Τοπικά

Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση μεταξύ της Δημάρχου κ. Ελένης Λαΐτσου και των φαρμακοποιών, όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες
Πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση μεταξύ της Δημάρχου κ. Ελένης Λαΐτσου και των φαρμακοποιών, όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες

 

Στην ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου προχωρεί εντός ημερών ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να βοηθηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να προμηθεύονται τα φάρμακά τους. Πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση μεταξύ της δημάρχου κ. Ελένης Λαΐτσου και των φαρμακοποιών, όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες, ενώ παράλληλα υπάρχει συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου έρχεται ως συνέχεια της λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου στο Δήμο και της ανάληψης και άλλων παρεμβάσεων που στοχεύουν στη στήριξη των ατόμων και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, είναι ανασφάλιστοι και αδυνατούν να έχουν ομαλή φαρμακευτική κάλυψη.

Ο Δήμος ξεκίνησε τις ενέργειες για την ίδρυση του κοινωνικού φαρμακείου πριν δύο μήνες περίπου έχοντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας, ενώ πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βελεστίνου συνάντηση της δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Ελένης Λαΐτσου και των φαρμακοποιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.

Η ανταπόκριση των φαρμακοποιών στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για ανάληψη πρωτοβουλίας ίδρυσης κοινωνικού φαρμακείου ήταν ιδιαίτερη θερμή. Στη συνάντηση καθορίστηκαν οι διαδικασίες που θα ακολουθούνται για τη λειτουργία του κοινωνικού αυτού εγχειρήματος.

Η διανομή των φαρμάκων θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη με τη βοήθεια της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν ιατρική συνταγή από το Κέντρο Υγείας ή κάποιο από τα περιφερειακά ιατρεία. Φάρμακα μπορούν να προσκομίζουν οι απλοί πολίτες, αλλά και οι φαρμακοποιοί. Προϋπόθεση είναι να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Εντός ημερών θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για τη συλλογή και τη διανομή των φαρμάκων.

Πάντως σε αρχική φάση μπορούν να εξυπηρετηθούν οι 70 περίπου οικογένειες και άτομα που ήδη είναι εγγεγραμμένα στο κοινωνικό παντοπωλείο και λαμβάνουν βοήθεια σε τρόφιμα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι οι δημότες θα «αγκαλιάσουν» και αυτό το εγχείρημα, όπως έχει συμβεί με το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και με άλλες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου δήλωσε πως «μέσα από συντονισμένες ενέργειες προχωράμε στην ίδρυση του κοινωνικού φαρμακείου με τη συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και των φαρμακοποιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο. Στόχος μας είναι να προμηθεύονται φάρμακα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ήδη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους φαρμακοποιούς, όπου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο εγχείρημα, ενώ θα υπάρχει συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, αλλά και τα περιφερειακά ιατρεία. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια, όπου χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων, ώστε άποροι συμπολίτες μας να μη στερούνται τα πολύτιμα γι’ αυτούς φάρμακα. Πιστεύουμε ότι και αυτό το εγχείρημα θα πετύχει χάρη στην ευαισθησία των συμπολιτών μας, όπως έδειξε και η περίπτωση του κοινωνικού παντοπωλείου».

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να διαθέσουν φάρμακα, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2425350209 και 2425350211.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το