Photo Gallery, Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Όχι στη συγκυβέρνηση, αναπόφευκτες είναι οι εκλογές

«Έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος» λέει ο αρχηγός της ΝΔ

 


Οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, «έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος», εκτιμά ο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Απορρίπτει επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακά τεχνάσματα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς και επιμένει ότι το πρόγραμμα είναι λανθασμένο: «Ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν πολλά λάθη και υστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος αλλά το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργεί ύφεση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπαν. Και γι’ αυτό δεν πιάνει τους στόχους του».
Αναφερόμενος στη «διακοπή» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα. «Έκαναν ολόκληρη συνέντευξη τύπου για να διαψεύσουν αυτό που οι ίδιοι διέδιδαν» σημειώνει και προβλέπει ότι «σύντομα θα βάλουν και πάλι διλήμματα στο λαό επενδύοντας στο φόβο. Ότι δηλαδή κινδυνεύει η επόμενη δόση κλπ. Το γνωστό κακοπαιγμένο έργο».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει επίσης την αγωνία του για την ανεργία και τονίζει πως το μόνο αντίδοτο είναι η ανάπτυξη.
Εκτιμά ότι η αποτυχία της πολιτικής θα θέσει εκ των πραγμάτων θέμα για αλλαγή πολιτικής και «αυτό θα γίνει με επαναδιαπραγμάτευση». Τονίζει μάλιστα πως η ΝΔ έχει εναλλακτικό σχέδιο με ολοκληρωμένη πρόταση «και δεν θα πάψουμε να επιμένουμε σε αυτό μέχρι να τους πείσουμε».
Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει το σενάριο συγκυβέρνησης. «Δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις . Ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι τσακώνονται για μια “θεσούλα”» λέει.
Λέει μάλιστα ότι σκέπτεται να σχηματίσει ολιγομελή κυβέρνηση και με ανθρώπους της αγοράς, αλλά δεν θέλει να το ανακοινώσει «πριν το ψάξει καλά» καθώς οι βαθιές τομές χρειάζονται καλή προετοιμασία.
Για φορολογία,

εξωτερική πολιτική

Ο κ. Σαμαράς επιμένει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας ότι έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα που βαίνουν συνεχώς μειούμενα, λόγω της υπερ-φορολόγησης και της ύφεσης ενώ για τις περικοπές στο Δημόσιο τονίζει πως η ΝΔ με την πρότασή της και το πρόγραμμά της «ακτινογραφεί εκεί όπου υπάρχει λίπος και αληθινή σπατάλη. Δεν κόβουμε από το… πετσί και κόκαλο».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει τη θέση του για ανακήρυξη της ΑΟΖ το συντομότερο δυνατό. Αποφεύγει να σχολιάσει τις εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για τις υποκλοπές αλλά τονίζει ότι στα πολύ θετικά της κυβέρνησης Καραμανλή συγκαταλέγονται η πολιτική των αγωγών, η στάση της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και η στάση στο σχέδιο Ανάν.
Επιδοκιμάζει τη συγχώνευση ALPHA-ΕURΟΒΑΝΚ, τονίζει πως το τραπεζικό σύστημα πρέπει να αναδιαρθρωθεί ενώ θεωρεί ότι ένας κρατικός πυλώνας είναι χρήσιμος και αναπτυξιακός «όταν με τη παρέμβαση του παίζει ρυθμιστικό ρόλο και εμποδίζει τη δημιουργία δεσπόζουσας θέσης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το