Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 15-10-2013

Σκουπιδότοπος ο Άναυρος

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες δημοτών του Βόλου, που διαμένουν σε περιοχές κοντά στον Άναυρο, καθώς ο χείμαρρος έχει γίνει ένας σκουπιδότοπος. Όπως σημειώνουν οι δημότες, στην κοίτη του χειμάρρου από το ύψος της γέφυρας της Γιάννη Δήμου μέχρι την τελευταία αναβαθμίδα, υπάρχουν διάσπαρτα σκουπίδια κάθε είδους, που είτε έχουν μεταφερθεί κατά καιρούς με το νερό, είτε επειδή τα έχουν πετάξει ασυνείδητοι. Καλείται η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου να παρέμβει.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Γιατρός για τα κοιμητήρια

Ιατρείο, που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εμβολιασμών αλλά και άλλων ιατρικών εξετάσεων στους εργαζόμενους των 32 κοιμητηρίων, ξεκίνησε να λειτουργεί στον «Κούκο», από χθες  με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου και υπεύθυνου για τα κοιμητήρια στον ενιαίο Δήμο, Χαράλαμπου Τσαμπάζη.
Το ιατρείο στεγάζεται στον χώρο όπου λειτουργούν τα γραφεία του κοιμητηρίου και η παθολόγος που θα αναλάβει, θα είναι αρμόδια για τις ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων και τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν. Το ιατρείο ξεκίνησε την λειτουργία του από χθες, οπότε και έγιναν εμβόλια αντιτετανικού στους οκτώ εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ωστόσο απομένουν ο πλήρης εξοπλισμός του, τα ιατρικά και φαρμακευτικά υλικά κλπ.
Την επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν εμβολιασμοί για ηπατίτιδα στους 25 εργαζόμενους, αορίστου και ορισμένου χρόνου.
ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

«Καβαλημένα»

πεζοδρόμια

Με δυσκολία μπορεί να περπατήσει κάποιος στα πεζοδρόμια των οδών Ογλ, Γαμβέτα, Μαυροκορδάτου, μεταξύ Ιάσονος και Δημητριάδος, λόγω των Ι.Χ. που είναι παρκαρισμένα σε όλο το μήκος και το πλάτος τους, εμποδίζοντας την κίνηση των πεζών. Και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με τους ηλικιωμένους, τις μητέρες με το καροτσάκι; Κανένας σεβασμός στο συμπολίτη, αρκεί κάπου να «πεταχτεί» το αυτοκίνητο…

Φ.Σ.

 

 

Κορύνες ή μονοδρόμηση

στη Μητρ. Γρηγορίου;

Λύση στο πρόβλημα διέλευσης της Μητρ. Γρηγορίου πρέπει να δώσει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, πριν καταγραφούν τροχαία ατυχήματα.

Ο λόγος για το τμήμα της οδού νοτίως της Λαμπράκη, το οποίο είναι διπλής κατεύθυνσης αλλά με αρκετές παράνομες σταθμεύσεις στο δεξί άκρο της Μ. Γρηγορίου με κατεύθυνση προς το Π. Λιμεναρχείο.

Οδηγοί προτείνουν ή να μονοδρομηθεί η Μητρ. Γρηγορίου και σε αυτό το τμήμα της ή να τοποθετηθούν κορύνες στη διαχωριστική γραμμή μήπως και αντιληφθούν όσοι σταθμεύουν παράνομα ότι κλείνουν ρεύμα κυκλοφορίας.

Α.Φ.

 

 

Ποδήλατα

αόρατα τη νύχτα

Έντονα διαμαρτυρόταν χθες συμπολίτης που λίγο έλειψε να πέσει θύμα ατυχήματος όταν προχθές το βράδυ προσπάθησε να διασχίσει τον ποδηλατόδρομο στην παραλία του Βόλου. Ο άνθρωπος μέσα στο σκοτάδι δεν αντιλήφθηκε τη διέλευση του δίτροχου, που κινούταν χωρίς φωτισμό και χωρίς να έχει αντανακλασικά, έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτή η διέλευσή του κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το πρόβλημα με τα ποδήλατα χωρίς φώτα δεν εντοπίζεται μόνο στον παραλιακό δρόμο ή στους ποδηλατόδρομους. Παντού τη νύχτα μπορείς να συναντήσεις ποδήλατο χωρίς φωτισμό. Ο κίνδυνος ατυχήματος, είτε για τους πεζούς, είτε για τους οδηγούς των ποδηλάτων εγκυμονεί. Αν κάποιοι ποδηλάτες δεν θέλουν να κάνουν το αυτονόητο, ας τους υποχρεώσει η Τροχαία.

Γ. Τσ.

 

 

Το φανάρι στην Πολυμέρη

Την απορία του εξέφρασε χθες οδηγός για τους χρόνους που λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση Πολυμέρη και Αθανασάκη. Το καλοκαίρι, οπότε η κίνηση από και προς την Αγριά είναι μεγάλη, ο σηματοδότης είναι εκτός λειτουργίας. Τώρα, που η κίνηση έχει αραιώσει, το φανάρι τέθηκε σε λειτουργία. Αναρωτιέται αν αυτό διευκολύνει ή δυσκολεύει την κίνηση.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το