Photo Gallery, Τοπικά

Καμία θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ενάντια στην επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα

 

«Δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη για να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος των λίγων. Δεν θα κάνουμε καμιά θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας» ήταν το μήνυμα που έστειλαν χθες στην κ. Μέρκελ, στην κυβέρνηση Σαμαρά, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, στην ΕΕ, στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Στην ομιλία της, το μέλος της διοίκησης του σωματείου επισιτισμού – τουρισμού και μέλος του ΠΑΜΕ κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου, ανέφερε ότι η επίσκεψη της Μέρκελ αποσκοπεί στο να προσφέρει ισχυρή στήριξη στην κυβέρνηση να προχωρήσει στα νέα σφαγιαστικά μέτρα συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην ενορχηστρωμένη εκστρατεία εκβιασμού και εκφοβισμού του λαού.

«Δεν θα επιτρέψουμε, είπε, να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, να καταδικαστούν οι οικογένειές μας, τα νέα παιδιά. Με τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε εργατικό – λαϊκό μπλόκο στα μέτρα. Εμείς είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε οι πολλοί που υποφέρουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Σε αυτό τον αγώνα, απέναντί μας θα βρούμε και τα στηρίγματα της κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτούς που υπονομεύουν τους αγώνες, που ψηφίζουν τυπικά την απεργία στα χαρτιά και δεν την προετοιμάζουν σε κανένα χώρο δουλειάς. Οι πλειοψηφίες δηλαδή της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και αρκετών Ομοσπονδιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Μαζί με αυτούς, έχουμε και μια νέα γενιά εργατοπατέρων που εκκολάπτονται στο ίδιο θερμοκήπιο του συμβιβασμού και της υποταγής με τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά με νέο προσωπείο και νέα ήθη.

Πρόκειται για τους συνδικαλιστές της Αυτόνομης Παρέμβασης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ανακάλυψαν καθυστερημένα τη χρεοκοπία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σηκώνουν τώρα τη σημαία του αγώνα. Μας λένε πως η απεργία είναι ένα ακόμα χαμένο μεροκάματο και πρέπει να βρούμε νέες μορφές αγώνα μακριά και έξω από τα εργοστάσια, τις υπηρεσίες, τους τόπους δουλειάς. Προτείνουν νέες μορφές όπως τα διάφορα δίκτυα, που υποκριτικά ονομάζονται αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας ώστε οι εργαζόμενοι να συμβιβαστούν με τη διαχείριση της φτώχειας. Λένε: Το πρόβλημα για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν είναι η αγριότητα της καπιταλιστικής εργοδοσίας και της ΕΕ, αλλά μια κυβέρνηση ανίκανη να διαπραγματευτεί, η έλλειψη ικανής κυβέρνησης που θα διαχειριστεί καλύτερα την κρίση, θα διανέμει πιο δίκαια τα βάρη και θα σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Παλιοί και νέοι εργατοπατέρες συναγωνίζονται μεταξύ τους σε τεχνάσματα και ατιμίες πώς θα υποτάξουν το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του στην εναλλαγή κυβερνήσεων και όχι στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Καμία αυταπάτη.

Απέναντι στην αντιλαική πολιτική, στον πόλεμο που μας κήρυξε εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ, χρειάζεται επιθετικός αγώνας και όχι αμυντικός. Επιθετικός σε μαζικότητα, οργάνωση, μορφές πάλης, σε αιτήματα, σε κατεύθυνση. Αγώνας που συνδέεται με την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας.

Προετοιμάζουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά την πανελλαδική πανεργατική απεργία που πρότεινε η εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για τις 18 Οκτώβρη. Ούτε ώρα χαμένη. Όλοι στον αγώνα» κατέληξε.

Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωθέντων στον κεντρικό τομέα της πόλης.

Αντ. Φωκίδης

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το