Τοπικά

Κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας στο Νοσοκομείο του Βόλου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Περιστατικά ιογενούς μηνιγγίτιδας νοσηλεύτηκαν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ τα κύρια συμπτώματα των ασθενών είναι ο υψηλός πυρετός και ο πονοκέφαλος. Οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς πρόκειται για ηπιότερης μορφής μηνιγγίτιδα και όχι τη μικροβιακή που είναι πιο επικίνδυνη. Την ίδια στιγμή οι ασθενείς «ξεχειλίζουν» στην Α’ Παθολογική Κλινική αγγίζοντας τους 45-50, ενώ χρησιμοποιούνται και κλίνες από άλλες Κλινικές, όπως η ΩΡΛ και η Ουρολογική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, σποραδικά, το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί περιστατικά με ιογενή μηνιγγίτιδα, τα οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν άμεσα και θεραπεύτηκαν. Οι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό, που μπορεί να ξεκίνησε από το φάρυγγα ή και πονοκέφαλο. Η νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο διήρκεσε γύρω στις πέντε ημέρες. Έλαβαν φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά ξεπέρασαν το πρόβλημα.

Οι γιατροί υπογράμμισαν πως η ιογενής μηνιγγίτιδα είναι συνήθως πιο ήπια σε σχέση με τη μικροβιακή μηνιγγίτιδα, όπου εκεί τα συμπτώματα είναι και πιο έντονα.

Όπως συμπληρώνουν το σημαντικό είναι να υπάρξει έγκαιρα διάγνωση, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ιός. Πάντως οι γιατροί διευκρινίζουν πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατάσταση από την οποία μπορεί να προβληθεί από μηνιγγίτιδα ο ανθρώπινος οργανισμός και πως μπορεί να επενεργήσουν διάφορες συνθήκες και αιτίες.

Στο μεταξύ πρόβλημα για τη νοσηλεία δεκάδων ασθενών έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες από τις ελλείψεις σε γιατρούς. Πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή που λείπουν ο γαστρεντερολόγος, αλλά και αρκετοί γιατροί της ΩΡΛ, με συνέπεια η Κλινική να μην εφημερεύει όλες τις ημέρες, αρκετά περιστατικά αντιμετωπίζονται από τις δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως αναφέρουν οι παθολόγοι, στην Α’ Παθολογική Κλινική χθες οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούσαν τους 45. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν και κλίνες από τις Κλινικές της ΩΡΛ και της Ουρολογικής, για να μην αναγκαστούν να βγάλουν ράντσα στους διαδρόμους και θυμηθούμε άλλες εποχές. Ο φόρτος εργασίας στις Παθολογικές Κλινικές έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες κατακόρυφα, αφού, λόγω της έλλειψης γαστρεντερολόγου, όλα τα περιστατικά κατευθύνονται στους παθολόγους. Ζήτημα έχει δημιουργηθεί και με τις διακομιδές, καθώς για να διακομιστεί ένας ασθενής από την Παθολογική στο Πανεπιστημιακό Λάρισας, θα πρέπει να το συνοδεύσει και ένας ειδικευόμενος γιατρός, όταν μάλιστα και οι γιατροί δεν περισσεύουν σε κάθε βάρδια.

Παράλληλα δεν διαφαίνεται μέσα στο καλοκαίρι να καλυφθεί το κενό της γαστρεντερολόγου από γιατρούς αντίστοιχης ειδικότητας που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο λόγος είναι πως έχουν προκύψει οι άδειες του καλοκαιριού και πρέπει να καλυφθούν εκείνα τα κενά.

Στο μεταξύ έντονη ανησυχία υπάρχει στους γιατρούς και με το ζήτημα των εφημεριών, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το