Εκδηλώσεις, Πολιτισμός

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 20:00 στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Sayome» του Nίκου Νταγιαντά.
Αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 20:00 στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Sayome» του Nίκου Νταγιαντά.

 

Έκθεση με τίτλο «Μη διακόπτετε το μάθημα…», μια βιωματική ξενάγηση σε σχολική τάξη με αντικείμενα και ενθύμια από τη σχολική ζωή πριν και μετά το 1960, παρουσιάζεται στο Παλιό Τελωνείο Νέας Αγχιάλου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως την Κυριακή 26 Μαΐου (Κυριακή 11.00 – 13.00, Δευτέρα 19.00 – 21.00, Τρίτη έως Παρασκευή 18.30 – 20.30), ενώ για τα σχολεία η διάρκειά της παρατείνεται έως την Παρασκευή 31 Μαΐου.

 

Ο Δήμος Βόλου, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης για την Ίμβρο και την Τένεδο, αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 8.30 το βράδυ, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Εκθέσεις

–Στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο παρουσιάζεται θεματική έκθεση έργων από τις συλλογές του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα με τον τίτλο «Ιστορίες που κατοικούν τα σώματα» με επιλογές 58 έργων από τις συλλογές του Μουσείου από το συγγραφέα Κώστα Ακρίβο. Παράλληλα λειτουργεί έως τις 12 Ιουνίου στο ισόγειο του Κέντρου Τέχνης και έκθεση έργων από τα νεότερα αποκτήματα της Δημοτικής Συλλογής.

–Η έκθεση «Από τα ταξίδια της Χρυσούλας Ζώγια», σε επιμέλεια της εικαστικού Έρρικας Γκουτενσβάγκερ, παρουσιάζεται στο ισόγειο του Μουσείου Πινακοθήκης Ζώγια (Ανθίμου Γαζή και Βλαχάβα) έως 24 Μαΐου με ώρες λειτουργίας 7.00 – 9.00 μ.μ.

–Η περιοδική έκθεση «Μιλήστε μας για το Μουσείο» φιλοξενείται στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου μέχρι και τις 30 Ιουνίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

–Έκθεση αφιερωμένη στη γιορτή της Μητέρας παρουσιάζεται έως και τις 26 Μαΐου στο Τοπικό Μουσείο Μηλεών. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Πληρ. 24230 86602.

–Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου πραγματοποιείται έκθεση με δημιουργίες των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά.

— Έκθεση ζωγραφικής του Άρη Βολιώτη παρουσιάζεται στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου, στη Μακρινίτσα.

 

Φωτογραφία

–Έκθεση με θέμα: «100 χρόνια Ελληνικό Γραμματόσημο (1861 – 1960), Φωτογραφική αναδρομή του Βόλου και του Νομού μέσα από καρτ ποστάλ». Φωτογραφία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα (Φυτόκο) από Σάββατο 25/5 μέχρι και Δευτέρα 27/5. Ώρες λειτουργίας 10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00.

–Στο «Δίαυλο» παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας με δημιουργίες των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10:30 μέχρι τις 21:30 έως τις 10 Ιουνίου.

–Στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα σε επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη, έκθεση φωτογραφιών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 20:00. Διάρκεια έκθεσης έως 24 Ιουνίου. Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 10:00 – 18:00.

 

Μουσική

–Μουσικό αφιέρωμα στο θαλασσινό στοιχείο, με τον τίτλο «Βγήκα σε θάλασσα πλατιά», θα παρουσιάσει η Βολιώτικη Χορωδία το Σάββατο 25 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) με τη συμμετοχή της μαθητικής χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

 

Διάφορα

–Αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 20:00 στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Sayome» του Nίκου Νταγιαντά.

–Αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου «Οι Τρεις Ιεράρχαι» (Δημητριάδος 180-Ογλ), θα πραγματοποιηθεί ομιλία – κήρυγμα από τον αρχιμ. π. Δανιήλ Αεράκη, ιεροκήρυκα Αθηνών, με το επίκαιρο θέμα «Η φίλη μας η Ανάστασις». Είσοδος ελεύθερη για όλους.

–Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Βόλου, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 7:30 μμ. οργανώνει στην Εστία του «Σπίτι της Οδηγού» (Ι. Καρτάλη 26) μια χαρούμενη βραδιά με σπιτικούς μεζέδες και τσίπουρο. Κατά την εκδήλωση θα μιλήσει ο κ. Τριτάκης Βασίλης, ιατρός – βελονισμός και φυτοθεραπεία με θέμα «Η βοτανοθεραπευτική από τους αρχαίους χρόνους». Τιμή πρόσκλησης 10,00 ευρώ.

–Ο Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας ενημερώνει ότι την Κυριακή 26 Μαΐου θα εορταστούν τα 93α Ελευθέρια της Δυτ. Θράκης. Θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία το πρωί 9.30-10.30. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στον προαύλειο χώρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το