Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Εκμίσθωση 30 παραλιών στη Σκιάθο

Οι τιμές ενοικίασης θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή
Οι τιμές ενοικίασης θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή

 

Στην εκμίσθωση των χώρων σε 30 παραλίες του νησιού για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, τροχήλατων αναψυκτηρίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής αποφάσισε να προχωρήσει ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου στην προχθεσινή του συνεδρίαση. Οι τιμές ενοικίασης θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μόλις εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας η σχετική Κανονιστική Απόφαση του Δήμου Σκιάθου.

Με αρκετή καθυστέρηση και μόνο μέχρι το τέλος του 2013 παραχωρήθηκαν φέτος από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου οι παραλίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχει φτάσει 9 Μαΐου και ακόμη να μην έχει προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης για την εκμίσθωσή τους. Μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου συνεδρίασε προχθές με μοναδικό θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη τον προσδιορισμό των αιγιαλών που παραχωρούνται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, τον καθορισμό των τμημάτων κοινόχρηστων χώρων αιγιαλών για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων – τροχήλατων αναψυκτηρίων –  θαλάσσιων μέσων αναψυχής προς παραχώρηση σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος και συγκεκριμένα στους έχοντες το δικαίωμα άνευ δημοπρασίας (όμοροι) και στους μη δικαιούχους απευθείας παραχώρησης  (αποκλειστικά και μόνο με δημοπρασία).

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη δημοπρασίας το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε μέχρι το τέλος Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκμίσθωση 30 συνολικά παραλιών και αφού πρώτα καθοριστούν οι τιμές ενοικίασης από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.

«Πράγματι η Κτηματική Υπηρεσία καθυστέρησε πολύ τη φετινή χρονιά να προχωρήσει στην παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού στους Δήμους, αλλά και πάλι η παραχώρηση θα είναι μέχρι το τέλος του 2013. Θεωρούμε πως είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν καινούριοι επενδυτές, οι οποίοι θα αποφασίσουν να προχωρήσουν στην εκμίσθωση των παραλιών μόνο για τους τέσσερις ουσιαστικά μήνες της καλοκαιρινής περιόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Τσολοβίκου – Κανταράκη.

Η ίδια προσέθεσε πως «θα πρέπει άμεσα και μέχρι το τέλος Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης. Ευελπιστούμε πως δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα και θα ολοκληρωθεί η εκμίσθωση των παραλιών, καθώς ήδη στη Σκιάθο η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και καταφτάνουν πτήσεις τσάρτερ με επισκέπτες από το εξωτερικό. Οι παραλίες δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση για την εκμίσθωσή τους» συμπλήρωσε η κ. Τσολοβίκου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το