Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Μελέτη για εφεδρικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων

ΔΕΥΑΜΒ ΑΓΩΓΟΣ

Μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή εφεδρικού καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, θα προκηρύξει η ΔΕΥΑΜΒ . Εφόσον από τη μελέτη προκύψει η σκοπιμότητα, η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε Περιβαλλοντική και Υδραυλική Μελέτη κατασκευής αγωγού εφεδρείας για τη μεταφορά των λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο στις ΕΕΛ, τόνισε χθες ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης, με αφορμή επερώτηση για τη βλάβη που σημειώθηκε σε καταθλιπτικό αγωγό, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν λύματα στη θάλασσα.

«Από τα αποτελέσματα τόσο των μικροβιολογικών αναλύσεων του εργαστηρίου των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων  της ΔΕΥΑΜΒ όσο και διωτικού εργαστηρίου το οποίο πραγματοποίησε δειγματοληψίες για λογαριασμό των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας-Βορείων Σποράδων,  προκύπτει ότι η ποιότητα των υδάτων των κολυμβητικών ακτών του Βόλου δεν επηρεάστηκε από την αναγκαστική για την αποκατάσταση της βλάβης εκτροπή, για λίγες ώρες, λυμάτων στη θάλασσα. Υπενθυμίζεται ότι τα λύματα ήταν αμιγώς οικιακά και πριν την εκτροπή υφίσταντο μερική χλωρίωση με διάλυμα υποχλωριώδους Νατρίου και αυτόματο σύστημα δοσομέτρησης, σύμφωνα με το Νόμο», ανέφερε σε απάντηση επερώτησης που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης, που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την διοχέτευση λυμάτων στη θάλασσα , μετά από βλάβη αγωγού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αποκατάσταση του δύσκολου έργου «ολοκληρώθηκε μέσα σε 24 μόλις ώρες, αποτελεί πραγματικό άθλο για τη ΔΕΥΑΜΒ, που ενδυναμώνει τη  σχέση εμπιστοσύνης της Δημοτικής Επιχείρησης με την τοπική κοινωνία. Αξίζουν δε ειλικρινή συγχαρητήρια στα στελέχη και το προσωπικό της Επιχείρησης που εργάστηκαν με σχέδιο, οργάνωση και αυταπάρνηση και απέδειξαν, για μία ακόμη φορά, την ευαισθησία τους απέναντι στο περιβάλλον και τον Παγασητικό, αλλά και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που διαθέτουν. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, με τον άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο που ενήργησαν, απέτρεψαν την οποιαδήποτε εκτροπή λύματος όταν σημειώθηκε η  βλάβη  στις 13.08.2013, δηλαδή στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Θεωρούμε, παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντικό και αισιόδοξο το γεγονός ότι  από κανένα επιστημονικό φορέα,  κανένα ειδικό επιστήμονα και καμία περιβαλλοντική οργάνωση δεν αμφισβητήθηκε ότι τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση η ΔΕΥΑΜΒ, ήταν ο μόνος επιστημονικά ενδεδειγμένος», τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το