Πρώτο Θέμα (old)

Εκτός κινδύνου αλλά διασωληνωμένος ο 11χρονος

Νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού»
Νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Εκτός κινδύνου, αλλά διασωληνωμένος και σε ελεγχόμενα σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας ο 11χρονος Ρώσος, που δέχθηκε τη νύχτα πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από τον φερόμενο ως δράστη Ολλανδό ανιματέρ.

Το αγόρι επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Όπως έγινε γνωστό, ο 11χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στον θώρακα, την πλάτη και τα πόδια.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα σε πάρκινγκ ξενοδοχείου, στην Χερσόνησο της Κρήτης, όπου το αγόρι με τους γονείς του έκαναν διακοπές και ο φερόμενος ως δράστης εργαζόταν.

Κατά τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ο 20χρονος τού είχε κλέψει τον φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο, τα οποία μάλιστα αναζήτησε και βρήκε. Ο 20χρονος, προκειμένου να μην αποκαλύψει κάτι ο 11χρονος, τον μαχαίρωσε πολλαπλά σε όλο του το σώμα και τον εγκατέλειψε στο πάρκινγκ.

Το αγόρι μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στην Αθήνα, όπου έφτασε με στρατιωτικό αεροσκάφος C – 130.

Δηλώσεις Λυκουρέντζου

«Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη, είτε επισκέπτη» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο υπουργός ευχαρίστησε για τη συνεργασία των υπηρεσιών του κράτους, προκειμένου να μεταφερθεί εγκαίρως ο ανήλικος από την Κρήτη, έκανε γνωστό ότι το αγόρι θα υποβληθεί σε επέμβαση και διαβεβαίωσε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου προσφέρουν από την πρώτη στιγμή την αναγκαία φροντίδα, ώστε να προστατευθεί η υγεία του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το