Photo Gallery, Πολιτική

Γιαούρτωσαν τον υπουργό Εσωτερικών

 

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης

 

Νέο περιστατικό προπηλακισμού κυβερνητικού στελέχους από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

 

Νέο περιστατικό προπηλακισμού κυβερνητικού στελέχους σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Στόχος αποδοκιμασιών έγινε αυτή τη φορά ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, μέσα στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».
Ο υπουργός είχε πάει για να παρακολουθήσει την προβολή κινηματογραφικής ταινίας. Φοιτητές που είχαν δική τους εκδήλωση σε κοντινή απόσταση πληροφορήθηκαν την παρουσία του και εισέβαλαν στην αίθουσα του κινηματογράφου κρατώντας πανό.

Οι φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ κάποιοι πέταξαν γιαούρτια εναντίον του Χ. Καστανίδη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποχώρησε από την αίθουσα του κινηματογράφου. Σηκώθηκε και κινήθηκε προς τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές για να ζητήσει εξηγήσεις και στη συνέχεια επέστρεψε στη θέση του. Όταν οι φοιτητές βγήκαν από την αίθουσα είδαν αστυνομική δύναμη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι τους ακολούθησαν από απόσταση μέχρι που έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου υπήρχε συναυλία του συντονιστικού των συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων. Την ώρα της διαμαρτυρίας στην αίθουσα του κινηματογράφου ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, σε μεγάλη απόσταση από τον κ. Καστανίδη, ο οποίος δεν αποδοκιμάστηκε. Το περιστατικό καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης και οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης και Θεόδωρος Καράογλου. «Δίνουμε μια μάχη με αυταπάρνηση. Είναι γεγονός πως σε αυτή τη μάχη υπάρχουν πάρα πολλοί που αντιδρούν, που θίγονται από τα οικονομικά μέτρα. Θα συνεχίσουμε, όμως, αυτή την προσπάθεια, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να αντισταθούν στον αγώνα της χώρας και θα ήθελα το φοιτητικό κίνημα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή με την κριτική του, διότι για τη νέα γενιά γίνεται αυτή η προσπάθεια» τόνισε ο κ. Μαγκριώτης. Ο κ. Ιωαννίδης είπε είναι αντίθετος με περιστατικά βίας και με την αντίληψη «όλοι είστε ίδιοι». Ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι στις δύσκολες ώρες που ζούμε πρέπει να πρυτανεύσει ο διάλογος και ο πολιτικός πολιτισμός και οι πράξεις βίας είναι καταδικαστέες απ’ όποιον και σε όποιον απευθύνονται.

 

Διαψεύδονται τα περί

Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας

 

 

Απαράδεκτα και αναληθή χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος «τα διακινούμενα σήμερα από μερίδα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, δήθεν σενάρια που αναφέρονται στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και σε επικείμενες πρωτοβουλίες του».
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το Σάββατο, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών Κ. Σημίτη, Κ. Καραμανλή και Κ. Μητσοτάκη.
Διαψεύδοντας κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια, ο κ. Μόσιαλος σημειώνει ότι «ακόμη κι αν είναι προϊόντα φαντασίας, είναι απαράδεκτα και ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια».
Επισημαίνει πως «είναι φανερό ότι, την ώρα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν μαζί με τον ελληνικό λαό ένα μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας, με όλες αυτές τις δήθεν πληροφορίες, όσο κι αν επιχειρείται, δεν πλήττονται οι προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αλλά υπονομεύεται η πολιτική σταθερότητα, η ομαλή πορεία της χώρας και απειλείται το εθνικό και δημόσιο συμφέρον».
«Αυτή την ώρα της μεγάλης μάχης οφείλουν όλοι να συστρατευθούν στην προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μόσιαλος.

 

Ο Γ. Φλωρίδης

 

«Το υπάρχον πολιτικό σύστημα μπλοκάρει τη χώρα, ενόσω δρομολογούνται κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της» δηλώνει ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Φλωρίδης στο «Βήμα της Κυριακής», τέσσερις μήνες μετά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωµα. «Η οικονομική χρεοκοπία συνοδεύεται από πολιτική χρεοκοπία, η κυβερνητική κυκλοθυμία εναλλάσσεται με την αντιπολιτευτική δημαγωγία, η στασιμότητα με τον αναχρονισμό. Εκτός από λίγες εξαιρέσεις, το πολιτικό σύστημα απογοητεύει την κοινωνία και οδηγεί σε μία βαθιά κρίση προσανατολισμού» αναφέρει.
Ο κ. Φλωρίδης εμφανίζεται θετικός στην υποστήριξη για τη δηµιουργία ενός Οµίλου Πολιτικού Προβληµατισµού. Παράλληλα, θεωρεί ύστατη ευκαιρία, στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, να δροµολογηθεί ένα «Εθνικό Συµβόλαιο Σωτηρίας» για να ενώσει πολιτικά τις καλύτερες δυνάµεις του τόπου.

«Η παλιά εποχή τελείωσε»

Το «Βήμα της Κυριακής» φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, την περίοδο 1982-83, κ. Δηµήτρη Κουλουριάνου, ο οποίος αποκαλύπτει άγνωστες λεπτοµέρειες για τη γέννηση της «χιονοστιβάδας του χρέους».
Η θητεία του κ. Κουλουριάνου ήταν σύντομη, μόλις 13 μηνών, και γεµάτη από «όχι» σε παροχές που θεωρούσε ότι οδηγούσαν σε νέο δανεισµό. Ήταν όμως αρκετή για να σχηματίσει εικόνα. Προτού γίνει υπουργός μετρούσε ήδη 13 χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα και είχε συμμετάσχει σε αποστολές σε 20 χώρες.
«Βλέπω ότι αυτή τη δεκαετία η χώρα μας θα μείνει σε αυτό το τέλμα. Είναι μία μεταβατική περίοδος. Βρισκόμαστε στο Καθαρτήριο» προβλέπει. Και ο Δ. Κουλουριάνος καταλήγει: «Η νοοτροπία δεν αλλάζει από τη μία ημέρα στην άλλη, δεν αλλάζει με νόμους και με ρητορεία. Η παλιά εποχή τελείωσε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το