Τοπικά

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Μουρτιά

Στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Μουρτιά και της Θεοτόκου προχωρεί τμηματικά η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Μουρτιά και της Θεοτόκου στη Δημοτική Ενότητα Προμυρίου προχωρεί τμηματικά η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Παράλληλα, από την ίδια Υπηρεσία δρομολογείται και η εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Μούσγιες Προμυρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, τα έργα θα ολοκληρωθούν το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα απαιτούμενα υλικά έχουν ήδη παραγγελθεί και η χρηματοδότηση θα εξασφαλίζεται τμηματικά από ιδίους πόρους.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, με την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Μουρτιά και της Θεοτόκου, είναι η αντιμετώπιση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που παρατηρούνται με την πρόκληση, βλαβών, ζημιών και φθορών στις υποδομές.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω της παλαιότητας του δικτύου ύδρευσης, παρατηρούνται σε πολύ συχνή βάση σπασίματα αγωγών, καθώς και διαρροές, με συνέπεια κατοικίες και καταλύματα να παραμένουν χωρίς νερό, ενώ πολύτιμες ποσότητες υδατικών πόρων να χάνονται ανεκμετάλλευτες, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδο κατά την οποία καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών θα αρχίσει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν σταδιακά, καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι για την άμεση υλοποίηση και ολοκλήρωσή τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα απαραίτητα υλικά έχουν ήδη παραγγελθεί από την πλευρά τής αρμόδιας Υπηρεσίας.

«Προχωρούμε στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς του Μουρτιά και της Θεοτόκου, μήκους 300 χιλιομέτρων περίπου» επισημαίνει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κ. Λεγαντής «προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις πολλές βλάβες, ζημιές και φθορές που προκαλούνται στην υποδομή εξαιτίας της παλαιότητάς της. Κοστίζουν στο Δήμο οι πολλές ώρες απασχόλησης των συνεργείων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των βλαβών, όπως και η απώλεια πολύτιμων ποσοτήτων νερού εξαιτίας των διαρροών. Το έργο θα ολοκληρωθεί τμηματικά μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι» υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Παράλληλα, η αρμόδια Υπηρεσία δρομολογεί και την εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Μούσγιες Προμυρίου, συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν επίσης τμηματικά μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι και με την παράδοση του έργου ο οικισμός θα υδροδοτηθεί για πρώτη φορά από τη δημιουργία του.

«Προχωρούμε άμεσα» τονίζει ο κ. Λεγαντής «και στην εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Μούσγιες Προμυρίου. Ο οικισμός δεν υδροδοτείται και με την ολοκλήρωση του έργου, επίσης τμηματικά μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι λόγω έλλειψης των απαιτούμενων οικονομικών πόρων, θα υδροδοτηθεί για πρώτη φορά από τη δημιουργία του. Στόχος μας, ως Δημοτική Αρχή, είναι το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το ερχόμενο καλοκαίρι» καταλήγει ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το