Ελλάδα

Λεουτσάκος: Ο υπουργός που πρότεινε την Παναρίτη έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός

  
Σε ένα μεγάλο μέρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών της κυβέρνησης φαίνεται πως “προσκρούει” η επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Για ατυχή επιλογή, έκανε λόγο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

Ο κ. Λεουτσάκος σημείωσε ότι έχει ευθύνη και ο υπουργός για τις επιλογές του και εκτίμησε ότι “μια επιλογή πρέπει να βρίσκεται σε μια αντιστοιχία ή κοντά σε αυτή την αντιστοιχία με αυτό που η κυβέρνηση θέλει να εκφράσει”.

Και η κ. Παναρίτη δεν βρίσκεται σε αυτή την αντιστοιχία, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός που έκανε αυτή την επιλογή “έπρεπε να την προστεύσει και να μην την εκθέσει με αυτό τον τρόπο”.

Η επιλογή του υπουργού Οικονομικών προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και μάλιστα έντονα αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή στελέχη του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα.

Τουλάχιστον 42 βουλευτές υπογράφουν σε κείμενο αντίδρασης που εστάλη στον πρωθυπουργό, οι οποίοι μιλούν για πολιτικό λάθος και εκφράζουν την εκτίμηση ότι η επιλογή Παναρίτη δεν ταιριάζει με τις θέσεις και την εντολή που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες αμέσως μετά τη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο ο Γιάνης Βαρουφάκης μετέβη στο μέγαρο Μαξίμου, όπου οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση για περίπου 90 λεπτά. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν φέρεται να ήταν και αυτό της κ. Παναρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες η κ. Παναρίτη ενημερώθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη για τις έντονες αντιδράσεις και πληροφορίες λένε ότι σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση ενός άλλου προσώπου στη θέση του εκπροσώπου στο ΔΝΤ.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το