Εκδηλώσεις, Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος» (Τοπάλη 14 - Δημητριάδος) παρουσιάζεται  η έκθεση χειροποίητων δημιουργιών του Δημήτρη Ελευθερούλη με τίτλο «Χειροποίητα Αυγά - Η τέχνη του kraslice» έως την Τρίτη 30 Απριλίου. Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή το πρωί 10:00 - 13:30, το απόγευμα 18:00 - 22:00 και το Σάββατο 10:00 - 14:00.
Στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος» (Τοπάλη 14 – Δημητριάδος) παρουσιάζεται η έκθεση χειροποίητων δημιουργιών του Δημήτρη Ελευθερούλη με τίτλο «Χειροποίητα Αυγά – Η τέχνη του kraslice» έως την Τρίτη 30 Απριλίου. Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή το πρωί 10:00 – 13:30, το απόγευμα 18:00 – 22:00 και το Σάββατο 10:00 – 14:00.

 

Εκδήλωση με θέμα «Η κρίση και η ενδοοικογενειακή βία» διοργανώνουν το Παράρτημα Ένωσης Γυναικών Ελλάδος στο Βόλο σε συνεργασία με το Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης, αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου, 7.00 μ.μ. στο Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος Μαρία Τόπα από το Διεπιστημονικό Κέντρο Συμβουλευτικής – Στήριξης και Ενημέρωσης.

Εκθέσεις

–Η έκθεση του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου «Όταν ο λύκος δεν είναι εδώ» παρουσιάζεται στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο έως τις 26 Απρίλιου καθημερινά 9 π.μ. – 9 μ.μ.

–Έκθεση με κούκλες και μαριονέτες από το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς παρουσιάζεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο έως τα τέλη Απριλίου.

–Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας παρουσιάζεται έως τις 30 Απριλίου έκθεση φωτογραφίας της Βασιλικής Τράκη με τίτλο «Οι παλιές μας… οι αυλόπορτες…».

–Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου πραγματοποιείται έκθεση με δημιουργίες των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά.

–Στο βιβλιοπωλείο – καφενείο «Χάρτα» παρουσιάζεται έως τις 27 Απριλίου έκθεση ζωγραφικής με έργα του Δημήτρη Χορδάκη και τίτλο «Αποτυπώνοντας μορφές σε χαρτί και καμβά».

Θέατρο

– Η Πειραματική Σκηνή κλείνει τον κύκλο των παραστάσεων της σύγχρονης ξεκαρδιστικής κωμωδίας του Αντώνη Μαραγκάκη «Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου» στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με τις τελευταίες παραστάσεις Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Κυριακή 28 Απριλίου. Οι παραστάσεις Παρασκευής και Σαββάτου στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ.

Χορός

–Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου σε συνεργασία με το Σύλλογο Κωφών και Βαρήκοων Νομού Μαγνησίας διοργανώνει χορευτική εκδήλωση αλληλεγγύης, το Σάββατο 27 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στις 20:00, για τη συγκέντρωση τροφίμων που θα προσφερθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τις ημέρες του Πάσχα.

Βιβλίο  

– Ο Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο – καφενείο Χάρτα διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Ανταίου Χρυσοστομίδη «Οι κεραίες της εποχής μου» την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. Με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη θα συνομιλήσει ο Κώστας Ακρίβος, φιλόλογος – συγγραφέας.

— Το βιβλίο «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου» (Τόμος Α’ 1882 – 1950) του  Γ. Τσολάκη θα παρουσιαστεί στην αίθουσα των εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 19.30.

Μουσική

–Με το έργο του Τζόρτζ Φρίντερικ Χάντελ «Ιούλιος Καίσαρας» το Σάββατο 27 Απριλίου στο «Αχίλλειον» στις 19:00, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα «The Met: Live in HD» της Μetropolitan Opera.

Φωτογραφία

–Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου σε συνεργασία με το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ – Διεύθυνση Πολιτισμού, παρουσιάζουν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο,

την έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Αβραάμ Παυλίδη με τίτλο «Το τελευταίο βλέμμα» σε επιμέλεια του Ηρακλή Παπαϊωάννου. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 19:30. Ώρες λειτουργίας εκθετηρίου: Δευτ.-Παρ. 10:00-13:00 και 18:00-21:00, Σαβ. 10:00-13:00. Διάρκεια έως 12 Μαΐου.

Διάφορα  

— Το Καφέ της Επιστήμης στις 27 Απριλίου στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη

και ώρα 8:00 μ.μ. διοργανώνει συζήτηση με τους γιατρούς: Ιωάννη Βοσινάκη, χειρουργό ορθοπεδικό, Εμμανουήλ Δρίβα, ωτορινολαρυγγολόγο, Δρ. Δημήτριο Καραμπερόπουλο, παιδίατρο, Ιωάννη Κουτσούκο, παθολόγο και Δρ. Βασίλη Σλατινόπουλο, νευροχειρουργό. Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Δανάη Πίκουλα και Ροσσάνα Πώποτα.

–Η δραματοποιημένη αφήγηση από τα πασχαλινά διηγήματα «Το Χριστός Ανέστη του Γιάννη» και η «Παιδική Πασχαλιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα ακουστούν το Σάββατο 27 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού (Ανακασιά), στις 8 μ.μ. Αντί εισιτηρίου ένα τρόφιμο.

–Το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου και ώρα 7.30 π.μ. – 9.30 π.μ. θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Γηροκομείου «Άγιοι Πάντες» Θεία Λειτουργία.

Ομιλίες

— Η συγγραφέας Γεωργία Χιόνη θα μιλήσει για τις ψυχολογικές προσεγγίσεις στη λογοτεχνία στο πλαίσιο του σεμιναρίου με τίτλο: «Ψυχολογία και σχέσεις – Ψυχολογικές προσεγγίσεις στη λογοτεχνία» που θα διεξαχθεί στο «Δίαυλο» το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 10-11 Μαΐου.

Πασχαλινά μπαζάρ

–Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» διοργανώνει πασχαλινό μπαζάρ έως και τις 2 Μαΐου (εγκαίνια Τρίτη 23 Απριλίου 8 μ.μ.) στο «Δίαυλο» και ώρες 10.00-22.00. Τηλ. «Φλόγας»: 24210 24628.

–Το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» διοργανώνει φιλανθρωπικό πασχαλινό μπαζάρ από τις 27/4 έως 3/5, στην πλατεία Πανεπιστημίου (επί της Ερμού).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το