ιδιαίτερες συνθήκες στην περιφέρεια, τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη μετακίνηση των μαθητών, αλλά και τους κινδύνους που αυτό θα δημιουργήσει, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Στην Παιδεία δεν πρέπει τα πάντα να μετριούνται με τη λογιστική λογική.

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το