Πολιτισμός

Αποσπερίδες για παιδιά και νυχτέρια αφήγησης για μεγάλους

Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Τώρα που επιτέλους ήρθε ο χειμώνας ο νους μαζεύεται από τους δρόμους της πόλης, τα μονοπάτια του Πηλίου και τις ακτές του Παγασητικού. Μαζεύεται και το σώμα από το κρύο. Μαζεμένος νους, μαζεμένο σώμα ιδανικές συνθήκες για ιστορίες.

Είναι ο καιρός του παραμυθά. Η προφορική λογοτεχνία και η αφήγηση έρχονται τώρα να μας ταξιδέψουν μέσα από τα ζεστά δωμάτια και τα ζεστά ρούχα. Πετάει η φαντασία με τις λέξεις όταν συγκεντρώνεται ο νους και το σώμα, παίρνει τη δύναμή τους και ταξιδεύει μέχρι την άκρη του κόσμου και της ανθρώπινης ψυχής.

Μέσα στο δωδεκαήμερο, ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιάμικροί και μεγάλοι θα έχουν φέτος τη χαρά να ταξιδέψουν με τα φτερά του παραμυθιού και του μύθου. Ο γνωστός αφηγητής Στέλιος Πελασγός θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου τέσσερις νέες δημιουργίες του που δεν έχουν ακούσει οι φίλοι της προφορικής λογοτεχνίας και της λαϊκής λογοτεχνικής παράστασης σε αποσπερίδες για παιδιά και σε νυχτέρια για μεγάλους.

Τα παιδιά θα μπορέσουν να ακούσουν την Κυριακή 26 και των μύθων. Παραμύθια των αδελφών Γκριμμ».

Τα ατρόμητα, αλλά και τα φοβισμένα παιδιά μπορούν να ξαναέρθουν την Τρίτη 28 και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, 18.30,  για να ακούσουν την παράσταση «Τα παιδιά που νίκησαν το φόβο. Ελληνικά λαϊκά παραμύθια» και να μάθουν να είναι πιο ψύχραιμα και από τους μεγάλους που έχουν γεμίσει φόβο τούτο τη δύσκολη εποχή της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 6 €.  Ελεύθερη για τα παιδιά των πολυτέκνων μετά το δεύτερο.

Και οι μεγάλοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Για αυτούς υπάρχουν τα νυχτέρια με διαφορετικό ρεπερτόριο. Την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις  20.30, μπορούν να ακούσουν την παράσταση «Γυναίκες των παραμυθιών», ενώ υπάρχει και για αυτούς μια παράσταση για τον φόβο που εξαπλώνεται σαν κοινωνική επιδημία, την Τρίτη 28 και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, 20.30, θα ακουστούν οι τρομακτικές ιστορίες «Μάγισσες και λύκοι. Σκοτεινοί θρύλοι».

Ο Στέλιος Πελασγός παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Βόλο τις δύο αυτές τελευταίες δημιουργίες του που έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και στο Λουτρό των Αέρηδων στην Αθήνα.

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες: 10 €. Παιδ./φοιτ./ πολυτ.: 6 €.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το