Photo Gallery, Τοπικά

Κυκλοφοριακή ανάσα στην περιοχή του Αναύρου

Πραγματοποιήθηκε χθες  η κατεδάφιση παλαιάς οικίας στην διασταύρωση της οδού Γαλλίας και του παρόχθιου δρόμου του Αναύρου (οδός Φιλιππίδη), στο πλαίσιο εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης σύμφωνα με το οποίο, ρυμοτομείται πλήρως το οικόπεδο αυτό, καθώς και όλα τα όμορα, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το προβλεπόμενο πλάτος της παρόχθιας οδού Φιλιππίδη. Ο Δήμος Βόλου, ξεπερνώντας και τα τελευταία χρονοβόρα διαδικαστικά θέματα, προχώρησε στην κατεδάφιση της οικίας με την επίβλεψη στελεχών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου και παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκου Μόσχου. Πρόκειται για μια παρέμβαση που δίνει λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και των περιοίκων, καθώς η κατεδάφιση του κτιρίου απελευθέρωσε ήδη την ορατότητα για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ με την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου θα αναβαθμίσει σημαντικά την συγκεκριμένη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η κατεδάφιση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των περαστικών και των διερχομένων, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για να ενημερωθούν σχετικά, επικροτώντας την κίνηση της Δημοτικής Αρχής. «Δυστυχώς οι διαδικασίες είναι τέτοιες που δεν μας επιτρέπουν να κινηθούμε όσο γρήγορα θα θέλαμε, προκειμένου να υλοποιούμε τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις στις γειτονιές για την διαμόρφωση του σχεδίου πόλης», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος. «Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε ακόμη μια αντίστοιχη κίνηση σε άλλη γειτονιά του πολεοδομικού συγκροτήματος, που θα δώσει ανάσα στην κυκλοφορία και θα διαμορφώσει ένα καλύτερο πολεοδομικό περιβάλλον», πρόσθεσε ο ίδιος. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι οι χρονοβόρες διαδικασίες απαλλοτρίωσης, καθώς και η σημερινή οικονομική κατάσταση, καθιστούσαν αδύνατη την διάνοιξη, με αποτέλεσμα να προκαλείται σημαντική δυσχέρεια στην κυκλοφορία τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών. Να σημειωθεί ότι, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πεζογέφυρα η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από μαθητές για τα κοντινά Γυμνάσια και Λύκεια και επομένως, η ύπαρξη των παλαιών κτισμάτων, εμπόδιζε την ορατότητα, με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών. Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης αποζημίωσής τους, κάνοντας χρήση νόμιμες διατάξεις, προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση άρσης της απαλλοτρίωσης, με σκοπό να οικοδομήσουν στο οικόπεδό τους. Ο Δήμος Βόλου, μπροστά στον κίνδυνο αυτό, που θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων και θα ήταν μια εξέλιξη σε βάρος της ασφάλειας διέλευσης των πεζών και μαθητών, προχώρησε στην ανταλλαγή του οικοπέδου με άλλο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου, καθώς και στην καταβολή της χρηματικής διαφοράς, την οποία φυσικά αποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα το οικόπεδο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το