Ελλάδα

Λαφαζάνης εκτός γραμμής: Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα περαιτέρω συμβιβασμών για την ελληνική πλευρά

  

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα περαιτέρω συμβιβασμών από την ελληνική πλευρά», δήλωσε, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων.

«Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να ξεπουλήσει τη χώρα και το δημόσιο πλούτο της, ούτε να λάβει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Γερμανική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, ο Δρ Anton Hofreiter ένας εκ των δύο προέδρων της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των “Πρασίνων/Συμμαχίας ’90” καθώς και το στέλεχος του κόμματος Philip Bohle, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, Δρ. Peter Schoof.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΑΠΕΝ, κατά τη συνάντηση υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τη νέα ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα, αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης, υπογράμμισε ότι «από την πλευρά της Ελλάδας έχουν γίνει όλα εκείνα τα αναγκαία βήματα ώστε να υπάρξει συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δίνει ανάσα και διέξοδο για τη χώρα».

«Οι κυρίαρχοι κύκλοι σε Γερμανία και Ε.Ε πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η στήριξη της χώρας, για να αναζωογονήσει την οικονομία της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται άλλο αφαιμάζοντας τα αποθέματα της χώρας, μόνο και μόνο για να αποπληρώνει τους πιστωτές», υπογράμμισε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το