Τοπικά

«Επιδημία» εμπρησμών στο Βόλο

ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΦΩΤΙΑ

Συνεχίζονται οι πυρκαγιές σε οχήματα Βολιωτών. Μετά τη χθεσινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο και αποδίδεται προφανώς σε εμπρησμό, σήμερα μια μοτοσικλέτα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Παρασκευής λίγο έξω από τον Βόλο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε μοτοσικλέτα ενός 54χρονου, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της.

 Φωτιά σε 9 κάδους απορριμμάτων

Την ίδια ώρα σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, προκειμένου…

να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τις συνεχείς καταστροφές σε κάδους απορριμμάτων, τα οποία προστίθενται στα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχής μείωση του προσωπικού της υπηρεσίας. Για την κάλυψη των αναγκών μετακινούνται κάδοι από άλλα σημεία, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προμήθεια νέων κάδων.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Ν.Οικονόμου ζητεί την κατανόηση των πολιτών και απευθύνει έκκληση για συνεργασία, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο τη χθεσινή νύχτα (15η προς 16η Αυγούστου) άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε 9 κάδους απορριμμάτων – συμβατικούς και ανακύκλωσης – που βρίσκονταν τοποθετημένοι σε δρόμους του Βόλου και συγκεκριμένα στα εξής σημεία:

Παπαδιαμάντη-Βερναρδάκη (1 πράσινος κάδος)
Οφανοτροφείου-Παγασών (2 μπλε και 1 πράσινος κάδος)
Παπαδιαμάντη-Παγασών (1 μπλε κάδος)
Ζάχου μεταξύ των οδών Παπαδιαμάντη και 2ας Νοεμβρίου (1 μπλε κάδος)
Παπαδιαμάντη-Αχιλλέως (1 μπλε κάδος)
Αθηνών-Αρτέμιδος (2 πράσινοι κάδοι)

Σύμφωνα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Καθαριότητας, τη φωτιά στους κάδους έβαλε ομάδα νεαρών η οποία έγινε αντιληπτή και από υπάλληλο εταιρείας security που εκτελούσε την υπηρεσία του στην πύλη του Ο.Σ.Ε. επί της οδού Παπαδιαμάντη.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από λίγους μήνες είχαν σημειωθεί αντίστοιχες καταστροφές σε άλλους 8 κάδους στις Δημοτικές Ενότητες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, ενώ από την αρχή της χρονιάς υπολογίζεται πως έχουν καεί – καταστραφεί περισσότεροι από 30 κάδοι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το