Ελλάδα

Διαμαντόπουλος: Να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

  

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε με κείμενο που ανήρτησε στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, με αφορμή την εντολή που δόθηκε για την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Το κείμενο ανήκει στο Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και ο κ.Διαμαντόπουλος το αναδημοσίευσε, σημειώνοντας ότι πρόκειται «μία άποψη που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά».

Στο κείμενο του Δικτύου σημειώνεται ότι «τη μέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και ανηλίκων, την αποφυλάκιση βαριά ασθενών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον κουκουλονόμο και το DNA, η κυβέρνηση διατάσσει την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Πρυτανείας, μια κατάληψη απολύτως ειρηνική και περιφρουρημένη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη 14 ατόμων και στην παραπομπή τους σε δίκη.

» Η κυβέρνηση διακινεί το επιχείρημα ότι διέπραξε την εισβολή γιατί ήταν αδύνατον να ψηφιστεί το νομοσχέδιο υπό καθεστώς ομηρίας της από τους καταληψίες! Και ψευδές και γελοίο… Γιατί απλώς τελεί σε ομηρία από τη Δεξιά, τους τηλεεισαγγελείς, «κυβερνητικούς εταίρους» και βεβαίως τον ίδιο τον ανεκδιήγητο υπουργό Δημόσιας Τάξης».

Υποστηρίζεται μεταξύ άλλων ότι «μία από τις διαφορές της Αριστεράς από τη Δεξιά (πρέπει να) είναι ότι επιλύει τα πολιτικά ζητήματα με πολιτικά και όχι με αστυνομικά μέσα» και ζητείται «να αποφυλακιστούν αμέσως οι κρατούμενοι καταληψίες και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους». Και καταλήγοντας, τονίζεται: «Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το