Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Απεργία – βαρόμετρο

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θαν. Παπαδημόπουλος τόνισε ότι ανάλογα με τη δυναμική της αυριανής κινητοποίησης, θα αξιολογηθούν περαιτερω κινητοποιήσεις

Σε καθολική συμμετοχή στη σημερινή γενική πανεργατική απεργία με κύριο αίτημα την απόσυρση των δυσβάστακτων μέτρων, που οδηγούν σε φτώχεια και εξαθλίωση το λαό, καλούν το βολιώτικο λαό Εργατικό Κέντρο Βόλου, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΜ και έμποροι και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο ο πρόεδρος και ο γραμματέας του κ.κ. Θαν. Παπαδημόπουλος και Δημ. Βασιλείου, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κ. Δ. Κουτσούκος, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Θέμης Αρχοντάκης και το μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απ. Νάσιος, κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους απασχολούμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το «παρών» και να νεκρώσουν τα πάντα, προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα σε βάρος του.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θαν. Παπαδημόπουλος τόνισε ότι ανάλογα με τη δυναμική της αυριανής κινητοποίησης, θα αξιολογηθούν περαιτέρω κινητοποιήσεις. Όπως ανέφερε, μετά τη συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί έξω από το ΕΚΒ, η πορεία θα συναντηθεί με τη συγκέντρωση των επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και ειδών εστίασης στην οδό 2ας Νοεμβρίου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή Ιάσονος, Φιλελλήνων, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Αναλήψεως με επίδοση ψηφίσματος στην Περιφερειακή Ενότητα, Ιωλκού, μέχρι το λιμάνι όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στον ΟΛΒ, ζητώντας τα λιμάνια να μείνουν δημόσια.

Ο κ. Παπαδημόπουλος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ανατραπεί η πολιτική που ακολουθείται επισημαίνοντας ότι η κινητοποίηση είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει περιφρούρηση των ΒΙ.ΠΕ. Παράλληλα ανέφερε ότι αν δεν υπάρχει αύριο συμμετοχή αυτό θα σημάνει και το τέλος της εργατικής τάξης.

Ο γραμματέας του ΕΚΒ κ. Δημ. Βασιλείου ανέφερε ότι τα όρια της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Όπως δήλωσε, «θέλουμε να σωθεί η χώρα, αλλά με όρθιους Έλληνες. Κανένας δεν πρέπει να λιποτακτήσει. Τα συνδικάτα οφείλουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και να είμαστε μακριά από κομματικές διακρίσεις. Μας έκλεψαν το βιος μας, και το παρόν μας, δεν θα μας κλέψουν και τις ζωές μας».

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κ. Κουτσούκος πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα συνεχίζουν τον αγώνα τους, επισημαίνοντας «δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και να διατρανώσουμε ότι δεν πάει άλλο».

Μεγάλη θα είναι η κινητοποίηση και από πλευράς επαγγελματοβιοτεχνών. Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Αρχοντάκης, για πρώτη φορά υπάρχει τέτοια συσπείρωση επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς θα συμμετέχουν 29 σωματεία, μεταξύ άλλων και τα γραφεία τελετών, ενώ για πρώτη φορά δε, θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές με οπωροκηπευτικά και είδη ένδυσης κι υπόδησης. Ο κ. Αρχοντάκης ανέφερε ότι στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν μηχανοκίνητα, εκσκαφείς, νεκροφόρες με συνθήματα «κηδεύουμε το μνημόνιο», ταξί, καθώς και 18 – 20 τράκτορες φορτηγών. Επίσης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ από τις 11 – 1 το μεσημέρι.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν και οι έμποροι. Το μέλος της διοίκησης του ΕΣΒ κ. Απ. Νάσιος τόνισε ότι ήταν μια δύσκολη κατά πλειοψηφία απόφαση της συμμετοχής τους στην απεργία, καθώς, όπως ανέφερε «υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις που τρέχουν οι έμποροι να προλάβουν. Τα μέτρα είναι βάναυσα. Οι δυσβάσταχτοι τρόποι φορολόγησης που προωθούνται θα μας οδηγήσουν σε αφανισμό». Σύμφωνα με τον κ. Νάσιο, υπάρχουν επαγγελματίες που δεν μπορούν να έχουν ένα πιάτο φαγητό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα υπάρξει περιφρούρηση των πολυκαταστημάτων και της εμπορικής αγοράς.

Κλειστά ώς τις 3 τα καταστήματα εστίασης

Από την Ένωση Εστίασης – Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι «μετά την απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΕ, και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, καλούμε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου να συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, με κλείσιμο των καταστημάτων έως τις 15.00 και καλούν τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις μετά από συνεννόηση με τις Τοπικές Ομοσπονδίες. Ο Σύλλογος ζητεί από όλους τους επαγγελματίες, τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και τονίζει ότι η συγκέντρωση θα γίνει 10 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου πίσω από το Δημαρχείο Βόλου.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους του Νομού μας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012. Καμία υπηρεσία στους ΟΤΑ να μην λειτουργήσει και να δώσουμε δυναμικά το «παρών» στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 9.30 το πρωί και στη συνέχεια στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Στην απεργία – κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμη οι εμποροϋπάλληλοι, οι ιδιοκτήτες συνεργείων οχημάτων, οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, οι συμβολαιογράφοι κ.ά.

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

Κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία στο Νομό Μαγνησίας, καθώς με ανακοίνωσή του ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το