Photo Gallery, Τοπικά

Ειδοποιητήρια για πληρωμή παλιών προστίμων στάθμευσης

 

Τα ειδοποιητήρια που παραλαμβάνουν οι παραβάτες οδηγοί να κυμαίνονται από 20 ευρώ έως και 1.200 ευρώ

 

Στέλνονται από το Δήμο, αφορούν την περίοδο 2007-2009 και είναι συνολικά 2,8 εκ. ευρώ

 

Ποσό 2.806.000 ευρώ ευελπιστεί να εισπράξει ο Δήμος Βόλου από πρόστιμα που βεβαιώθηκαν την περίοδο 2007 -2009, από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία.

Συνολικά οι οικονομικές υπηρεσίες προγραμματίζουν να εισπράξουν χρήματα από 16.850 κλήσεις που «κόπηκαν» στο διάστημα της συγκεκριμένης τριετίας.

Οι παραβάτες καλούνται να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό της οφειλής έως τέλος του μήνα, σε διαφορετική περίπτωση, πρόστιμα άνω των 300 ευρώ θα βεβαιωθούν στις ΔΟΥ.

Το σύνολο του ποσού, αφορά σε 2.806.000 ευρώ, με τα ειδοποιητήρια που παραλαμβάνουν οι παραβάτες οδηγοί να κυμαίνονται από 20 ευρώ έως και 1.200 ευρώ καθώς αρκετοί πρέπει να πληρώσουν περισσότερες από μια κλήσεις.

Τα ειδοποιητήρια κοινοποιούνται μαζικά από τη Διεύθυνση Οικονομικών και δεν αφορούν μόνο σε Βολιώτες παραβάτες οδηγούς, αλλά και σε επισκέπτες της πόλης, εις βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν πρόστιμα που δεν πληρώθηκαν.

Στις καταστάσεις που αποστέλλονται, καταγράφεται ο αριθμός και ο τύπος του αυτοκινήτου, το είδος της παράβασης και το κόστος και ο πολίτης καλείται να εξοφλήσει εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, στο ταμείο του Δήμου Βόλου, έως 31/1/2012.

Τις δημοτικές υπηρεσίες επισκέπτονται διαμαρτυρόμενοι πολίτες που αντιδρούν με τη χρονική συγκυρία που ο Δήμος επέλεξε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών από τις παραβάσεις. Σημειώνεται ότι εκτός των παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας και οι παραβάσεις της Τροχαίας βεβαιώνονται υπέρ του Δήμου.

«Ο Δήμος είναι εκτεθειμένος και θα βρεθεί υπόλογος εάν δεν φροντίσει να τακτοποιήσει τις εκκρεμείς απαιτήσεις. Τα ποσά των προστίμων, βεβαιώνονται ως έσοδα στο Δήμο, τα οποία δεν υπάρχουν στα ταμεία», εξήγησε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νατάσσα Οικονόμου.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις λαθών στο σύνολο των 16.850 ληξιπρόθεσμων παραβάσεων. Πολίτες που έχουν καταβάλει το αντίτιμο του προστίμου, συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των παραληπτών των ειδοποιητηρίων, ενώ άλλοι διαπιστώνουν λάθη στα στοιχεία του αυτοκινήτου για το οποίο βεβαιώθηκε η παράβαση.

Για το θέμα αυτό, η κ. Οικονόμου, ζήτησε από τους πολίτες που διαπιστώνουν λάθη, να προσέρχονται στο Δήμο και να συμπληρώνουν αίτηση, βάσει της οποίας θα γίνεται επανέλεγχος. «Οι παραβάσεις είναι παλιές και είναι λογικό να υπάρχουν και λάθη. Όταν τα λάθη διαπιστώνονται θα διορθώνονται», τόνισε η κ. Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι τα ειδοποιητήρια αφορούν στο ποσό των παραβάσεων χωρίς προσαυξήσεις. Εάν δεν πληρωθούν έως τις 31 Ιανουαρίου, τότε ποσά άνω των 300 ευρώ βεβαιώνονται στην Εφορία. Με τη βεβαίωση της οφειλής στην Εφορία, υπάρχει προσαύξηση του ποσού κατά 1% σε μηνιαία βάση. Μάλιστα, από την Α’ ΔΟΥ Βόλου, το 2006, είχε κινηθεί και διαδικασία κατάσχεσης εις βάρος πολίτη που όφειλε 300 ευρώ από τροχονομικές παραβάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το