Τοπικά

Αποτροπή κοπής δέντρων στην Αργαλαστή

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας έχει καταγγείλει ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προτίθεται να κόψει 24 αιωνόβια κυπαρίσσια στην είσοδο της Αργαλαστής, τα οποία είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής. Ως αιτία εμφανίζεται η μετατόπιση μιας πεζούλας που θα φαρδύνει τον εθνικό δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο.

Για την αποτροπή της καταστροφικής αυτής για το περιβάλλον ενέργειας, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, ζητώντας ταυτόχρονα την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα. Στο εμπεριστατωμένο σκεπτικό των ασφαλιστικών μέτρων περιγράφεται το ιστορικό του θέματος, το νομικό πλαίσιο κοπής δέντρων, η παραβίαση του νομικού πλαισίου, η μη τήρηση της περιβαλλοντικής διαδικασίας, το ζήτημα της προσβολής της προσωπικότητας, η παραβίαση του άρθρου 281 του αστικού κώδικα και το επείγον του πράγματος, προκειμένου να προληφθούν τα τετελεσμένα.

Δυστυχώς δεν εκδόθηκε από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή για την αποτροπή της κοπής των δέντρων, μέχρι την ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων, που ορίστηκε στις 18 Απριλίου 2013.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας προειδοποιεί το Δήμο Νοτίου Πηλίου να μην επιχειρήσει την κοπή των δέντρων, πριν τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, γιατί είναι πράξη παράνομη και η οργάνωση θα είναι σε επιφυλακή για να αποτρέψει την παρανομία αυτή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το