Photo Gallery, Τοπικά

Εισβολές και πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ

Στην Πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν χθες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που είχαν πραγματοποιήσει και προχθές μαζικό συλλαλητήριο

 

Από διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Βόλου

 

Με μικρότερα ποσοστά από την προχθεσινή καθολική συμμετοχή εργαζομένων στη 48ωρη γενική απεργία, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Βόλο οι κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο.

 

 

Στην Πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που είχαν πραγματοποιήσει και προχθές μαζικό συλλαλητήριο στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν από συγκεκριμένη ομάδα κουκουλοφόρων βανδαλισμοί και επεισόδια.

Πριν την πορεία, σε ανοιχτή συνέλευση στην Πλατεία Ελευθερίας, οι πολιτικές δυνάμεις που διαφωνούν με τα επεισόδια και την ψυχολογία που δημιουργούν σε συμμετέχοντες αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες, έκαναν γνωστό πως προαπαιτούμενο για την πραγματοποίηση της πορείας είναι η δέσμευση όσων θα συμμετείχαν στο χαρακτήρα της που θα ήταν δυναμικός, αλλά ειρηνικός.

Στόχος της πορείας ήταν τα σούπερ μάρκετ που δεν έκλεισαν ούτε ένα λεπτό στη διάρκεια του απεργιακού 48ωρου και η στήριξη όσων εργαζομένων σε αυτά ήθελαν να απεργήσουν και εξαιτίας της εργοδοτικής τρομοκρατίας, εργάστηκαν.

Πρώτος σταθμός ήταν τα πολιτικά γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα και να τηρούν τη δέσμευση για αποφυγή επεισοδίων και βανδαλισμούς.

Οι διαδηλωτές, με το μπλόκο που σχημάτισε ο αναρχικός – αντιεξουσιαστικός χώρος να έχει διακριτή παρουσία στο τέλος της πορείας, έκαναν παρέμβαση στους υπευθύνους του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας (Δημητριάδος – Π. Μελά) ζητώντας να συμμετάσχουν στην απεργία και να κατεβάσουν ρολά. Μετά από διαβουλεύσεις και την έξοδο των πελατών, το σούπερ μάρκετ κατέβασε ρολά για να επαναλειτουργήσει αργότερα.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στη συνέχεια της πορείας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ιδιωτικό φρουρό και στη Συνεταιριστική Τράπεζα ενώ παρέμβαση έκαναν στη συνέχεια οι διαδηλωτές στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, στην οδό 2ας Νοεμβρίου με Βασσάνη (έναντι του Υγειονομικού), ζητώντας καταναλωτές και εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το κατάστημα. Σε λίγο διάστημα και το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ έκλεινε τις πόρτες του με τους εργαζόμενους να κάθονται απ΄ έξω και να περιμένουν την απομάκρυνση των διαδηλωτών για να επαναλειτουργήσει το κατάστημα.

Ο επόμενος σταθμός της πορείας στο σούπερ μάρκετ ΑΒ (πρώην Τροφό) και τα όσα συνέβησαν εκεί, φαίνεται να προκάλεσαν την αντίδραση διαδηλωτών πολιτικών φορέων και κινημάτων που πήραν αποστάσεις από το πλιάτσικο που εκτυλίχθηκε.

Κουκουλοφόροι και μη, εισήλθαν στο κατάστημα, ακολούθησε το ίδιο σκηνικό εκκένωσης με τα προηγούμενα μάρκετ αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική καθώς άρχισε η λεηλασία και το πλιάτσικο.

Ντενεκέδες με λάδι, σαλάτες λαχανικών, μπανάνες, ανανάς σε φέτες, κρουασάν, αναψυκτικά και χυμοί, κρουασάν και σοκολάτες, λεμόνια, γάλατα, κονσέρβες ακόμη και καταψυγμένα χταποδάκια γέμιζαν καλάθια και μοιράζονταν στη συνέχεια στους διαδηλωτές με τις μπανάνες να έχουν την τιμητική τους.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος, έκλεισαν τελικά τις πόρτες και όσοι διαδηλωτές απέμειναν κατευθύνθηκαν στην κοντινή φοιτητική Εστία όπου άρχισαν να μοιράζουν κάποια από τα είδη που είχαν πάρει από το μάρκετ σε περαστικούς, διερχόμενα ΙΧ και λεωφορεία.

 

Αποκλεισμός στη Β’ ΒΙΠΕ

Μπλόκο στην είσοδο της Β’ ΒΙΠΕ έστησαν στις 4 τα ξημερώματα εργαζόμενοι που απεργούν προκειμένου να αποτρέψουν τον εφοδιασμό των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής αλλά και την είσοδο εργαζομένων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τελικά λειτούργησαν λιγοστά εργοστάσια καθώς κάποιοι εργαζόμενοι είχαν ειδοποιηθεί να μεταβούν στους χώρους εργασίας πριν το μπλόκο με τα λάστιχα και τα ξύλα ενώ άλλα δεκαπέντε παρέμειναν κλειστά.

 

Τρία λεωφορεία στην Αθήνα

Στο μεταξύ, τρία λεωφορεία με συνδικαλιστές από το ΕΚΒ, την ΑΔΕΔΥ, την ΕΛΜΕ και άλλους φορείς, μετέβησαν χθες το πρωί στην Αθήνα προκειμένου να βρεθούν έξω από τη Βουλή στη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου και να διαμαρτυρηθούν μαζί με τις χιλιάδες των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα από κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θαν. Παπαδημόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι, όταν όλοι οι κλάδοι εξεγείρονται, οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία βγαίνουν στους δρόμους, δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να τους επικαλείται, για να

νομοθετεί και να αποφασίζει σε βάρος τους. Όσοι βουλευτές ψηφίσουν θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτό το πολυνομοσχέδιο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το