Πολιτική

Απόπειρα αυτοκτονίας μεταναστών

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, την Κυριακή ένας από τους μετανάστες προσπάθησε να κόψει το λαιμό του με ένα σπασμένο τζάμι και ένας ακόμα θέλησε να τερματίσει τη ζωή του πίνοντας ένα μπουκάλι σαμπουάν
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, την Κυριακή ένας από τους μετανάστες προσπάθησε να κόψει το λαιμό του με ένα σπασμένο τζάμι και ένας ακόμα θέλησε να τερματίσει τη ζωή του πίνοντας ένα μπουκάλι σαμπουάν

Απόπειρα αυτοκτονίας πραγματοποίησαν δύο μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ενώ πολλοί από τους μετανάστες που βρίσκονται έγκλειστοι στην Αμυγδαλέζα βρίσκονται από το Σάββατο σε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, την Κυριακή ένας από τους μετανάστες προσπάθησε να κόψει το λαιμό του με ένα σπασμένο τζάμι και ένας ακόμα θέλησε να τερματίσει τη ζωή του πίνοντας ένα μπουκάλι σαμπουάν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:
«Δύο απεργοί πείνας από τις εκατοντάδες που ξεκίνησαν το Σάββατο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας προχώρησαν το πρωί της Κυριακής σε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο ένας στο Μπλοκ 13 χρησιμοποίησε σπασμένο τζάμι από το παράθυρο και έκοψε το λαιμό του. Ο δεύτερος ήπιε ένα μπουκάλι σαμπουάν. Περίμεναν με τις ώρες ασθενοφόρο. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της υγείας τους. Η απεργία πείνας των μεταναστών απλώνεται πλέον και σε άλλα σημεία από ώρα σε ώρα.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κοινοτήτων μεταναστών με κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και συγκρότησε επιτροπή αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η επιτροπή στηρίζεται από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Μπαγκλαντές DOEL, το Σύλλογο Ενωμένων Αφγανών στην Ελλάδα, την Κοινότητα Σενεγάλης, την ASANTE, την Αιγυπτιακή Κοινότητα κα. Παρέστη επίσης ομάδα δικηγόρων.
Η επιτροπή δήλωσε τη στήριξη της στο αίτημα των απεργών πείνας: «Ελευθερία τώρα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες».
Ζητεί από τις αρχές άμεση άδεια επίσκεψης στους απεργούς πείνας μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων και απευθύνει έκκληση στήριξης προς τα συνδικάτα, την ΕΙΝΑΠ, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους βουλευτές, τους δήμαρχους, τη Διεθνή Αμνηστία, τις επιτροπές στήριξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κινητοποιηθούν άμεσα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το