Photo Gallery, Τοπικά

Δίωρες διακοπές ρεύματος στη Μαγνησία

Χθες και σήμερα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της ΔΕΗ

Δίωρες διακοπές ρεύματος κυκλικά σε όλες τις περιοχές του Νομού Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει και σήμερα Κυριακή η ΔΕΗ, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της. Χθες, αντίστοιχες διακοπές ρεύματος τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΔΕΗ Βόλου, έγιναν στη Χαλυβουργία Ελλάδος, στο κέντρο του Βόλου και το λιμάνι. Στο μεταξύ, οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις διακοπές ρεύματος εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, δίνει η ΔΕΗ.

Πρόγραμμα εκ περιτροπής δίωρων διακοπών ρεύματος τόσο στην πόλη του Βόλου, όσο και στον υπόλοιπο Νομό Μαγνησίας θα εφαρμόσει και σήμερα Κυριακή η ΔΕΗ, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν οι ακριβείς ώρες και περιοχές. Όπως έγινε γνωστό χθες από τη ΔΕΗ Βόλου, «όλες οι διακοπές ρεύματος θα είναι δίωρες και θα γίνουν κυκλικά ανά περιοχή».

Αντίστοιχες δίωρες διακοπές ρεύματος είχαμε και χθες, χωρίς να δοθεί από τη ΔΕΗ το πλήρες πρόγραμμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ στο διαδίκτυο, οι διακοπές ρεύματος που έγιναν χθες το πρωί και αφορούσαν το Νομό Μαγνησίας, έγιναν από τις 10:00-11:30 στη Χαλυβουργία Ελλάδος, καθώς και από τις 11:30-13:00 στη Χαλυβουργία Ελλάδος και στην πόλη του Βόλου σε περιοχές του κέντρου και το λιμάνι.

Επίσης, είχαν προγραμματιστεί και οι ακόλουθες διακοπές:

15:00-17:00 ΜΕΤΚΑ, Νεάπολη, Λεωφ. Αθηνών, Ν. Δημητριάδα, Χαλυβουργία Ελλάδος.

17:00-19:00 Παραλιακό Πήλιο, Σκιάθος, Χαλυβουργία Ελλάδος.

19:00 -21:00 Αργαλαστή, Ορεινό Πήλιο, Λαύκος, Μηλίνα, Τρίκερι, Κυρ. Γραμμή (Β ΒΙΠΕ), Χαλυβουργία Ελλάδος, Μ. Περιβολάκι, Χλόη, Αρδευτικά, Ορεινό Πήλιο.

21:00-23:00 Χαλυβουργία Ελλάδος, Βόλος Κέντρο, Λιμάνι, Σκόπελος, Αλόννησος.

Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει την έκκληση προς όλους τους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων, κ.λπ., κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:30.

Τα προγράμματα περικοπών στην ηλεκτροδότηση αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Στο μεταξύ, νέα πρόσκληση στη ΓΕΝΟΠ να θέσει σε λειτουργία τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του Δικαστηρίου και να επανέλθουν οι διαθέσιμες μονάδες στα επίπεδα της περασμένης Πέμπτης απηύθυνε το Σάββατο η διοίκηση της ΔΕΗ με επιστολή της προς τη ΓΕΝΟΠ.

Η ΔΕΗ καλεί ουσιαστικά τους συνδικαλιστές να λειτουργήσουν και πάλι τις τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα ξημερώματα της Παρασκευής οπότε η Ομοσπονδία αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο.

Η ΔΕΗ υποστηρίζει επίσης ότι η ΓΕΝΟΠ παραβιάζει τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση ως προς την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής αναμένεται τη Δευτέρα.

Η επιστολή της ΔΕΗ που εστάλη το πρωί του Σαββάτου προς τη ΓΕΝΟΠ έχει ως εξής: Παρά τη δικαστική απόφαση της 24ης Ιουνίου 2011, δεν επαναφέρατε ακόμη τη διαθέσιμη ισχύ του συστήματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου 2011 όπως αυτή διατάσσει, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς του να είναι σημαντικά χαμηλότερη της ελάχιστης προβλεπόμενης στην εν λόγω απόφαση (6800 MW).

Συνέπεια αυτού είναι ότι απαιτούνται και ήδη πραγματοποιούνται εκτεταμένες περικοπές στο διασυνδεδεμένο σύστημα, που αναμένεται να ανέλθουν στα 1200 έως 1300 MW. Το έλλειμμα αυτό υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο όριο που ορίζεται στην υπ’ αριθμόν 4/2010 απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής, άρθρο 15 του Ν. 1264/1982.

Με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από την κατάσταση αυτή, σας καλούμε να διαθέσετε άμεσα πρόσθετη θερμική ισχύ στο Σύστημα και κατ’ ελάχιστον τα 750 MW που αποκόψατε τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου 2011».

 

Οδηγίες για τις διακοπές ρεύματος

Οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις διακοπές ρεύματος εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, δίνει η ΔΕΗ. Παράλληλα, ενεργοποιεί την τηλεφωνική γραμμή 210-92.98. 100 στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι καταναλωτές προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα διακοπών.

– Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή «έχει ηλεκτρικό ρεύμα»), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

– Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.

– Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.

– Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, υπερήλικες κ.λπ., ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κινδύνους λόγω των διακοπών ρεύματος.

-Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οι οικείοι τους θα πρέπει: 1) Να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τις βλάβες της περιοχής τους στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στο λογαριασμό τους. 2) Να γίνει μετακίνηση του ασθενούς σε νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται με δικές τους γεννήτριες).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το