Photo Gallery, Τοπικά

Κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας

Η κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έγινε από συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ

 

Υποτονική ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών στην εξάωρη χθεσινή κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Η κατάληψη άρχισε στη 1 το μεσημέρι – όπως είχε εξαγγελθεί – από συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρτήθηκε πανό στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, εμποδίζοντας στην ουσία τη διέλευση εντός και εκτός του κτιρίου. Οι εργαζόμενοι ωστόσο στην Περιφερειακή Ενότητα πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι έως και τη λήξη του ωραρίου. Έτσι έφυγαν από το κτίριο, λίγο πριν γίνει η κατάληψη. Κάποιοι από τους εργαζόμενους στην Π.Ε. συμμετείχαν για λίγη ώρα στην κατάληψη και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος δήλωσε ότι η κατάληψη είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας, ενάντια στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται από τη συγκυβέρνηση, που μαζί με την τρόικα έχει χρεοκοπήσει όλη την εργατική τάξη.
«Από κει και πέρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο για τον εργαζόμενο, είναι οργισμένος, απελπισμένος και εξαθλιωμένος. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για δυο και τρεις μήνες, οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλλάξει εις βάρος τους, αφού εφαρμόζεται η εκ περιτροπής απασχόληση και η μερική απασχόληση. Η κατάληψη σηματοδοτεί την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά, η οποία δυστυχώς δεν δίνει καμία ελπίδα και κανένα διέξοδο στους εργαζόμενους», είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκράτης Σαβελίδης, τόνισε πως «η παιδεία, ο Έλληνας εκπαιδευτικός και μαθητής είναι οι πρώτοι που θίχτηκαν από τα μέτρα που λαμβάνουν οι υποτελείς στην τρόικα ελληνικές κυβερνήσεις. Συμμετέχουμε στην κατάληψη για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για όλα όσα συμβαίνουν ενάντια στον ελληνικό λαό και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και να κάνουμε το καθετί ώστε να αποφύγουμε αυτή τη λαίλαπα, η οποία μας βαραίνει και έρχεται όλο και δριμύτερη», ανέφερε.
Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Β. Σποράδων Κώστας Γκουτζίνης τόνισε ότι η τρίωρη στάση εργασίας εντάσσεται στην κινητοποίηση, ενάντια στα μέτρα, που θα καταδυναστεύσουν τους δημόσιους υπαλλήλους. Όπως ανέφερε, υπάρχει παραπληροφόρηση ως προς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και διευκρίνισε ότι δεν αριθμούν το ένα εκατομμύριο και πρόσθεσε πως έχουν συνταξιοδοτηθεί πάρα πολλά άτομα. Μάλιστα εξήγησε ότι πριν ένα χρόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ασχολούνταν 290 υπάλληλοι και μέσα σε έξι μήνες έφυγαν 50 άτομα και την τελευταία τριετία βγήκαν στη σύνταξη 130 άτομα.

Στις 6 το απόγευμα οι ελάχιστοι πολίτες που παρέμεναν στο προαύλιο του κτιρίου αποχώρησαν. Επειδή η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μικρή τελικά δεν έγινε πορεία, όπως είχε ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το