Τοπικά

Αρχιφύλακας και στο Βόλο στο στόχαστρο των ελέγχων για τη Χρυσή Αυγή

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, ο οποίος είχε διατεθεί στη φρουρά-συνοδεία του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής για διάστημα 40 ημερών, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της έρευνας του κλιμακίου των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διαθεσιμότητά του έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – ο εν λόγω αστυνομικός υπέστη σοκ, καθώς αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη αυτή. Συνάδελφοί του, κάνουν λόγο για «άδικη» διαθεσιμότητα, αλλά και για «παράνοια» από τις ενέργειες – εκκαθαρίσεις της Αστυνομίας χωρίς να προκύπτουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Βολιώτης αρχιφύλακας, ηλικίας 41 ετών, τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή σε αποθήκη που διατηρεί με τον πατέρα του βρέθηκε ένα αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι το όπλο αγοράστηκε από αντίστοιχο κατάστημα στο Βόλο και υπάρχει και η σχετική απόδειξη και για την κατοχή του δεν απαιτείται ιδιαίτερη άδεια.

Το κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ήρθε και στο Βόλο, την Κυριακή, για να κάνει έρευνα στα σπίτια αστυνομικών-συνοδών του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της γενικότερης εντολής για έρευνα «σκούπα» με στόχο την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής και τον εντοπισμό τυχόν αστυνομικών, συνεργατών της οργάνωσης.

Στο Βόλο το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων διενήργησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έρευνα στο σπίτι δύο αστυνομικών-συνοδών του βουλευτή.

Στο σπίτι του ενός, του 41χρονου αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας – και συγκεκριμένα σε αποθήκη – βρέθηκε το αεροβόλο και τα μεταλλικά σφαιρίδια.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα. Διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ –όπως έγινε γνωστό- σε βάρος του ακόμη δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, πριν ολοκληρωθούν άλλες διαδικασίες, όπως της πραγματογνωμοσύνης για το όπλο.

 

Υπέστη σοκ στο άκουσμα

της διαθεσιμότητας

Ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας είχε υπηρετήσει συνοδός στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής για διάστημα 40 ημερών, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστό και μετά από εντολή της υπηρεσίας του. Συνάδελφοί του ανέφεραν χθες πως ο αρχιφύλακας (έχει οικογένεια) υπέστη σοκ από την απόφαση της διαθεσιμότητάς του και φέρεται να αρνείται επίμονα κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Στο σπίτι του δεύτερου αστυνομικού από τη Μαγνησία, ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα συνοδός στο χρυσαυγίτη βουλευτή – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες – δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που θα κρινόταν επαρκές για να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αστυνομικός ήταν συνοδός του βουλευτή μέχρι πριν από 10 περίπου ημέρες. Μετά την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να επιστρέψουν στις Υπηρεσίες τους οι αστυνομικοί-συνοδοί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο αστυνομικός επέστρεψε στο Τμήμα Νέας Ιωνίας.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη διαθεσιμότητα των αστυνομικών αναφέρεται: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των αστυνομικών από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Στην οικία του 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 41χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια. Στην οικία του 40χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, (121) φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm , (15) φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm, (8) φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm, σπρέι πιπεριού, (4) κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

Οι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αστυνομικοί στο Βόλο αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «δεν αντέχουν άλλο» και θεωρούν υπερβολικές αρκετές ενέργειες από την πλευρά του Αρχηγείου.

 

Χωρίς ενημέρωση

Οι έρευνες και οι ενέργειες της Αστυνομίας, στην επιχείρηση εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής γίνονται με εντολή από το Αρχηγείο και χωρίς ενημέρωση των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων. Αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας σημείωναν ότι δεν γίνεται καμία ενημέρωση, δεν ζητείται συνδρομή και πλέον τα θέματα προσωπικού της Αστυνομίας έχει αναλάβει το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Επίσης, όπως σημειώνεται, για τις υποθέσεις οι οποίες αναφέρονται το πόρισμα του Εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή δεν έχει ζητηθεί επιπλέον πληροφόρηση. Τα δύο τουλάχιστον περιστατικά που αφορούν στο Βόλο -και αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα – προέρχονται κατά βάση από τις κοινοποιήσεις και αναφορές της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Για την δικαστική εξέλιξη αυτών των δύο υποθέσεων ζητήθηκε ενημέρωση από την Εισαγγελία Βόλου πριν από μερικές ημέρες από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Πάντως και οι αστυνομικοί της Μαγνησίας παρακολουθούν με αγωνία και ανησυχία τις εξελίξεις και σημείωναν χαρακτηριστικά πως «δεν αντέχουν άλλο να τους βάζουν ταμπέλες…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

2 Comments

  1. Έχω και εγώ ένα -υπερόπλο- αεροβόλο όπλο αξίας 5€ που πήρα από το παζάρι του Αλμυρού. Φαντάζομαι είναι πολύ επιβαρυντικό σε περίπτωση ανεύρεσης του και θα ενταχθεί στο πλούσιο οπλοστάσιο της Χ.Α!!

Μοιραστείτε το