Photo Gallery, Τοπικά

Εκκρεμότητες στο ταμείο του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας

Από τη χθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας, στην οποία παραβρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι

Ελέγχους από ορκωτούς λογιστές στο ταμείο του Συλλόγου ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας απαιτεί η εξελεγκτική επιτροπή, καθώς παρουσιάστηκαν ελλείμματα, ενώ σε χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων παρουσιάστηκε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει ταμειακή ορθότητα και απαιτείται νόμιμη τακτοποίηση των βιβλίων και αναζήτηση ευθυνών.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά της ΔΑΣ – ΟΤΑ σε προσέλευση εργαζομένων και ενώ καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός του σωματείου, υπερψηφίστηκε ο οικονομικός που κατατέθηκε από τον ταμία και μέλος της παράταξης της ΔΑΣ κ. Διονύση Φαλαγγάρη.

«Παρά την εμφανή ειλικρίνεια του ταμία, δεν μπορούμε να αποφανθούμε θετικά ως προς την ταμειακή ορθότητα των βιβλίων του Συλλόγου, πριν αυτά τακτοποιηθούνε νόμιμα και αποδοθούνε οι ανάλογες ευθύνες στους τυχών υπαίτιους των παρατυπιών, αν υπάρχουν. Επίσης θεωρούμε ότι ίσως χρειαστεί με την απόφαση του Δ.Σ του συλλόγου και περαιτέρω αναλυτικότερος οικονομικός έλεγχος από εγγεγραμμένους στο σύλλογο λογιστών – οικονομολόγων», αναφέρει η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για το ταμείο ενός Συλλόγου που φέρεται ότι δεν λάμβανε αποδείξεις, ούτε για δαπάνες 4.500 ευρώ.

Οι «μαύρες τρύπες» στα ταμεία του Συλλόγου υπερψηφίστηκαν μετά την παρουσίαση από την εξελεγκτική.

Σύμφωνα με τον έλεγχο, δεν υπάρχει ενημερωμένο μητρώο των εγγεγραμμένων μελών του συλλόγου με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανείς επακριβώς ποιο είναι το χρηματικό ποσό που υπολείπεται στο ταμείο του συλλόγου από τις εισφορές των μελών του. Η ενημέρωση του μητρώου και η συλλογή των εισφορών, βάσει του καταστατικού, είναι στις υποχρεώσεις του ταμία.

Υπάρχει εκκρεμότητα με την έκδοση πολλών αποδείξεων είσπραξης εγγραφών και συνδρομών μελών του Συλλόγου, από την ανάληψη των καθηκόντων του ταμία μέχρι και το Μάρτιο του 2011. Πρόκειται για τουλάχιστον 350 αποδείξεις. Είναι καταχωρημένα τα ποσά στο βιβλίο εσόδων-εξόδων.

Ο ίδιος ο ταμίας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν οι λίστες με τα ονόματα του κάθε μέλους, καθώς και οι ημερομηνίες κατάθεσής τους. Επίσης υποσχέθηκε να συμπληρώσει τα κρατημένα γι’ αυτό το λόγο στελέχη των μπλοκ αποδείξεων, πριν παραδώσει το ταμείο.

Δεν εκδόθηκε Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών από επιχείρηση εστίασης με έδρα τη Νέα Αγχίαλο, όπου δόθηκε τον Ιανουάριο του 2011 ο χορός του Συλλόγου, συνολικού ύψους 4.500 ευρώ.

Τα μόνα παραστατικά που παραδόθηκαν είναι μια απλή μη έγκυρη απόδειξη της επιχείρησης και μια απόδειξη του ταμία ότι εξοφλήθηκε το συνολικό ποσό. Ο ίδιος ο ταμίας δήλωσε χθες πως η επιχείρηση είχε κάποιο πρόβλημα με τα τιμολόγιά της.

Δεν εκδόθηκε τιμολόγιο από επιχείρηση όπου τυπώθηκαν τον Οκτώβριο του 2011 δέκα πανό του Συλλόγου, συνολικού ύψους 470 ευρώ.

Τα μόνα παραστατικά τα οποία παραδόθηκαν είναι μια απλή μη έγκυρη απόδειξη της επιχείρησης και μια απόδειξη του ταμία ότι εξοφλήθηκε το σύνολο του ποσού.

Η συνεστίαση και τα πανό ήταν ενέργειες αποφασισμένες από το ΔΣ του Συλλόγου, όχι όμως και ο τρόπος της εκτέλεσης της συνδιαλλαγής, ο οποίος δεν είναι νόμιμος καθώς δεν έγινε απόδοση του νόμιμου ΦΠΑ, δεν κατέστη ίσως δυνατή η νόμιμη απασχόληση των εργαζομένων του κέντρου, κ.λπ. Ως εκ τούτου τα ποσά δεν μπορούν να πιστοποιηθούν με επίσημα, νόμιμα έγγραφα.

Έλλειμμα

Υπάρχει εκκρεμότητα με ποσό 2.400 ευρώ, το οποίο φαίνεται ως έλλειμμα. Το ποσό αυτό δόθηκε από τον ταμία για την κάλυψη μεγαλύτερου ποσού που απαιτήθηκε από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, για την εκδίκαση υπόθεσης που αφορούσε μέλη του συλλόγου (εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς), χωρίς όμως απόφαση του ΔΣ.

Όπως εξήγησε ο ταμίας του συλλόγου, από το συνολικό ποσό καλύφθηκε ένα μέρος από τους ίδιους τους εργαζόμενους απευθείας (μέσω εκπροσώπου τους), ενώ το υπόλοιπο ποσό είχε παρακρατηθεί από τους εργαζόμενους μέσω του ταμείου του Δήμου Βόλου. Ενώ λοιπόν δόθηκε ένα μέρος του ποσού στο σύλλογο για την πληρωμή των δικηγόρων, δεν δόθηκε (παρακρατήθηκε) το ποσό των 2400 ευρώ.

Ο ταμίας του συλλόγου, αναγκάστηκε κατ’ επέκταση, όπως είπε ο ίδιος, να καταβάλει στη συνέχεια το ποσό αυτό που έλειπε από το λογαριασμό του Συλλόγου άμεσα, για την πραγματοποίηση της δίκης.

Για όλα αυτά όμως δεν υπάρχουν αποφάσεις επίσημες του ΔΣ του συλλόγου και δεν έχουν προσκομιστεί τα ανάλογα παραστατικά του ταμείου του Δήμου που να αποδεικνύουν κάθε ενέργεια.

Παρόλα αυτά ο ταμίας του συλλόγου, έχει καταχωρήσει τα έξοδα αυτά στο βιβλίο εσόδων-εξόδων του συλλόγου.

Επίσης εκκρεμεί η είσπραξη του ποσού 20.000 ευρώ από το Δήμο Βόλου, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Δήμου (επί δημαρχίας Αλέκου Βούλγαρη). Υπάρχει όμως η αρνητική προφορική δήλωση του σημερινού Δημάρχου του Δήμου Βόλου να μην καταθέσει τα χρήματα, χωρίς καμία άλλη επίσημη αιτιολογία και απόφαση.

Εκκρεμεί επίσης η είσπραξη του ποσού των διακοσίων ευρώ που δόθηκε με απόφαση του ΔΣ σε εργαζόμενο του τότε Δήμου Νέας Ιωνίας, ως άτοκο δάνειο, καθώς και η είσπραξη του ποσού των εννιακοσίων ευρώ που δόθηκε με απόφαση του Δ.Σ σε τρεις εργαζόμενους του Δήμου Αισωνίας, μη μέλη του συλλόγου, ως άτοκο δάνειο.

12.843 ευρώ για… συμμετοχές σε συνέδρια

Ο ταμίας είχε καταθέσει νωρίτερα τον απολογισμό του στη γενική συνέλευση και στο πλαίσιο των εξόδων παρουσιάστηκε και λογαριασμός 12.843 ευρώ για έξοδα κίνησης …συνέδρων.

Όταν η εξελεγκτική κατέθεσε το δικό της πόρισμα ο κ. Φαλαγγάρης προσπάθησε να εξηγήσει τι συνέβαινε με τα τιμολόγια και τις νόμιμες αποδείξεις που δεν λάμβανε για να δικαιολογηθούν τα έξοδα και σημείωσε πως «υπάρχει γενικώς ένα ζήτημα χρηστής και νόμιμης κοινωνίας».

Η συνέλευση

Με τη συμμετοχή 300 περίπου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε χθες η τελική (τρίτη κατά σειρά) εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου της Μαγνησίας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν στις 26, 27, 28, 29 και 30 Μαρτίου. Ο διοικητικός απολογισμός καταψηφίστηκε με κριτική στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, ενώ υπερψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε διεξοδική συζήτηση με πολλές εντάσεις για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εκλογές. Τελικά αποφασίστηκε να στηθούν κάλπες στις Σποράδες, στην Τσαγκαράδα και στο Βόλο. Επίσης έγινε ψηφοφορία για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και ψήφισαν 142 άτομα. Για την εφορευτική επιτροπή έλαβαν το ενιαίο ψηφοδέλτιο 72 ψήφους και της ΔΑΣ 69 ψήφους και εξελέγησαν οι Κώστας Βασδέκης, Ελένη Ναούμ και Σοφία Αθανασιάδη.

Στις εκλογές θα συμμετέχουν τρία ψηφοδέλτια, ΔΑΣ-ΟΤΑ, Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων και Ανεξάρτητοι. Η εφορευτική επιτροπή θα συνεδριάσει για να καθορίσει την καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το